تحریک تخمک گذاری وفرآیند تحریک تخمک گذاری چگونه انجام میشود؟

چرخه قاعدگی نامنظم، فرزند دار شدن را برای زوجین دشوار می سازد. اگر قصد بارداری دارید ولی با شکست مواجه می شوید، ما برای شما یک خبر خوب داریم. تحریک تخمک گذاری روش درمانی است که می تواند شانس فرزنددار شدن را افزایش دهد. به این منظور می توانید از داروهای تحریک تخمک گذاری یا طب سنتی هند موسوم به آیورودا استفاده کنید.

تحریک تخمک گذاری یعنی چه؟

نزدیک به 40٪ از خانمهای نابارور مشکل تخمک گذاری دارند اما این مشکل بدون علاج نیست. داروهای خوراکی یا تزریقی به تحریک رشد اووسیت یا تخمک کمک می کنند. هدف از تحریک تخمک گذاری، افزایش احتمال بارداری با تولید چندین تخمک است. انواع مختلفی از روش های درمان باروری مانند لقاح داخل رحمی (IUI) و لقاح آزمایشگاهی(IVF) از تحریک تخمک گذاری استفاده می کنند.

به طور معمول در فرآیند تخمک گذاری فقط یک تخمک تولید می شود. تحریک تخمک گذاری باعث تحریک فولیکول های متعدد در تخمدان ها و در نتیجه تولید همزمان چندین تخمک می شود. در سندروم تخمدان پلی کیستیک تحریک تخمک گذاری یک روش معمول برای درمان بیماری است. وجود چندین کیست در تخمدان، قاعدگی های نامنظم یا عدم قاعدگی و سطح بسیار بالای هورمون آندروژن از نشانه های تخمدان پلی کیستیک به شمار می آید. بانوانی که تحریک تخمک گذاری انجام می دهند، ابتدا باید برای پایش رشد فولیکول ها و زمان مناسب بازیابی تخمک یا تلقیح، سونوگرافی و آزمایش خون انجام دهند.

چه کسانی برای تحریک تخمک گذاری مناسب اند؟

این روش برای گروه های زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

پزشکان معمولاً قبل از تصمیم گیری در مورد استفاده از تحریک تخمک گذاری، عوامل مختلفی را مورد بررسی قرار می دهند. برخی از این موارد عبارتند از:

چنانچه بعد از تحریک تخمک گذاری، مشکل تخمک گذاری نامنظم همچنان ادامه داشته باشد، در مرحله بعدی سوپر اوولاسیون (ابر تخمک گذاری) آزمایش خواهد شد. ابر تخمک گذاری به معنی استفاده از هورمون گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) برای آزادسازی تخمک های بالغ است.

فرآیند تحریک تخمک گذاری چگونه انجام می شود؟

تحریک تخمک گذاری، چهار مرحله دارد که عبارتند از:

1- ارزیابی

یک متخصص باروری، وضعیت چرخه تخمک گذاری را با استفاده از آزمایش خون و رشد فولیکول در تخمدان ها، دیواره رحم و ضخامت آن با کمک سونوگرافی مورد ارزیابی قرار می دهد.

2- تحریک

برای تحریک تخمدان ها به منظور تقویت رشد فولیکول های حاوی تخمک از دارو استفاده می شود. متخصص مناسب ترین دارو یا ترکیبی از چند دارو را برای بیمار تحت درمان تجویز می کنند.

3- پایش

چرخه با استفاده از سونوگرافی و آزمایش خون از نظر رشد فولیکول به دقت مورد بررسی قرار می گیرد. این مرحله برای کاهش احتمال بارداری های چندقلویی اهمیت دارد.

4- تلقیح مصنوعی یا مقاربت به موقع

با نزدیک شدن به روز تخمک گذاری، متخصص لقاح مصنوعی را انجام می دهدسندروم تحریک بیش از حد تخمدان چیست و چه عوارضی دارد؟. این فرآیند شامل ورود اسپرم به داخل رحم، نسبتاً ساده است. از طرف دیگر، زوجین می توانند برای افزایش حداکثری شانس بارداری قبل از تخمک گذاری مقاربت داشته باشند.

 

بیشتر بدانید:

1- قرص‌ های تحریک تخمک‌ گذاری روی باروری موثرند؟

2- آیا با مصرف داروهای محرک تخمک گذاری شانس دوقلو زایی بالا می رود

3- سندروم تحریک بیش از حد تخمدان چیست و چه عوارضی دارد؟

4- سندرم تحریک بیش از حد تخمدان چیست و علائم آن چیست؟

منبع: parenting.firstcry

نویسنده : تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

دانلود اپلیکیشن نی نی پلاس صفحه اینستاگرام نی نی پلاس