molfix-مولفیکس

عوارض عفونت ادراری در بارداری خطرناک است؟

عوارض عفونت ادراری در بارداری خطرناک است؟

عفونت ادراری در دوران بارداری عارضه ای است که شیوع بسیار زیادی داشته و در برخی مواقع می تواند به مدت طولانی بدون هیچ علامت و نشانه ای باقی بماند. این عارضه چه در زمانی که خود را نشان دهد و چه در حالتی به صورت باکتری اوری بدون علامت باقی بماند، می تواند سبب بروز مشکلات بسیار زیادی برای مادر و جنین شود که این مشکلات را در ادامه تحت عنوان عوارض عفونت ادراری در بارداری برایتان شرح داده ایم.

عوارض عفونت ادراری در بارداری

 UTI و یا عفونت ادراری زمانی اتفاق می افتد که باکتری ای از خارج بدن وارد مجرای ادراری بانوان می شود و پس از تکثیر و ایجاد کلونی، باعث عفونت می شود. بانوان به علت کوتاه تر بودن مجرای خروجی ادرار و تماس نزدیک تر با محیط خارج، بیشتر از مردان دچار عفونت ادراری می شوند. آناتومی دستگاه ادراری تناسلی بانوان باعث می شود که باکتری ها راحت تر از واژن یا مناطق مقعدی وارد شوند و به دستگاه ادراری بروند. عفونت ادراری معمولا توسط باکتری از پوست، واژن، یا مقعد وارد مجرای پیشاب شده و به سمت بالا حرکت می کند.

اگر در دوران بارداری دچار عفونت دستگاه ادرار شده باشم، چه اتفاقی می افتد؟

ابتلا به عفونت ادراری در بارداری با زایمان زودرس و وزن پایین نوزاد مرتبط است، و اگر درمان نشود، شانس شما برای پیشرفت عفونت به کلیه تا 40 درصد بالا می رود با این حال، با درمان کافی، خطر به طور چشمگیری کاهش خواهد یافت.

برای مشخص کردن اینکه که آیا باکتری در مجرای ادرار شما وجود دارد یا خیر، در اولین دیدار پزشک برایتان آزمایش ادرار تجویز خواهد کرد. اگر این کشت اولیه جواب منفی داشته باشد، شانس شما برای ابتلا عفونت ادرار در بارداری کم است.

عوارض عفونت ادرار در بارداری

ابتلا به عفونت ادراری در بارداری و عدم توجه کافی به آن در نتیجه انجام نشدن اقدامات درمانی مورد نیاز، با عوارضی برای مادر و جنین همراه خواهد بود. از جمله؟

سپتیسمی: عفونت ادراری و به دنبال آن عفونت کلیه ها می تواند به سپتیسمی تبدیل شود. سپتیسمی واکنش بدن شما به یک عفونت جدی است؛ اغلب به آن "عفونت خونی" گفته می شود و باعث تب و درد شدید می شود و می تواند به شدت به شما ضربه بزند. التهاب ممکن است به اندازه ای شدید شود که جریان خون به اندام های شما و یا به جنینتان را قطع کند که می تواند برای هر دوی شما مهلک باشد. سپتیسمی تنها می توانند با آنتی بیوتیک های موثر درمان شوند. 

زایمان زودرس: عفونت های مجاری ادراری ریسک زایمان زودرس را افزایش می دهد، که منجر به تولد نوزاد نارس و درگیر شدن با مشکلات پس از آن از جمله وزن کم هنگام تولد، دیسترس تنفسی نوزاد و ... می شود.

خطرات مربوط به عفونت ادرار در زمان زایمان:

 این عارضه می تواند در هنگام زایمان نیز مادر و جنین را با مشکلاتی مواجه سازد. همانند عفونت های باکتریایی دیگر، UTI  می تواند در هنگام زایمان به نوزاد شما سرایت کند، این مساله می تواند باعث عفونت های جدی شود و به چشم، بینی و یا دهان نوزاد شما برسد که برای زندگی او تهدید کننده است.

اگر در زمان زایمانتان باور دارید که عفونت ادراری دارید، باید با پزشک خود درباره ریسک ها و راه های جایگزین صحبت کنید. شما بدن خود را می شناسید، پس مطمئن شوید که پزشک آن را به عنوان نشانه نرمال بارداری رد نکند.

مطالعه بیشتر:

عفونت ادراری در بارداری ، علائم و روش های درمان و پیشگیری

استدیو عکس فیلیک