molfix-مولفیکس

درمان سوختگی پای نوزاد وچه چیزی باعث سوختگی پای نوزاد میشود؟

درمان سوختگی پای نوزاد وچه چیزی باعث سوختگی پای نوزاد میشود؟

آیا سوختگی پای نوزادان ناشی از خیس شدن پوشک هنگام تعویض آن باعث گریه کردن نوزاد می‌شود؟ آیا در طول شب و روز آنها برای داشتن احساس راحتی در پوشک خود را تکان می دهند؟ درمان سوختگی پای نوزاد چیست؟ مهم نیست که چقدر شایع است، اما می‌دانیم که مقابله با سوختگی پای نوزاد و درمان آن دشوار است. چه چیزی باعث سوختگی پای نوزاد می‌شود؟ چگونه می‌توان تشخیص داد نوزادتان از چه نوع بثوراتی رنج می‌برد؟ و از همه مهمتر چگونه می‌توان سوختگی پای نوزاد در اثر پوشک را رفع کرد؟

انواع مختلف سوختگی پای نوزاد یا بثورات پوشک

اولین قدم برای درمان سوختگی پای نوزاد یا بثورات پوشکی این است که بفهمید کودک شما چه نوع بثوراتی دارد و چه عواملی باعث آن شده‌اند. قبل از اینکه مادر شویم نمی‌دانستیم که بیش از یک نوع بثورات پوستی وجود دارد. معلوم است که انواع مختلفی وجود دارد، از قبیل: قارچی، باکتریایی، اگزما و... زمانی که شما بدانید بثورات پوشک از چه نوعی هستند، درمان آنها آسان‌تر و سریع‌تر است. بثورات پوشک ممکن است در یک هفتگی رخ دهند، اما بیشتر در نوزادان ۹ تا ۱۲ ماه اتفاق می‌افتد.

۱- بثورات قارچی

داخل پوشک ‌نوزاد گرم و مرطوب است، مکانی مناسب برای رشد و تکثیر باکتری‌های قارچی. گونه‌ای از قارچ که باعث ایجاد بثورات پوشک می‌شوند، کاندیدا نام دارند. این نوع می‌تواند در نوزادانی که در حال حاضر تحت درمان با آنتی بیوتیک هستند شایع باشد. محصولات قارچی به رنگ قرمز روشن و لبه‌های بلند است. به طور معمول بیش از دو ماه طول می‌کشد و هرچه بدتر شود، تاول و ضایعات در اطراف آن ایجاد می شود. بثورات قارچی معمولاً فراتر از ناحیه پوشک نیست. این نوع جوش ها به درمان‌های معمول بثورات پوشک جواب نمی‌دهند. اگر با پزشک متخصص تماس بگیرید، ممکن است یک پماد ضد قارچ مانند نیستاتین تجویز کند، یا اگر به صورت خفیف باشد می‌توانید از پمادهای موجود در داروخانه ها استفاده کنید.

۲- مدفوع اسیدی

اسید موجود در بعضی از غذاها، به ویژه میوه‌ها و آبمیوه‌ها می‌تواند مدفوع نوزاد را اسیدی کنند که منجر به بثورات می‌شود. این نوع بثورات در ابتدا مانند آفتاب سوختگی به رنگ قرمز روشن است، اما اگر بلافاصله درمان نشوند می‌توانند زخم‌های باز ایجاد کنند. خبر خوب این است که پمادهای مخصوصی که در داروخانه‌ها در دسترس هستند برای از بین بردن این بثورات بسیار خوب عمل می‌کنند. شما باید در هر بار تعویض پوشک پماد را به پشت نوزاد بمالید تا مانعی بین مدفوع اسیدی و بدن نوزاد ایجاد شود. اگر بثورات پوستی ادامه داشته باشند، بهتر است مدتی از خوردن میوه‌های اسیدی پرهیز کنید.توجه داشته باشید اگرچه این وضعیت نادر است، اما اگر مادر شیرده مقدار زیادی میوه مصرف کند، نوزاد شیرخوار او می‌تواند از طریق شیر مادر اسید دریافت کند و سوختگی پای نوزاد بروز کند.

۳- بثورات تماسی

بثورات تماسی نوعی لکه پهن و صاف است که در قسمت پشت نوزاد و در اثر تماس با پوشک خیس ایجاد می‌شود. با این حال مواد شیمیایی زبر که در پوشک‌های یکبار مصرف وجود دارند و همچنین مواد شوینده خاصی که برای شستن پوشک‌های پارچه‌ای استفاده می‌شوند می‌توانند باعث ایجاد بثورات تماسی شوند. بثورات تماسی با استفاده از پمادهای ساده قابل درمان هستند. با تعویض پوشک نوزاد بلافاصله پس از خیس شدن آن می‌توان این بثورات را درمان یا از ایجاد آنها پیشگیری کرد.

۴- بثورات باکتریایی

بثورات باکتریایی کمتر از بثورات قارچی شایع هستند. این بثورات شبیه درد زخم است و باعث سوزش می‌شوند و در برخی موارد مایع زرد شبیه چرک از این زخم‌ها خارج می‌شود. اگر گمان می‌کنید کودک شما دچار بثورات باکتریایی شده بهتر است با پزشک تماس بگیرید، زیرا اغلب برای رفع مشکل، آنتی‌ بیوتیک موضعی و خوراکی ضروری است.

۵- اگزما

اگزما اغلب با تاول‌های برجسته شروع می‌شود و وقتی آنها شکسته می‌شوند، مایع روی پوست جاری می‌شود. سرانجام بثورات سخت، برجسته و پوسته پوسته می شوند و تقریباً همیشه با خارش همراه هستند. علت دقیق اگزما، دمای بالای ناشی از سیستم ایمنی بسیار فعال، لبنیات، آلرژی غذایی و همچنین آلرژی‌های تماسی، مانند پودرهای لباسشویی معطر هستند.

6- سوختگی پای نوزاد بر اثر اسهال

از آنجا که آنزیم های موجود در اسهال به علت سرعت خروج از بدن هنوز فعال هستند، به راحتی می توانند موجب سوختگی پای نوزاد شوند. برخی از افراد سوختگی پای نوزاد بخاطر دندان را به دلیل افزایش بزاق دهان، بلع آن و درنتیجه شل شدن مدفوع و بروز اسهال نسبت می دهند.

برای درمان سوختگی پای نوزاد در اثر پوشک چه کنیم؟

در زیر راه‌هایی برای تسکین علائم سوختگی پای نوزاد بیان می‌شود:

• برای تمیز کردن پشت نوزاد از دستمال‌های مرطوب استفاده کنید.

• شست و شو با جو دوسر

• مرطوب کردن با روغن نارگیل

• مرطوب کننده‌های مخصوص اگزما

• با استفاده از مواد شوینده لباس و بدن بدون بو و رایحه، آلرژی‌ها را کاهش دهید.

• از پمادهای استروئیدی به عنوان آخرین راه حل استفاده کنید.

• اگر همه مراحل فوق بی اثر بود، با پزشک تماس بگیرید.

بهترین پماد برای درمان سوختگی پای نوزاد

از آنجا که تنوع این نوع کرم و پمادها بسیار است و گزینه‌های فراوانی وجود دارند، انتخاب نوع مناسب آن دشوار است. در زیر خواهید دید که بسته به نوع بثورات چه کرم یا پمادی برای نوزاد شما مناسب است:

• برای بثورات خفیف: محصولاتی مانند honest – cetaphil- cocoMe را امتحان کنید. این کرم‌ها پوست را تسکین داده و فاقد وازلین هستند.

• برای بثورات متوسط: محصولات حاوی اکسید زنیک، مانند Desitin و Balmex را انتخاب کنید. اینها چسبناک هستند و ممکن است استفاده از آنها راحت نباشد، اما به خوبی به بدن نوزاد می‌چسبند و از آن محافظت می‌کنند. زیرا مانند یک سد محکم بین پشت نوزاد و پوشک عمل می‌کنند.

• پماد برای ادرار سوختگی شدید: برای موارد شدید بثورات می‌توانید از Boudreaux (خیلی قوی) یا Burts استفاده کنید که حاوی اکسید زنیک و روغن بادام شیرین و لانولین و حتی موم‌ عسل هستند، یک ترکیب فوق العاده برای پوست کودک.اگر استفاده از موارد شماد برای سوختگی پای نوزاد کمکی نکرد، با پزشک تماس بگیرید تا پس از چکاپ یک کرم قوی‌تر تجویز کند. پزشک ممکن است کرم استروئیدی برای بثورات تماسی، کرم ضد قارچ برای عفونت قارچی و آنتی بیوتیک موضعی یا خوراکی برای بثورات باکتریایی تجویز کند.

جلوگیری از سوختگی پای نوزاد

شما بثورات پوشک کودک را درمان کرده‌اید و می‌خواهید از بروز مجدد آن جلوگیری کنید. در اینجا مواردی وجود دارند که می‌توانید برای جلوگیری از این عوارض استفاده کنید:

• پوشک آنان را مرتباً تعویض کنید: هر یک تا دو ساعت پوشک نوزادان را بررسی کنید تا ببینید مرطوب است یا خیر و به محض اینکه متوجه شدید که مرطوب شده آن را تعویض کنید.

• بدن او را به طور کامل تمیز کنید: هنگام شستشوی کودک خردسالتان تمام گره‌ها و لای چین‌های پاهای او را کاملاً تمیز کنید. از دستمال‌های فاقد الکل و رایحه و ترجیحاً دستمال‌های مرطوب استفاده کنید.

• اجازه دهید بدن او خود به خود خشک شود: قبل از پوشاندن پوشک تمیز، برای خشک کردن دستمال را روی بدن او نمالید. مالش می‌تواند باعث تحریک پوست حساس او شود.

• بگذارید پوست آنها نفس بکشد: اجازه دهید بدن نوزاد مدتی بدون پوشک رها شده و با هوا خشک شود. این به بدن آنها فرصت می‌دهد از مالیده شدن دائم پوشک برای زمان کوتاهی رها شود.

• پوشک را خیلی محکم نبندید: پوشک‌های خیلی تنگ رطوبت موجود در پوشک را حفظ می‌کنند و محیط مناسبی را برای رشد قارچ و باکتری‌ها ایجاد می‌کنند. پوشک محکم همچنین ساییدگی و تحریک پوست را افزایش می‌دهد.

• غذاهای او را محدود کنید: اگر کودک شما دائماً پس از خوردن یک غذای خاص دچار بثورات پوستی می‌شود، باید برای مدتی آن ماده غذایی را از رژیم کودک حذف کنید. تحمل مواد اسیدی ممکن است برای کودک شما سخت باشد یا می‌تواند نشانه‌ای از آلرژی باشد.

• از مواد دارای بو و رایحه دوری کنید: رایحه‌ها می‌توانند پوست ظریف کودک را تهدید کنند. استفاده از دستمال مرطوب غیرمعطر یا شستن پشت کودک تنها با آب ساده.

• دست‌هایتان را بشویید: قبل و بعد از تعویض پوشک برای جلوگیری از شیوع باکتری و قارچ دستان خود را بشویید.

سوختگی پای نوزاد در اثر کهنه

گاهی برای صرفه جویی و یا حفظ محیط زیست از پوشک‌های پارچه‌ای استفاده می‌شود. با این حال نکاتی برای استفاده از این نوع پوشاک و بثورات ناشی از آن برای آگاهی شما بیان می‌شود.

۱- بثورات آمونیاکی

بثورات آمونیاکی در واقع بثورات نیستند، فقط سوختگی ناشی از تماس طولانی مدت با ادرار در پوشک است. این حالت بیشتر در نوزادان بزرگتر که تمام طول شب در خواب هستند رخ می‌دهد و به صورت لکه‌های مسطح یا تاول ظاهر می‌شوند. اگرچه سوختگی آمونیاکی در نوزادانی هم که از پوشک یکبار مصرف استفاده می‌کنند می‌تواند اتفاق بیفتد، اما در نوزادان با پوشک پارچه‌ای شایع‌تر است. زیرا پوشک پارچه‌ای پوست نوزاد را خشک نمی‌کند، اما در عوض رطوبت تا زمانی که پوشک تعویض نشود با پوست کودک در تماس است.

۲- استفاده از کرم همراه با پوشک پارچه‌ای

نحوه درمان سوختگی پای نوزاد در هنگام استفاده از پوشک پارچه‌ای یا همان کهنه تغییر می‌کند. بسیاری از کرم‌ها حاوی نفت هستند، که می‌تواند باعث حل شدن الیاف مصنوعی پوشک‌های پارچه‌ای شوند. این بدان معناست که پوشک‌های شما دیگر به هیچ وجه آب را در خود حفظ نمی‌کنند، باعث نشتی شده و غالباً پوشک را غیرقابل استفاده می‌کنند، زیرا بیرون آمدن کرم سخت است. خبر خوب این است که کرم‌های پوشک بدون نفت نیز وجود دارند. فقط باید برچسب آنها را با دقت بخوانید. اگر در موقعیتی قرار گرفتید که ناچار به استفاده از کرم حاوی نفت بودید، هنوز هم می‌توانید از پوشک پارچه‌ای استفاده کنید! فقط مطمئن شوید که یک لایه بین پوشک و بدن کودک خود قرار دهید. این لایه می‌تواند یک پارچه از جنس فلانل، یک تکه پنبه یا حتی یک تیشرت کهنه باشد. اگر پوشک پارچه‌ای شما از مواد طبیعی مانند پنبه یا بامبو باشد، مهم نیست که چه نوع کرمی برای پوست کودک استفاده می‌کنید، فقط آنها را حتماً با آب داغ و یک مایع شوینده به خوبی بشویید.

چه زمانی باید با برای درمان سوختگی پای نوزاد پزشک تماس بگیرم؟

در بسیاری از موارد، بدون نیاز به مداخله پزشکی بثورات پوشک به خودی خود از بین می‌روند. با این حال مواردی وجود دارند که مراقبت پزشکی ضروری است. اگر نوزاد شما همراه با بثورات پوستی هر یک از علائم زیر را تجربه کرده باشد با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید.

• اگر نوزاد تب دارد.

• اگر بثورات به خارج از ناحیه پوشک گسترش یابد.

• اگر بثورات بدتر شوند، حتی پس از استفاده از کرم و پماد.

• اگر بثورات همراه با اسهال باشد و بیش از ۴۸ ساعت طول بکشد.

• اگر بثورات دارای تاول یا زخم چرکی باشد، که نشانه عفونت باکتریایی است.

این احتمال وجود دارد که اکثر نوزادان حداقل یکبار بثورات پوشک را تجربه کنند. نکته مهم این است که نوع بثوراتی که نوزاد دارد مشخص کنید و برای جلوگیری از بروز آن اقدامات مناسب را انجام دهید. خوشبختانه محصولات و روش‌های زیادی برای درمان سوختگی پای نوزاد وجود دارند که به شما در این راه کمک می‌کنند.

مطالعه بیشتر:

1- راهنمای خرید پوشک

2- روش های پیشگیری و درمان عرق سوز شدن پوست نوزاد

3- علت و علائم سوختگی ناشی از بستن پوشک یا التهاب پوشکی

4- آیا دندان در آوردن سبب سوختن پای نوزاد می شود؟ بهترین پماد برای ادرار سوختگی کودکان

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های سوختگی پای نوزاد

آیا خوردن آب پرتغال در شیردهی می تواند منجر به سوختگی پای نوزاد شود؟

بله. اسید موجود در بعضی از غذاها، به ویژه میوه‌ها و آبمیوه‌ها می‌تواند مدفوع نوزاد را اسیدی کنند که منجر به بثورات می‌شود. اگر بثورات پوستی ادامه داشته باشند، بهتر است مدتی از خوردن میوه‌های اسیدی پرهیز کنید.توجه داشته باشید اگرچه این وضعیت نادر است، اما اگر مادر شیرده مقدار زیادی میوه مصرف کند، نوزاد شیرخوار او می‌تواند از طریق شیر مادر اسید دریافت کند و سوختگی پای نوزاد بروز کند.

آیا سوختگی پای نوزاد می تواند ناشی از دندان در آوردن باشد؟

از آنجا که آنزیم های موجود در اسهال به علت سرعت خروج از بدن هنوز فعال هستند، به راحتی می توانند موجب سوختگی پای نوزاد شوند. برخی از افراد سوختگی پای نوزاد بخاطر دندان را به دلیل افزایش بزاق دهان، بلع آن و درنتیجه شل شدن مدفوع و بروز اسهال نسبت می دهند.

برای درمان سوختگی پای نوزاد چه کنیم؟

برای تمیز کردن پشت نوزاد از دستمال‌های مرطوب استفاده کنید. شست و شو با جو دوسر. مرطوب کردن با روغن نارگیل. مرطوب کننده‌های مخصوص اگزما. با استفاده از مواد شوینده لباس و بدن بدون بو و رایحه، آلرژی‌ها را کاهش دهید. از پمادهای استروئیدی به عنوان آخرین راه حل استفاده کنید. اگر همه مراحل فوق بی اثر بود، با پزشک تماس بگیرید

آیا استفاده از کهنه احتمال سوختن پای نوزاد را افزایش می دهد؟

بثورات آمونیاکی در واقع بثورات نیستند، فقط سوختگی ناشی از تماس طولانی مدت با ادرار در پوشک است. این حالت بیشتر در نوزادان بزرگتر که تمام طول شب در خواب هستند رخ می‌دهد و به صورت لکه‌های مسطح یا تاول ظاهر می‌شوند. اگرچه سوختگی آمونیاکی در نوزادانی هم که از پوشک یکبار مصرف استفاده می‌کنند می‌تواند اتفاق بیفتد، اما در نوزادان با پوشک پارچه‌ای شایع‌تر است. زیرا پوشک پارچه‌ای پوست نوزاد را خشک نمی‌کند، اما در عوض رطوبت تا زمانی که پوشک تعویض نشود با پوست کودک در تماس است.

منبع: momlovesbest