molfix-مولفیکس

تاثیر بیماری قلبی مادر بر جنین

تاثیر بیماری قلبی مادر بر جنین

متاسفانه از هر 1000 نوزاد حدود 8 نوزاد با بیماری مادرزادی قلبی متولد می شوند. حدود 85 درصد از نوزادان مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی تا بزرگسالی به زندگی خود ادامه می دهند و براحتی نیز صاحب فرزند می شوند.

اگر شما با بیماری مادرزادی قلبی عروقی متولد شده اید و با موفقیت جراحی و درمان شده اید، بدین معنا نیست که بطور کامل بهبود یافته اید. زیرا ممکن است به دلیل بافت آسیب دیده قلب، بیشتر در معرض عفونت یا ضربان نامنظم قرار گیرید. از طرفی بارداری نیز قلب شما را تحت فشار قرار می دهد و می تواند موجب بروز اختلالاتی در قلب شما شود.

اگر بیماری قلبی دارید قبل از بارداری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید

بسیاری از افرادی که در کودکی تحت درمان مشکلات قلبی قرار گرفته اند، از اهمیت معاینه مکرر بی خبرند و ممکن است حتی چندین سال از آخرین چکاپ آنها گذشته باشد.

در حقیقت بارداری فشار دوچندانی به قلب شما وارد می کند، پس اگر دچار مشکلات قلبی هستید، از پزشک تان بخواهید تا شما را به یک متخصص قلب و عروق با تجربه در بیماری های قلبی دوران بارداری معرفی کند. البته بهتر است این کار را پیش از اقدام به باردار شدن و یا به محض اطلاع از بارداری انجام دهید.

ممکن است به بیمارستان منتقل شوید تا تیم پزشکی اقدامات لازم را انجام دهند و یا به کلینیک قلب و عروق ارجاع داده شوید. بهتر است جزییات این روند را از پزشک زنان خود بپرسید.

 

میزان خطر بیماری مادرزادی قلبی در بارداری

متخصص قلب و عروق بیماری شما را ارزیابی می کند و برنامه لازم جهت درمان و مراقبت از شما را تنظیم می کند. نمی توان براحتی اثرات مشکلات مادرزادی قلبی را بروی بارداری پیش بینی کرد چرا که هر مورد در افراد گوناگون متفاوت است. اما بطور کلی خطر مشکلات جدی برای فرد بارداری که بیماری مادرزادی قلبی دارد، به سه دسته تقسیم می شود:

  • کم خطر- خطر کمتر از یک در صد( این مورد شایع ترین میزان خطر است)
  • خطر متوسط – خطر یک در صد تا یک در 10
  • پر خطر – خطر بیش از یک در 10

 

تنها راه تخمین خطر و تشخیص بیماری مادرزادی قلبی، معاینه و چکاپ دقیق توسط متخصص قلب و عروق است. آگاهی شما از مشکلات احتمالی اهمیت بسیاری دارد، بیماری مادرزادی قلب و عروق می توانند منجر به تجمع مایع در ریه، نارسایی قلبی و یا ضربان نامنظم و تند قلب شوند.

 

تاثیر بیماری مادرزادی قلبی مادر بر جنین

بیماری مادرزادی قلب و عروق می تواند فرزندتان را نیز تحت تاثیر قرار دهد، اگر قلب مادر باردار به اندازه کافی خون را پمپاژ نکند، مواد مغذی و اکسیژن کمتری به جفت می رساند و در نتیجه جنین نمی تواند رشد مطلوبی داشته باشد و حتی گاهی منجر به تولد نوزاد نارس می شود. برای اطمینان از سلامت و رشد طبیعی جنین باید از هفته 26-28 بارداری به بعد بطور مرتب سونوگرافی انجام دهید.

ممکن است جنین شما بیماری قلبی را به ارث ببرد، اما این مورد به نوع مشکل مادرزادی قلب شما بستگی دارد. بطور مثال نیمی از کودکانی که مادرانشان مبتلا به سندروم مارفان بوده اند، این بیماری را به ارث برده اند.

شما نه تنها از بیماری خود بلکه از نحوه مراقبت ها و درمان نوزاد خود پس از تولد نیز باید اطلاعات کافی داشته باشید. زیرا تنها برخی از تاثیرات بیماری قلبی مادر بروی جنین را می توان در طی بارداری تشخیص داد. متخصص قلب و عروق، اطفال و زنان و زایمان شما را در روند برنامه ریزی و کنترل بیماری خود و فرزندتان قرار می دهند.

 

درمان بیماری قلبی مادرزادی در بارداری

نحوه درمان بطور کامل به نوع بیماری مادرزادی قلبی شما بستگی دارد، متخصص قلب و عروق برنامه مناسبی برای مراقبت های بارداری شما تنظیم خواهد کرد، ممکن است داروهای شما را تغییر دهد، بطور مثال در دوران بارداری بهتر است داروهای مهارکننده ACE مصرف شوند.

باید توجه داشته باشید که در طول بارداری بطور دقیق به توصیه های متخصص قلب و عروق عمل کنید، ورزش های سبک مانند شنا و پیاده روی می توانند شما را خوش اندام نگه دارند، اما بهتر است پیش از شروع هرگونه برنامه ورزشی با متخصص قلب و عروق خود مشورت کنید.

 

زایمان مادر مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی 

موسسه ملی سلامت و تعالی بالینی توصیه می کند که بانوانی که مشکلات قلبی دارند، حتماً باید در یک بیمارستان مجهز و تحت نظر یک تیم پزشکی زایمان کنند.

با توجه به نوع و شدت بیماری قلبی، از عمل القاء زایمان پرهیز می شود، چراکه داروی های پروستاگلاندین که موجب تسریع زایمان می شوند، می توانند رحم را بیش از حد تحریک کنند و دارویی که در این شرایط می تواند رحم را کنترل کند، برای مشکلات مادرزادی قلبی مضرند. بهترین روش زایمان، زایمان طبیعی و خودبخودی است، مگر در مواقعی که باید جنین را بدلیل خطر سلامت یا توقف رشد به سرعت از رحم خارج کرد.  

مادران بارداری که مشکلات مادرزادی قلبی دارند، نباید لزوماً سزارین شوند، به این مادران توصیه می شود از زایمان طبیعی بدون درد و از بی حسی اپیدورال استفاده کنند تا بدون فشار وارد کردن به خود و با کمک ابزار آلات پزشکی توسط پزشک زایمان طبیعی خود را به راحتی به سرانجام برسانند.

 

 

مطالعات بیشتر:

1- تیروئید در دوران بارداری  

استدیو عکس فیلیک

منبع: نی نی پلاس