molfix-مولفیکس

صدمه به بیضه کودک چه خطراتی دارد؟ و چه درمانی دارد

صدمه به بیضه کودک چه خطراتی دارد؟ و چه درمانی دارد

حتی حرف زدن در مورد صدمه به بیضه نیز دردناک است. هنگامی که توپ فوتبال یا یا لگد یکی از هم بازی ها، به بیضه ها برخورد می کند یا اینکه در حال دوچرخه سواری با سرعت بالا بوده و به یکباره به یک دست انداز رسیده و بعد له شدن شدن بیضه و درد و ... همه اینها به یک نتیجه می انجامد- یک ضربه به بیضه ها، یکی از حساس ترین نقاط بدن پسران و آقایان. البته صدمه به بیضه کودک نسبتا نادر است، اما باید آگاه باشید که می تواند اتفاق بیفتد، بنابراین چگونه می توان از چنین آسیب جلوگیری کرد؟

صدمه به بیضه کودک چگونه اتفاق می افتد؟

اگر فرزند شما ورزشکار است و زمان زیادی را صرف تمرینات ورزشی می کند، بیضه هایش بیشتر از دیگران در معرض آسیب قرار می گیرد، مطمئنا متوجه شده اید که بیضه عضوی آسیب پذیر است و به شکل های مختلف می تواند آسیب ببیند.

از آنجا که بیضه ها در یک کیسه ( اسکروتوم) در خارج از بدن قرار گرفته اند، مانند سایر اعضای بدن و سایر قسمت های دستگاه تناسلی توسط استخوان و عضله محافظت نمی شوند. همچنین، محل قرارگیری بیضه ها باعث می شود که بیشتر در معرض ضربات تصادفی در زمین بازی یا در حین ورزش و فعالیت های شدید قرار بگیرند.

خبر خوب این است که به دلیل اینکه بیضه ها به شکل شل و آویخته به بدن متصل هستند و از یک ماده اسفنجی ساخته شده اند، پس از ایجاد بیشتر حوادث دردناک، بدون اینکه آسیب دائمی ببینند، بهبود می یابند. بیضه ها، اگر چه حساس هستند، اما می توانند خیلی سریع به عقب برگردند و صدمات جزیی به ندرت دارای اثرات طولانی مدت است. همچنین، عملکرد جنسی یا تولید اسپرم در صورت آسیب دیدگی بیضه به احتمال زیاد تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت.

 

درهنگام صدمه به بیضه کودک چه باید کرد؟

در صورت برخورد ضربه یا لگد به بیضه، بدون تردید فرزندتان درد زیادی را تجربه خواهد کرد و حتی ممکن است برای مدت کوتاهی دچار تهوع شود. اگر آسیب جزیی باشد، درد باید به تدریج در کمتر از یک ساعت فروکش کند و علائم دیگر نیز باید از بین بروند.

در ضمن، می توانید با انجام چند عمل به او کمک کنید تا احساس بهتری داشته باشد، مانند استفاده از مسکن درد، دراز کشیدن، محافظت از بیضه ها به وسیله لباس زیر حمایت کننده و استفاده از بسته یخ در موضع برای کاهش درد. به هر حال، بهترین راه حل این است که برای مدتی از فعالیت شدید خودداری کرده و چند روز استراحت کند.

اما اگر درد فروکش نکرد و یا از دردی شدید رنج می برد که بیش از یک ساعت ادامه یافت، اگر تورم یا کبودی در اسکروتوم ظاهر شود، یا اسکروتوم دچار پارگی شود، اگر حالت تهوع و استفراغ ادامه داشته باشد و یا اگر با تب همراه است، سریعآ به پزشک مراجعه کنید. اینها علائم جراحات بسیار جدی تری هستند که باید دراسرع وقت برطرف شوند. 

 

درمان صدمه به بیضه کودک

اگر مجبور به مراجعه به پزشک شوید، او ابتدا باید بداند چه مدت کودک درد داشته و چقدر آسیب شدید بوده است. برای تفکیک این مشکلات از فتق یا سایر مشکلاتی که ممکن است سبب درد شود، پزشک شکم و کشاله ران فرزند شما را معاینه می کند.

علاوه بر این، پزشک برای یافتن تورم، تغییر رنگ و آسیب دیدگی پوست ناحیه اسکروتوم را می بیند و خود بیضه ها را نیز معاینه می کند. از آنجا‌ که عفونت های دستگاه تناسلی یا مجاری ادراری می توانند گاهی اوقات درد مشابهی ایجاد کنند، پزشک ممکن است آزمایش ادرار را پیشنهاد کند تا عفونت ادراری یا عفونت دستگاه تولید مثل را از مشکلات بیضه تفکیک کند.

 

چگونه می توان از صدمه به بیضه کودک جلوگیری کرد؟

برای جلوگیری از صدمه به بیضه کودک، احتیاط لازم است. به خصوص اگر ورزش می کند، ورزشکار حرفه ای است، یا زندگی پر جنب و جوشی دارد.

در اینجا چند نکته برای ایمن و سالم نکه داشتن بیضه کودکتان آورده شده است:

- از بیضه های او محافظت کنید. همیشه هنگام ورزش یا انجام فعالیت های سخت، از پوشش های حمایت کننده مخصوص بیضه برای او استفاده کنید. این محافظت کننده های ورزشی که شبیه کاپ هستند، معمولآ از پلاستیک سخت ساخته شده اند، در قسمت کشاله ران پوشیده می شوند و درجه خوبی از محافظت و ایمنی برای بیضه ها فراهم می کنند. این پوشش ها هنگام شرکت در ورزش هایی که بیضه های فرزند شما در معرض لگد یا ضربه قرار داشته باشند، مانند فوتبال، تکواندو، کاراته و... باید پوشیده شود.

یک محافظت کننده یا تسمه ورزشی در اصل یک کیسه پارچه ای محکم است که پوشیده می شود تا بیضه ها را چسبیده به بدن نگه دارد. این تسمه ها برای ورزش های شدید، دوچرخه سواری و وزنه برداری بسیار مفید هستند.

- پزشک اطفال را در جریان بگذارید. اگر علائم و نشانه های غیر طبیعی درمورد صدمه به بیضه کودک فرزندتان می بینید حتما متخصص اطفال را در جریان بگذارید.

- از خطرات ورزش یا فعالیت جسمی او آگاه باشید. اگر ورزش می کند یا در یک فعالیت با خطر آسیب دیدگی زیاد شرکت می کند، با مربی یا پزشک اطفال در مورد سایر وسایل محافظ که باید استفاده کند و راهکارهای اجرایی درهنگام صدمه به بیضه کودک صحبت کنید.

ورزش کردن و داشتن زندگی فعال راه بسیار خوبی برای حفظ تناسب اندام و کاهش استرس است. اما بسیار مهم است که مطمئن شوید از بیضه ها محافظت می شود. اطمینان حاصل کنید که استفاده از وسایل محافظت کننده بخشی از زندگی روزمره فرزند شماست و بدین ترتیب او بدون ترس از صدمه به بیضه کودک قادر به بازی و ورزش خواهد بود!  

 

مطالعه بیشتر:

ضربه به بیضه در کودکان ، عوارض احتمالی و روش های درمان

منبع:kidshealth

 

استدیو عکس فیلیک