molfix-مولفیکس

علت و درمان ماسک حاملگی یا ملاسما در بارداری

علت و درمان ماسک حاملگی یا ملاسما در بارداری

سوخت و ساز و میزان هورمون های بدن مادر در طول دوران بارداری تغییر می کند و بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر باردار هستید و متوجه تغییرات و دگرگونی‌ هایی بر روی پوست تان (قرمزی و برافروختگی صورت و شکم تان) شده اید نگران نشوید، زیرا در دوران بارداری بروز دگرگونی‌های پوستی متداول است. لکه پوستی در دوران بارداری صورت ‌تان را مانند ماسکی می پوشاند، این لکه های پوستی در دروان بارداری را " ملاسما " یا "ماسک حاملگی" می نامند.

علت لکه و لک پوست (ملاسما یا ماسک حاملگی)

ماسک حاملگی، ملاسما یا لکه پوستی بارداری در بیش از هفتاد درصد بانوان باردار و معمولا در نیمه دوم دوران بارداری به وجود می ‌آید. ممکن است این لکه ‌های پوستی را روی پیشانی، گونه‌ ها و بینی تان مشاهده کنید. می‌دانیم که نوسانات هورمونی علت اصلی بروز لکه پوستی بارداری است، اما ماسک حاملگی هنوز هم مشکلی عجیب به شمار می ‌آید. نتایج پژوهش‌ها نشان داده اند که هورمون‌های بارداری، تولید سلول ‌های رنگ‌ دانه‌ای را بیشتر می‌کنند و باعث تغییر رنگ پوست می‌شوند. محققان باور دارند اکثر بانوان از 20 تا 40 سالگی تحت تاثیر ملاسما قرار می‌ گیرند.

عموما پس از خاتمه بارداری، ملاسما (لکه پوستی بارداری) نیز ناپدید می‌گردد، اما در برخی از مواردِ شدید می‌تواند به داخل لایه‌های عمیق‌تر سلول‌های پوست نفوذ کند. اگر بارداری تابستانی را تجربه می‌کنید، مراقب باشید؛ زیرا قرار گرفتن در معرض نور خورشید، می‌تواند ملاسما را تشدید می کند.

 

درمان لکه و لک پوست (ملاسما یا ماسک حاملگی)

برای کاهش و پیشگیری از تشدید ملاسما (لکه پوستی بارداری)، اولین راه پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. اگر بنابر مقتضیات شغلی یا محل زندگیتان، ناگزیر به قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید هستید، توصیه می‌شود که از کرم ضد آفتاب قوی استفاده کنید. تاثیر نور خورشید بر ماسک حاملگی را نباید دست کم گرفت، چرا که پزشکان معتقدند، حتی قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید در مکانی سر پوشیده نیز ملاسما را تشدید می کند.

در اکثر موارد، ماسک بارداری به‌ خودی‌ خود بهبود خواهد یافت و اغلب چند ماه پس از زایمان ناپدید می‌ شود. برای این که بتوانید به پوست تان کمک کنید تا به حالت عادی بازگردد و برای درمان لکه پوستی بارداری از پاک ‌کننده ‌های صورت، کرم‌های پوستی یا لوازم آرایشی که احتمال دارد، پوست‌تان را ناراحت کند، بپرهیزید. اگر لکه‌ها بیشتر شدند و پس از بارداری از میان نرفتند، از متخصص داروساز بخواهید کرم سفید کننده‌ ‌ای معرفی کند که رنگ طبیعی پوست تان را باز گرداند.

استدیو عکس فیلیک

منبع: ترجمه: عباس توحید