molfix-مولفیکس

آمادگی برای بارداری

آمادگی برای بارداری

اگر تصمیم دارید باردار شوید، برنامه ‌ریزی و آمادگی قبل از بارداری می ‌تواند به شما و همسرتان کمک کند تا شانس داشتن یک بارداری سالم را افزایش دهید. در ادامه فهرستی برای بررسی شرایط بدن تان قبل از لقاح جنین تهیه شده است.

چگونه برای بارداری آماده شوید؟

1- بررسی کنید. پیش از لقاح جنین همراه شوهرتان به ملاقات پزشک بروید. دکتر سابقه‌ پزشکی تان را بررسی می ‌کند و مراحل ایمن ‌سازی را انجام می‌دهد. شاید هم غربالگری ژنتیکی را توصیه کند. دکتر جان سوسمان، متخصص زنان و زایمان، می‌گوید:" آگاهی از وضعیت قبلی شما برای بارداری سالم ضروری است. اگر اختلالات عاطفی یا بیماری‌هایی مثل فشار خون بالا یا دیابت دارید، با پزشک مشورت کنید."

2- قفسه دارو را بازبینی کنید. داروخانه منزل را بازبینی کنید. از پزشک زنان و زایمان بپرسید چه داروهایی به باروری و سلامتی فرزندتان آسیب می‌ رساند.

3- برنامه ‌ریزی کنید. اگر از قرص ضد بارداری استفاده می‌کنید، آن را با روش‌های محافظتی دیگری (مثل کاندوم یا دیافراگم) عوض کنید. برخی از بانوان درست پس از قطع مصرف ضد بارداری شروع به تخمک ‌گذاری می ‌کنند، ولی عده‌ ای دیگر برای تخمک‌ گذاری به ماه‌ ها وقت نیاز دارند. به این ترتیب، هر وقت برای باردار شدن تصمیم گرفتید، از قبل برای آن آماده‌ اید.

4- غذای سالم بخورید. اکنون رژیم غذایی دوران بارداری را شروع کنید. غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات مصرف کنید و خوردن خوراکی‌ هایی سرشار از آهن و کلسیم، مانند سبزیجات با برگ سبز تیره، را افزایش دهید.

5- مولتی‌ ویتامین بخورید. روز را با خوردن ویتامین‌هایی شروع کنید که شامل 400 میکروگرم یا مقدار بیشتری از اسید فولیک باشد. مصرف میزان کافی از ویتامین گروه ب حداقل یک ماه پیش و نیز طی دوران بارداری خطر اختلالات لوله‌ عصبی مثل اسپینا بیفیدا را برای بچه کاهش می ‌دهد.

6- به وزن ایده آل برسید. اگر اضافه وزن دارید یا از چاقی رنج می برید، ورزش و از رژیم غذایی سالم پیروی کنید تا بتوانید پیش از آغاز پروسه بارداری به وزن ایده آل برسید (این وزن را پزشک مشخص می‌کند). در غیر این صورت، امکان دارد به فشار خون بالا، دیابت‌ بارداری و... مبتلا شوید. همچنین اگر لاغر هستید، با متخصص زنان و زایمان یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا کمی بیش از حد معمول غذا بخورید، کمبود ‌وزن شما را با خطر مشکلات باروری، زایمان زودرس و وزن کم بچه به هنگام زایمان رو به ‌رو می‌ کند.

7- از سیگار دوری کنید. ترک سیگار شانس باروری را بالا می‌برد و خطر سقط جنین یا زایمان زودرس را کاهش می‌دهد. به علاوه، اگر همسرتان سیگار می‌کشد، مصرانه از او بخواهید که ترک کند، زیرا دود دست دوم سیگار تاثیر مشابهی مثل کشیدن سیگار دارد.

8- به نوشیدنی‌ های تان توجه کنید. از الکل دوری کنید و مصرف کافئین را کاهش دهید (روزانه بیش از دو فنجان کوچک ممنوع است). زیاده‌ روی در هر دوی این نوشیدنی‌ها بر باروری تاثیر می ‌گذارد.

 

برای رفع خستگی دوران بارداری کارهای زیر را انجام دهید:

احساس خستگی از لحظه ‌ای که بیدار می‌شوید تا شب‌هنگام که دوباره به بستر می‌روید، یکی از مشکلات ناخوشایند، اما کاملا طبیعی در دوران بارداری است. به گفته‌ دکتر شرلی روس، متخصص زنان و زایمان، احساس خستگی دائمی در این دوران نشان می‌دهد که بدنتان به طور طبیعی عمل می‌کند. در سه ماهه‌ اول بارداری، ازدیاد هورمون‌های بارداری مثل پروژسترون، و انرژی بیشتری که برای فرزندتان نیاز دارید موجب خستگی شما می‌شوند. خوشبختانه این موج خستگی در حدود هفته‌ دوازدهم تا چهاردهم از بین می‌رود و میزان انرژی شما به حد عادی باز می ‌گردد. استفاده از برخی ترفندها باعث می ‌شود تا بتوانید سر پا بمانید (حداقل تا زمانی که به خانه بروید و روی مبل دراز بکشید).

1- از بهبود بخش انرژی استفاده کنید

هنوز می‌توانید با صبحانه‌تان کافئین (چای و قهوه حاوی کافئین هستند) مصرف کنید. انجمن متخصصان زنان و زایمان امریکا مصرف 200 میلی گرم کافئین در روز را مجاز می‌داند.

  • یک فنجان کوچک قهوه یا دو فنجان کوچک چای کاملا بی‌خطر است.
  • آب بنوشید (هشت تا ده لیوان آب در روز)
  • از قند پرهیز کنید (ولی بدانید که کاهش قند خون، شما را خسته‌تر می‌کند)
  • پیاده‌روی سریع داشته باشید.

2- استراحت کنید

آخر شب وسوسه نشوید که پیام‌های تلفنی خود را چک کنید با خوشرویی از همسرتان بخواهید که اجازه دهد بیشتر بخوابید، زیرا استراحت کردن کافی، حالت خستگی روزانه‌ی شما را به حداقل می‌ رساند.

3- کم مشغله باشید

احتمالا اجرای وظایف روزانه سهم زیادی از انرژی تان را مصرف می‌کند، پس سعی کنید که شب‌ها کاری نداشته باشید و استراحت کنید. این نیز بگذرد، اما اکنون اگر مشغله‌ کمتری داشته باشید، احساس بهتری خواهید داشت.

 

آمادگی برای حرکات جنین

چه بود؟ آیا لرزشی که احساس کردید، حرکتی واقعی از فرزند درون شماست؟

پاسخ‌ به سوال‌های خود درباره‌ نقطه‌ عطف بارداری را بخوانید.

چه زمانی اولین لگد را حس خواهم کرد؟

بر اساس اندازه و میزان فعالیت جنین، بین هفته‌ شانزدهم و بیست و دوم.

اغلب نومادران در آغاز لگدهای کوچولوی خود را احساس نمی‌کنند. بنابراین، اگر فورا متوجه آن نشده‌اید، ناراحت نشوید. حرکات بچه در آغاز زیاد محسوس نیست (برخی از مادران آن را با بال زدن پروانه مقایسه می‌کنند)، اما همان طور که بزرگ‌تر می‌شود، لگدها نیرومندتر می‌شوند. امکان دارد در سه ماهه‌ دوم بارداری خود حرکات کوچکی را احساس کنید. البته اینها را نباید با لگد اشتباه بگیرید، این حرکات ناشی از سکسکه‌ فرزندتان است. برخی از بچه‌ها سکسکه می ‌کنند و عده‌ای نیز اصلا این کار را انجام نمی‌دهند.

شاید متخصص زنان و زایمان از شما بخواهد که لگدها را بشمارید، خصوصا اگر به سه ماهه‌ سوم بارداری نزدیک هستید. حرکات کوچولوی شما نشانه‌ای عالی از روبه‌راه بودن اوضاع است. در روز زمانی را انتخاب کنید که فرزندتان بیشترین تحرک را دارد (اغلب پس از تغذیه) و در آن زمان لگدهای او را بشمارید، احتمالا متوجه ده حرکت در یک ساعت می‌شوید. اگر تمامی این حرکات در چند دقیقه اول رخ داد یا اگر به طور مساوی طی یک ساعت اتفاق افتاد، مضطرب نشوید. اما اگر در طول روز متوجه کاهش حرکاتش شدید، پزشک را مطلع سازید.

 

نزدیک شدن به وقت زایمان

بی‌شک برای دیدن فرزند خود بی‌ صبرید، اما شروع کردن زایمان تان ممنوع است، مگر اینکه به دوره‌ کامل بارداری نزدیک باشید و می ‌خواهید جلوی القای آن را بگیرید. کالج زنان و زایمان امریکا دوره کامل بارداری را بین 39 تا 40 هفته مشخص کرده است و شش روز پس از آن را موعد زایمان دیرهنگام می‌داند. وقتی به دوره‌ کامل بارداری نزدیک می‌شوید، پزشک زنان و زایمان یا ماما، پس از معاینه می‌گوید که دهانه رحم تان برای زایمان آماده است یا خیر. اگر وضعیت مناسب بود، می‌توانید خودتان دست به کار شوید. البته کار زیادی هم نمی‌توانید انجام دهید. بسیاری از درمان‌های خانگی خطرناک‌تر از روندهای پزشکی‌اند. راهنمای زیر به شما نشان می‌دهد که چه نکاتی را باید از ذهن دور کنید و کدام روش احتمالاً موثر خواهد بود.

ماساژ : این روشی عالی (و ایمن!) برای آرامش یافتن است، اما کاری نکنید که باعث القای زایمان شود.

گیاهان: در حالی که برخی از گیاهان به شکل موثری انقباض‌ها را تحریک می‌کنند، اما خطرناک نیز هستند، پس بهتر است از آنها دوری کنید.

مشغول شوید: شاید آمیزش جنسی یا تحریک نوک پستان روند زایمان را شروع کند، تماس شوهر با نواحی حساس بدن تان منجر به رها شدن هورمون اکسی‌توسین می‌ شود. این همان هورمونی است که باعث انقباض‌ها می‌شود. از سویی، منی مردانه شامل ماده پروستاگلاندین است که دهانه‌ رحم را نرم‌ تر می‌ کند. برای شروع کردن زایمان به تحریک زیادی نیاز دارید.

استدیو عکس فیلیک

منبع: time