molfix-مولفیکس

عوارض و خطرات بیهوشی در بارداری

عوارض و خطرات بیهوشی در بارداری

آیا بیهوشی مادران باردار را تهدید می کند؟ آیا بیهوشی عوارض جانبی دارد؟ اگر این سوالات آزارتان می دهد این مطلب را بخوانید.

عوارض بیهوشی در بارداری

بیهوشی (موضعی یا عمومی) نقش اساسی در موفقیت عمل جراحی ایفاء می کند. برخی از پزشکان هنگام زایمان از داروی بیهوشی استفاده می کنند تا مادر درد کمتری حس کند. پزشکان در اکثر موارد از بیهوشی اجتناب می کنند، اما در صورت نیاز انتخاب روش مناسب برای این کار بسیار مهم است.

برخی بیهوشی ها عوارض جانبی اندکی مانند کاهش فشار خون، سردرد، حساسیت و خارش دارند.

نتایج مطالعات گسترده محققان مدرسه پزشکی دانشگاه جان هاپکینز نشان داد، فرزندان مادرانی که در دوران بارداری برای ترمیم پوسیدگی دندان از بی حسی موضعی استفاده کرده اند، کم وزن متولد شده و با مشکلات رفتاری دست و پنجه نرم می کنند.

نتایج پژوهش های پروفسور یوکیتو هاتیشامو، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه هاروارد و همکاران اش نشان داده، مادرانی که در دوران بارداری، به خصوص سه ماهه اول، بیهوشی موضعی یا عمومی دریافت کرده اند با عوارض جانبی شدیدی دست و پنجه نرم می کنند.

 

خطرات بیهوشی در بارداری

پیوند جسمی شما و فرزندتان در دوران بارداری به وسیله بند ناف مستحکم شده است. بند ناف، مواد غذایی و ... را به جنین منتقل می کند. برخی از خطرات استفاده از داروهای بیهوشی در دوران بارداری عبارتند از:

1- افزایش خطر سقط جنین ( اگر جراحی در سه ماهه اول یا دوم بارداری انجام شود. )

2- بیهوش شدن های پی در پی در دوران بارداری خطر مرگ مادر را دو برابر افزایش می دهد.

3- بیهوش کردن مادر باردار احتمال افت شدید فشار خون را به شدت افزایش می دهد که نتیجه اش بروز مشکلات متعدد برای نوزاد است. همچنین، بیهوشی می تواند عامل ابتلاء نوزادان به افسردگی باشد.

4- بروز افسردگی در نوزاد خطر ابتلاء او به ذات الریه را افزایش می دهد.

5- بیهوشی می تواند احتمال سمی شدن بدن مادر را افزایش دهد که زمینه ساز بروز مشکلات عدیده است.

عاقلانه ترین کار، پیروی کردن از توصیه های پزشک است. اگر در مراحل اولیه بارداری قرار دارید، سعی کنید از درمان هایی که به بیهوشی موضعی یا کلی نیاز دارند بپرهیزید.

استدیو عکس فیلیک

منبع: momjunction