molfix-مولفیکس

با موهای زائد در دوران بارداری چه کنیم؟

با موهای زائد در دوران بارداری چه کنیم؟

موها به دلیل ترشح هورمون های دوران بارداری ضخیم تر می شوند، گاهی اوقات موها در قسمت هایی از بدن که ما انتطار نداریم و برای ما ناخوشایند است رشد می کنند. در عین حال در دوران بارداری استفاده از برخی روش ها برای از بین بردن موهای زاید توصیه نمی شود.  

در حالی که از دیدن چهره بشاش و موهای با طراوت و درخشان خود در آینه لذت می برید با دیدن برخی چیزهای ناخوشایند مانند موهای ضخیم پشت لب متعجب خواهید شد. بله! همه می دانیم که ترشح هورمون های دوران بارداری به پوست و مو طراوت و زیبایی می بخشد، همچنین افزایش جریان خون در بدن مادر باردار روی پوست و مو او تاثیر گذاشته و جلوه و زیبایی خاصی به مادر می دهد. ولی متاسفانه با وجود همه جنبه های مثبت، در قسمت هایی  مانند زیر بغل، خط بیکینی، بالای لب و شکم موی بیشتر و ضخیم تری رشد می کند. بنابراین مادران باردار ممکن است با مشکلات مربوط به رشد موهای زائد که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می‌شود نیز مواجه شود.

روش های از بین بردن موهای زائد بدن در دوران بارداری

چه روش های برای از بین بردن موهای زائد در بارداری وجود دارد؟

خوشبختانه رویش موهای تیره و زائد موقتی است. حدودا شش ماه پس از زایمان موها حالت طبیعی و قبلی خود را پیدا می کنند. در این بخش همه اطلاعات مورد نیاز درباره روش های بی خطر از بین بردن موهای زائد را به شما معرفی می کنیم.

کندن و بند انداختن مو در بارداری

 کندن و بند انداختن، برای از بین بردن موهای زائد نازک و کوتاه مانند موهای بالای خط ابرو، چانه، بالای لب و گاهی اوقات موهای دور نوک سینه (اصلا تعجب نکنید این امر کاملا طبیعی است) بهترین و مناسب ترین روش به نظر می رسد. شما می توانید در منزل به راحتی از این روش استفاده کنید. 

تراشیدن مو با تیغ در بارداری

می توانید از تیغ برای از بین بردن موهای زائد در قسمت های وسیع تر استفاده کنید (ممکن است در این روش دفعات تراشیدن مو بیشتر از معمول باشد! ) احساس ناخوشایندی نداشته باشید، تصور نکنید شما نیز موهای صورت خود را مانند همسر خود با ریش تراش می تراشید. استفاده از ریش تراش را برای از بین بردن موهای زائد صورت خود آغاز کنید. قسمت خط ریش، موهای زائد بالای لب و چانه را هرروز با تیغ تمیز کنید ( نگران نباشید موهای زائد با تراشیدن ضخیم تر نمی شوند، این فقط یک افسانه است). استفاده از ریش تراش دستی و برقی نیز بی خطر است. با استفاده از تیغ نو احتمال زخم شدن و خونریزی کاهش می یابد. توجه داشته باشید که با همسر خود از تیغ مشترک استفاده نکنید، زیرا باعث انتقال عفونت می شود.

 موهای پای خود را با دقت بتراشید ( از مقدار بیشتری ژل اصلاح و از یک دستگیره برای حفظ تعادل استفاده کنید) زیرا در این دوران حفظ تعادل مشکل است. (علاوه بر این به مرور زمان و بزرگتر شدن شکم نمی توانید زیر شکم خود را ببینید.) تحت هیچ شرایطی نباید زیر دوش موهای خود را بتراشید زیرا در این حالت به راحتی تعادل خود را از دست داده و احتمال لیز خوردن بسیار زیاد است. در صورت امکان از همسر یا دوست خود بخواهید در حمام موهای زائد شما را بتراشد یا روی لبه تختخواب بنشینید و با ریش تراش برقی این کار را انجام دهید.

وکس و اپیلاسیون مو در بارداری

وکس و اپیلاسیون روش هایی هستند که مشکل موی زائد را برای مدت طولانی تری حل می کنند و در صورتی که حساسیت پوستی وجود نداشته باشد، این روش مناسبی برای مادر باردار است. همانطور که می دانید از وکس در قسمت هایی که رگ های واریسی، خال و زگیل دارند، روی بینی، گوش ها، نوک سینه و قسمت های زخم شده، آسیب دیده یا ترک خورده، خشکی زده یا قسمت هایی که دچار آفتاب سوختگی شده، نباید استفاده کرد. قبل از انجام وکس با پزشک خود مشورت کنید، زیرا ممکن است به دلیل خاصی نباید از این روش در دوران بارداری استفاده کنید. با بزرگ شدن شکم، دیدن و از بین بردن موهای زائد قسمت تناسلی سخت تر می شود بنابراین ممکن است انجام وکس یا اپیلاسیون در سالن های تخصصی بهترین انتخاب برای مادر باردار باشد. از بهداشت سالنی که به آن مراجعه می کنید مطمئن باشید. کسی که اینکار را انجام می دهد باید از دستکش استفاده کند و برای جلوگیری از انتقال عفونت و میکروب برای هر فرد از کاردک یک بار مصرف استفاده کند. قبل از اینکه خط بیکینی و ساعد را وکس یا اپیلاسیون کند از او بخواهید روی قسمت دیگری از پوست شما امتحان کند، زیرا ممکن است پوست شما در دوران بارداری واکنش متفاوتی نشان دهد. برای کاهش آزردگی، سوزش و التهاب و جلوگیری از بروز عفونت از محلول ضد عفونی کننده ملایم قبل و بعد از وکس استفاده کنید. ( گرچه اپیلاسیون طبیعی تر و بهتر از وکس به نظر می رسد. ولی اپیلاسیون هم ممکن است مانند وکس باعث بروز عوارض جانبی از قبیل آزردگی، سوزش و عفونت شود. پس باید نکات ایمنی و بهداشتی را در روش اپیلاسیون نیز مانند وکس، رعایت کنیم.)

استفاده از موبر در بارداری

ممکن است رفع موهای زائد با استفاده از کرم ها، ژل ها، لوسیون ها و ائروسل ها آسان ترین روش به نظر برسد، ولی علم پزشکی هنوز در حال تحقیق درباره بی خطر بودن این روش در دوران بارداری است. این مواد حاوی عناصر مشخصی از قبیل پودر سولفید و کلسیم هستند که روی ساختار پروتئینی مو تاثیر می گذارند و باعث حل شدن ساختار مو به صورت ژله ایی شده  و موهای زائد را از بین می برند. مواد شیمیایی موجود در این موبرها بوهای متفاوتی دارند، بعضی از موبرها بوی ناخوشایندی دارند و ممکن است باعث بروز واکنش حساسیت شوند. بنابراین در حالی که شواهد کافی برای اثبات بی خطر بودن موبرها برای جنین وجود ندارد، بهتر است از این روش در دوران بارداری استفاده نکنید. اگر از موبر استفاده می کنید پزشک باید آن را تایید کند و روی قسمتی از پوست خود امتحان کرده و در جایی که تهویه هوای مناسب دارد این کار را انجام دهید.

دکلره موها در بارداری

ممکن است در گذشته از دکلره برای کم رنگ کردن موهایی زائد استفاده کرده باشید، ولی به دلیل تماس مستقیم این مواد با پوست این امکان وجود دارد، بدن برخی از مواد شیمیایی را جذب کرده و این مواد شیمایی از طریق جفت به جنین برسند. هنوز هیچ تحقیقی بی خطر یا خطرناک بودن مواد دکلره را اثبات نکرده پس بهتر است تا پس از زایمان از این روش استفاده نکنید.

الکترولیز و لیزر در بارداری   

در دوران بارداری ضرورتی برای استفاده از راه حل های دائمی مانند لیزر و الکترولیز جهت از بین بردن موهای زائد وجود ندارد و به کار بردن این دو روش در دوران بارداری بسیار خطرناک است. لیزر موهای زائد را از بین می برد. نور لیزر نقاطی که مو در آن قسمت ها رشد می کند را جهت جلوگیری از رویش مجدد، مورد هدف قرار می دهد. با روش الکترولیز یک پروب فلزی وارد قسمتی که ساقه مو در آن قرار دارد، می کنند و جریان برق از پوست عبور می کند تا فولیکول مو از بین برود (این روش برای مادران باردار خطرناک است زیرا برق از مایع آمنیوتیک اطراف جنین عبور می کند.)

به دلیل اینکه مطالعات کافی و قابل قبولی در زمینه بی خطر بودن لیزر و الکترولیز برای رفع موهای زائد در دوران بارداری انجام نگرفته و مو حدود شش ماه پس از باداری حالت طبیعی خود را پیدا می کند، بهتر است پس از زایمان از این روش استفاده کنید.    

 

بهترین روش از بین بردن موهای زائد در بارداری

بند انداختن را باید بهترین روش برای از بین بردن موهای زائد دانست که جنبه های مثبت زیادی نیز دارد، زیرا در این روش از هیچ ماده شیمیایی و دارویی استفاده نمی شود. به کار بردن این دو روش در دوران بارداری کاملا بی خطر است.

امیدواریم از خواندن این مطلب استفاده کرده  و توانسته باشید با خواندن آن تصمیم نهایی خود را درباره رفع موهای زائد اتخاذ کنید.

 

آیا الکترولیز موهای زائد در بارداری مجاز است؟

الکترولیز چیست؟

الکترولیز یک روش برای رفع موهای زائد است. و تنها روش موجود برای رفع دائمی موهای زائد درنظر گرفته می شود. این روش می‌تواند از طرق مختلف به رفع موهای زائد کمک کند و همین ایجاب می کند که بتوانید با پزشک خود و یا یک متخصص فن درباره روشی که برای شما مناسب است صحبت کنید.

 انواع روش های انجام الکترولیز موهای زائد

  • ترمولیز (روش حرارتی):

این فرایند به نام گرما درمانی با موج کوتاه شناخته می‌شود و بوسیله عبور یک جریان متناوب و با فرکانس بالا از طریق یک سوزن کار می‌کند. وقتی که این جریان از طریق سوزن به پوست می‌رسد، حرارت تولید می‌کند و فولیکول مو را تخریب می‌کند. اعتقاد بر این است که این روش در دوران بارداری ایمن است، زیرا میزان کمی حرارت ایجاد می‌شود که فقط برای تخریب فولیکول مو است.

  • الکترولیز گالوانیک (روش شیمیایی):

این روش بوسیله جریانی است که از طریق سوزن وارد فولیکول مو می‌شود و واکنش شیمیایی ایجاد می‌کند که باعث صدمه زدن به فولیکول مو می‌شود و در نتیجه رشد مو کند می‌شود.

  • روش ترکیبی:

روش ترکیبی یعنی استفاده از هردو روش فوق با هم.

الکترولیز چه تفاوتی با لیزر دارد؟ 

در روش لیزر با استفاده از یک پروب ساتع کننده اشعه لیزر می توان موهای زائد را در یک سطح از بین برد اما در روش الکترولیز درمان برای هر یک از موهای زائد به صورت تک تک انجام می شود. بنابراین لیزر از نظر زمان و هزینه به صرفه تر است اما فقط می تواند موهای تیره را از بین ببرد. با استفاده از روش الکترولیز می توان موهای روشن را نیز نابود کرد، بعلاوه احتمال رشد مجدد مو در این روش بسیار کمتر است زیرا سلول های مولد ریشه مو طی روند درمان به طور کامل از بین می روند.

 

آیا امکان الکترولیز موهای زائد در بارداری وجود دارد؟

بر طبق نظریه دکتر "واین اینزر" متخصص زنان و مامایی و چندین پزشک دیگر، الکترولیز در دوران بارداری بدون خطر است.با اینحال برخی نظریات حاکی از این است که بانوان باردار باید از انجام الکترولیز موهای زائد در بارداری خودداری کنند.خصوصا در طول سه ماهه اول بارداری بهتر است از اینگونه کارها اجتناب کنند تا استرس آنان به حداقل کاهش یابد. انجام این درمان ها بعد از سه ماهه اول بارداری می‌تواند بی خطر باشد. ولی باید مراقب باشید که تنها استفاده از جریان های با فرکانس بالا انجام شود.

برای رفع موهای زائد چند جلسه الکترولیز نیاز دارم؟

فاکتورهای متعددی در افزایش موهای زائد دخیل هستند و شما ممکن است به چندین جلسه الکترولیز نیاز داشته باشید تا بطور دائم موهای زائد شما رفع شود. تعداد جلسات الکترولیز بستگی به عوامل فیزیولوژیک مختلفی دارد و در اشخاص مختلف متفاوت است.

در حالت معمولی ممکن است شما یک جلسه در یک تا دو هفته نیاز داشته باشید. زمان هر جلسه می‌تواند از ۱۵ دقیقه تا یک ساعت و بسته به ناحیه ای که روی آن کار می‌شود به طول بیانجامد.

 

استدیو عکس فیلیک