molfix-مولفیکس

علت و درمان ترک های پوستی بارداری

علت و درمان ترک های پوستی بارداری

 معمولاً بانوان باردار یا حتی آنهایی كه قصد بارداري دارند از ترک های پوستی بعد از زايمان نگرانند و دوست دارند پس از زايمان به شکلی اين راه‌راه‌های صورتی را از بين برده و محو كنند. اما آنچه مسلم است اینکه، این ترك‌ها وقتی نمودار شدند دیگر محو شدنی نیستند، به همین دلیل باید سعی کنید از ایجاد ترک های پوستی پیشگیری کنید. در این مقاله شما را با روش های جلوگیری از ترک های پوستی بارداری آشنا می کنیم.

علت ترک های پوستی در دوران بارداری چیست؟

 ترک های پوستی خطوط طولي روي پوست هستند که به علت آسيب ديدن بافت كلاژن لايه دوم پوست يا درم ایجاد می شود و  به دنبال افزايش وزن ناگهاني بروز مي‌كنند. به عبارت دیگر  وقتي پوست تحت كشش قرار مي‌گيرد، الياف كلاژن آن در ناحيه لایه دوم باز می‌شوند و به شکل خطوط عمودی در سطح پوست بروز می کنند. اين ترکها مختص بارداری و بانوان نيستند و ممكن است در هر سن و فردی رخ دهند. در دوران بارداری به دليل بزرگ شدن شكم و همين‌طور تاثير هورمون‌ها، ترکهایی روي نقاط حساس بدن به‌خصوص سينه‌ها، باسن و شكم پديدار مي‌شوند. اين ترک ها در ابتدا سفيد يا بنفش‌ پررنگ هستند، اما به مرور زمان برخي از آنها ناپديد مي‌شوند و برخي كمرنگ‌تر خواهند شد.

 

درمان و پیشگیری از ترک های پوستی در دوران بارداری  

در حال حاضر ترک های پوستی درمان قطعي ندارد. البته مصرف كرم‌هاي موضعي تقويت‌كننده بافت كلاژن، كرم‌های رتينوئيد و كرم‌هاي حاوي تركيب‌هاي اسيد ميوه و ويتامين C مي‌توانند تا حدي موثر باشند. استفاده از كرم‌های رتينوئيد در دوران بارداری ممنوع است و به مادران باردار توصيه مي‌شود بجای آن از كرم‌هاي حاوي اسيد هيالورونیک استفاده كنند، ماده‌اي كه از تولد تا پيري توسط لايه دروني پوست ساخته مي‌شود و به قوام پوست كمك مي‌كند، در كرم‌هاي آرايشي هم از اين ماده استفاده مي‌شود.

برخي از انواع ليزر هم مي‌توانند موثر باشند و قطر ترک ها را كمتر كند، اما انجام این کار در دوران بارداری توصيه نمي‌شود. به هر حال ترک های پوستی درمان قطعي ندارند و نه كرم‌هاي موضعي و نه ليزر به رفع صددرصد آن كمك نمي‌كنند. البته در اوايل بارداری مي‌توان به كمک برخي روش‌‌ها از بروز ترک های پوستی پیشگیری كرد. هر چه باشد پیشگیری بهتر از درمان است.

برای درمان ترک های پوستی پس از زایمان و یا در صورتي كه بعد از زايمان هنوز ترک های پوستی بارداری ادامه یافتند و همچنان بنفش هستند و سفید نشده‌اند، بهتر است از كرم‌هاي ضدترک پوست استفاده کنید. اين كرم‌ها به صورت عمقي پوست را مرطوب‌كرده و باعث سفتي آن مي‌شوند. اگر مي‌خواهيد نتيجه بگيريد، بايد به صورت روزانه زمانی را برای ماساژ پوست‌تان اختصاص دهيد. هفته‌اي يك بار پوست تان را كيسه بكشيد تا سلول‌هاي مرده دفع شوند و تركيب‌هاي موثر دارو، راحت به داخل پوست نفوذ كنند. 

 

روش های پیشگیری از ترک های پوستی در دوران بارداری

  •  پوست‌تان را مرطوب كنيد

از ماه چهارم بارداری به بعد و به دنبال رشد جنين و بزرگ شدن شكم، به مرور ترک هاي قرمز رنگي روي شكم نمايان مي‌شود. با نزديك شدن به پايان بارداری و به دنبال تاثیر هورمون‌ها و بزرگ شدن سينه‌ها، اين شكاف‌ها روي سينه هم نمایان مي‌شوند. به همراه باز شدن لگن براي خروج جنين، نشانه هایی از این ترک ها نیز بر روي باسن و ران ها نیز مشاهده مي‌شود.

براي پیشگیری توصيه مي‌شود از ماه سوم بارداری به طور مرتب از مرطوب‌كننده‌ها استفاده كنید. به كمك ماساژهاي دوراني، كرم را روي نقاط حساس يعني سينه، شكم، باسن و ران‌ها بماليد تا بطور کامل جذب پوست شود. بعد از زايمان هم مي‌توانيد به مدت 3 ماه از كرم‌هاي سفت كننده پوست استفاده كنید تا پوست شما حالت قبل از بارداری را باز یابد. بعد از زايمان با ادامه دادن اين كار به مرور شكاف‌ها سفيد، نازک و كم‌عمق مي‌شوند. مي‌توانيد از كرم‌هاي ضدترک هم استفاده كنيد، اما اگر سردي اين كرم‌ها را نمي‌پسنديد از روغن‌هاي گياهي کمک بگیرید. البته نوع پوست هر مادری متفاوت از ديگري است، پس نمي‌توان يك نوع روغن يا كرم را به همه توصيه كرد. بنابراین با متخصص پوست مشورت كنيد تا بهترين انتخاب را داشته باشيد.

  •  وزن خود را كنترل كنيد

بهترين راه براي پیشگیری از اضافه وزن ناگهاني و ترک پوست، كنترل وزن در طول بارداری است. از همان ماه‌هاي نخست بارداری، تغييرات هورموني باعث افزايش اشتها مي‌شوند، اما با توجيه اين مساله كه باردارید يا ویار داريد نباید برنامه غذايي خود را رها كنيد. براي 2 نفر غذا بخوريد، اما نه به اندازه 2 نفر! اگر بيش از اندازه به موادغذايي شيرين يا چرب ويار داريد با متخصص زنان يا مشاور تغذيه صحبت كنيد تا عادت‌هاي غذايي ویژه بارداری را به شما يادآوري كند. سعي كنيد موادغذايي حاوي ويتامين E را بيشتر مصرف كنيد تا كشساني پوست تان تقويت شود. روغن‌هاي گياهي، بادام، گردو، اسفناج و كلم حاوي ويتامين E هستند.

  •  درست بایستید و صحیح بنشینید

 اضافه وزن به تنهايي باعث بروز ترک پوست در دوران بارداری نمي‌شود، بلكه هر بیشتر به سمت جلو خم شوید و وزن شكم تان به جلو بيافتد، پوست دچار آسیب بيشتري در ناحيه كلاژن لایه دوم مي‌شود. پس سعي كنيد در دوران بارداری هنگام نشستن و ایستادن به وضعيت بدن خود توجه داشته باشيد و به جاي آنكه به سمت جلو خم شويد، صاف بايستيد و وزن شکم را به داخل لگن انتقال دهيد.

امیدواریم بتوانید زیبایی پوست خود را در دوران بارداری و پس از زایمان حفظ کنید. 

  

مطالعه بیشتر:

1- هفت قدم تا حفظ سلامت پوست و موی بارداران

2- از میان بردن ماسک بارداری با همکاری داروساز

3- تبدیل مواد غذایی به ماسک براق کننده پوست

استدیو عکس فیلیک

منبع: نی نی پلاس