تاثیر رژیم غذایی ناسالم بر بارداری
یافته های تازه نشان می دهند، اکثر بانوان پیش از باردار شدن از رژیم غذایی ناسالم پیروی می کنند که نتیجه اش افزایش خطر بروز پر فشاری خون و افزایش شدید وزن در دوران بارداری و اخلال در رشد جنین است.
محققان پی بردند، بانوان در سه ماهه منتهی به بارداری، مواد غذایی پر کالری و سرشار از چربی و شکر مانند کیک، پاستا، نوشابه های گازدار، ماء الشعیر، نان، آب میوه های صنعتی و ... مصرف می کنند.
دکتر لیزا باندر، محقق ارشد مدرسه پزشکی دانشگاه پیتسبورگ و سرپرست این مطالعه گفت:" نوشابه های گاز دار منبع مهم کالری و فاقد مواد مغذی مورد نیاز بدن هستند. "
او افزود:" اما برخی مواقع جایگزین آب و نوشیدنی های فاقد کالری می شوند که نتیجه اش افزایش شدید وزن و چاقی است. "
محققان پس از گفت و گو با هفت هزار و 500 زن که هفته های شش تا 14 بارداری را پشت سر می گذاشتند از آنها درباره مواد غذایی که سه ماه پیش از باردار شدن مصرف کرده بودند پرسیدند و دریافتند اکثر قریب به اتفاق آنها از رژیم غذایی ناسالم پیروی می کردند.
دانشمندان اعلام کردند، بانوان سفید پوست و تحصیل کرده در مقایسه با بانوان سیاه پوست و لاتین تبار از رژیم غذایی سالم تری پیروی می کنند.
دکتر باندر گفت:" به نظر می رسد تفاوت های نژادی و قومیتی نقش تعیین کننده ای در کیفیت رژیم غذایی افراد ایفاء می کنند که تاثیر زیادی در کاهش یا افزایش تولد زودرس، اخلال در رشد جنین و ... می گذارند. "
پروفسور اسکارلت وینسلت، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه برکلی و مشاور مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا گفت:" پیروی کردن از رژیم غذایی سالم در ماه های منتهی به بارداری، از افزایش بی رویه وزن، بروز چاقی و ابتلا به پر فشاری خون، دیابت و ... پیشگیری می کند. "