آیا بیماران ام اس میتوانند باردار شوند؟

آیا بیماران ام اس میتوانند باردار شوند؟

اگر قصد دارید بچه دار شوید، بیماری ام اس مانع بزرگی نیست و بارداری و سلامت فرزندتان را تهدید نمی کند. در این نوشتار با اقداماتی که افراد دارای بیماری ام اس باید پیش از بارداری، در طول بارداری و پس از زایمان انجام شود آشنا می شوید.

 

اقدامات پیش از بارداری برای بانوان مبتلا به ام اس

گفت و گو با پزشک:اگر بیماری تان تحت کنترل باشد، پزشک با بارداری تان مخالفت نخواهد کرد. مصرف برخی از داروهای کنترل کننده بیماری ام اس (glatiramer acetate، teriflunomide و interferons) در طول دوران بارداری ممنوع است. دست کم یک ماه پیش از باردار شدن باید مصرف داروهای کنترل کننده بیماری ام اس را متوقف کنید.

زمان مناسب بارداری برای زنان مبتلا به ام اس: مثل همه بانوان ، شما نیز بالافاصله باردار نخواهید شد. برای محدود کردن زمان توقف مصرف داروها، پنجره باروری (روزهایی که احتمال بارداری در آنها بیشتر است) را به کمک پزشک تان بیاموزید.

تشکیل گروه پشتیبان: طبخ غذا و نظافت خانه از اعضاء خانواده و دوستان کمک بگیرید تا انرژی تان حفظ شود. از کمک کردن اعضاء گروه پس از تولد فرزندتان مطمئن شوید.

 

اقدامات در طول بارداری برای بانوان مبتلا به ام اس

در سه ماهه نخست بارداری، علائم و نشانه های بیماری ام اس بروز می کنند که با ورزش و استراحت کردن و پیروی کردن از رژیم غذایی سالم می توانید آنها را کنترل کنید.

پیشگیری از بروز عفونت مجاری ادرار: بروز این نوع عفونت در بانوان بارداری که از بیماری ام اس رنج می برند متداول است. اگر از سوزش ادرار رنج می برید بالافاصله به پزشک تان اطلاع دهید.

حفظ تعادل بدن: با افزایش وزن و بزرگ شدن شکم، حفظ تعادل بدن دشوار می شود. استفاده کردن از عصا ضروری است.

حفظ آمادگی برای زایمان خاص: شما نیز مثل سایر بانوان می توانید زایمان طبیعی داشته باشید. اگر به دلیل خستگی و ضعف عضلات نتوانید زایمان طبیعی داشته باشید، پزشک تان از روش سزارین استفاده خواهد کرد.

 

اقدامات پس از زایمان برای بانوان مبتلا به ام اس

تشدید علائم بیماری: احتمال تشدید علائم و نشانه های بیماری ام اس، پس از تولد نوزاد، بیش از 40 درصد خواهد بود. اگر برخی از علائم بیماری پیش از بارداری تشدید شد، به احتمال زیاد، پس از تولد نوزاد نیز چنین خواهد شد. پزشک، بالافاصله پس از زایمان، به مادر توصیه خواهد کرد مصرف داروهای کنترل کننده بیماری را آغاز کند.

تغذیه نوزاد با شیر مادر مبتلا به ام اس: اگر مصرف داروهای کنترل کننده بیماری را آغاز کرده اید، تغذیه کردن فرزندتان با شیر مادر امکان پذیر نخواهد بود. شیر حاوی دارو سلامت نوزاد را به خطر می اندازد.

تغییر خلق و خو: زنانی که از بیماری ام اس رنج می برند، بیش از سایر بانوان در دوران بارداری و پس از آن در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند. به محض بروز علائم و نشانه های افسردگی  (غمگین و نا امید شدن)  با پزشک تان اطلاع دهید.

آیا بیماری ام اس از مادر به نوزاد منتقل می شود؟

ابتلاء به بیماری ام اس ریشه ای ژنتیک دارد، اما فرزندان والدینی که از این بیماری رنج می برند 96 درصد بیش از فرزندان زوجین سالم در معرض ابتلاء به این بیماری قرار دارند.

منبع: webmd