molfix-مولفیکس

مکیدن انگشت در نوزادان

مکیدن انگشت در نوزادان

چرا نوزادان و کودکان انگشت خود را می مکند؟

فرزند شما انگشت خود را می مکد چون برایش آرامش بخش است. این رفتار حتی ممکن است که در کودکان نوپا نیز و جود داشته باشد. درواقع این یک عادت است که منشا آن به دوران جنینی برمی گردد. احتمالاً وقتی فرزندتان در رحمتان بوده این کار را انجام می داده و پس از تولد نیز این کار به صورت یک عادت ادامه پیدا کرده است. اکنون نیز هر زمانی که خسته، ناراحت و ترسیده است و یا با چالش های متفاوت درگیر می شود، انگشتش را می مکد.

او ممکن است برای خواب رفتن در هنگام شب از مکیدن انگشت خود کمک بگیرد و یا وقتی در نیمه های شب بیدار شد با مکیدن انگشت دوباره برای خوابیدن تلاش کند.

درمورد مکیدن انگشت نوزادم چه کاری باید انجام دهم؟

نگران نباشید. پزشکان انجمن دندانپزشکی آمریکا می گویند که مکیدن انگشت در نوزادان هیچ آسیبی به سلامت و نظم و ترتیب رویش دندان ها در فکشان نمی رساند البته تا زمانی که دندان های دائمی هنوز رشد نکرده اند. یعنی سن حدود 6 سالگی.

متخصصان می گویند که آنچه ممکن است سبب آسیب به دندان های کودک شود، شدت مکیدن و تحریک جوانه ی دندانی به وسیله ی زبان است. کودکانی که به صورت منفعلانه و بدون شدت انگشت خود را می مکند نسبت به آنهایی که با قدرت زیاد و فعالانه این کار را انجام می دهند شانس کمتری برای آسیب به دندان ها دارند.

به نوع و شدت مکیدن انگشت توسط فرزندتان توجه کنید. اگر او با قدرت و شدت این کار را انجام می دهد، سعی کنید هر چه زودتر قبل از 4 سالگی، این عادت را از او دور کنید. اگر هرگونه تغییری را در رویش دندان های کودکتان مشاهده کردید که نمی دانستید علت آن مکیدن انگشت ها است یا نه؟ حتما با متخصص دندانپزشک کودکان مشورت کنید.

 اگر در اثر مکیدن، انگشت کودکتان قرمز شده و دچار خشکی شد (زیرا بزاق دهان سبب نرم شدن بافت مخاطی و خشک شدن پوست می شود)، در هنگام خواب به انگشتش مرطوب کننده بزنید. اگر این کار را در هنگام بیداری انجام دهید، پماد مرطوب کننده ممکن است که سر از دهان او دربیاورد.

اغلب کودکانی که انگشت خود را می مکند، بین سنین 2 تا 4 سال این کار را متوقف می کنند. در تعداد اندکی از کودکان این رفتار ادامه می یابد تا سنین مدرسه و معمولا در مدرسه تحت فشار خجالت از همکلاسان ترک خواهند کرد.

 

انواع اقداماتی که باید انجام دهید

رهایش کنید. سرزنش کردن و تنبیه کردن کودک کمکی نخواهد کرد زیرا او این کار را به صورت ناخودآگاه و از روی عادت انجام می دهد. بعلاوه تحت فشار قرار دادن کودک می تواند تمایل او را برای انجام این کار بیشتر کند. به کار گرفتن روش هایی مانند قرار دادن باند پلاستیکی بر روی انگشت یک جور تنبیه ناعادلانه به نظر می رسد، زیرا کودک را در عادت هایی که برای حفظ آرامش و امنیت دارد تحقیر می کند.

تا ترک این عادت صبر کنید. معمولا زمانی که کودکان راه دیگری برای حفظ آرامش خود پیدا می کنند، عادت مکیدن انگشت را ترک خواهند کرد. برای مثال: یک کودک 2 ساله در هنگام گرسنگی ممکن است که انگشت خود را بمکد اما همان کودک در 3 یا 4 سالگی در هنگام گرسنگی به جای مکیدن انگشت، در یخچال را باز کند و از والدین خود یک میان وعده بخواهد.

به صورت پیشگیرانه، فعالیت دیگری را جایگزین مکیدن انگشت کنید. اگر بتوانید زمان و موقعیت هایی که در آن کودکتان انگشت خود را می مکد را پیدا کنید مثلا هنگام تماشای تلوزیون، از طریق انجام یک فعالیت جایگزین حواس او را از مکیدن انگشت منحرف کنید.

اگر در هنگام خستگی این کار را انجام می دهد، به او کمک کنید تا چرت کوتاهی بزند و یا اگر زمانی که احساس ناامیدی می کند انگشت خود را می مکد، به او کمک کنید تا احساسات خود را از طریق کلمات بیان کند. نکته ی مهم این است که زمان و موقعیت انجام این کار را شناسایی کرده و در آن شرایط یک جایگزین برایش ایجاد کنید.

استدیو عکس فیلیک

منبع: نی نی پلاس