molfix-مولفیکس

ماشین زدگی (گرفتگی) در دوران بارداری

ماشین زدگی (گرفتگی) در دوران بارداری

بارداری دورانی بسیار زیبا در زندگی بانوان است؛ چرا که تمام افراد خانواده در انتظار آمدن فرد جدید در زندگی شان هستند. آماده سازی برای خوش آمد گویی به قدم نو رسیده بسیار حائز اهمیت است. در برخی موارد این دوران برای مادر لذت بخش نیست مثل بیماری حرکت و یا ماشین زدگی. مادر باید بر تغییرات جسمی، تغییرات خلق و خو به دلیل تغییرات هورمون های بدن، و حالت تهوع های صبح گاهی کنار بیاید

ماشین گرفتگی در دوران بارداری  

. در کنار تمام این موارد، احتمال وجود بیماری حرکت نیز هست. این شرایط بسیار نامطلوب بوده؛ خصوصا وقتی بانوان باردار مجبور به تردد و سفرهای بسیار در این دوران باشند. اگر شما از دسته آن مادرانی هستید که حرکت کردن شما را اذیت می کند، این مقاله را بخوانید.

بیماری حرکت و یا ماشین زدگی در بارداری چیست؟

بیماری حرکت لفظی است که برای توضیح علائمی مانند سرگیجه، حالت تهوع، و استفراغ در حین تردد و سفر کردن پیش می آید، استفاده می شود. این شرایط، برخی مواقع به بیماری سفر، ماشین زدگی، دریا زدگی، و هوازدگی اتلاق می شود.

در برخی از بانوان این حالت فقط در دوران بارداری شان اتفاق می افتد، در حالی که در برخی دیگر این حالت همواره برای آن ها بوده و فقط در دوران بارداری بیشتر می شود .

علت ماشین گرفتگی در بارداری چیست؟

این مشکل معمولا هنگامی رخ می دهد که شما برای مسافت های طولانی سفر می کنید و به دلایل بسیاری در دوران بارداری افزایش می یابد. در اینجا به سه تا از مهم ترین علت های این مشکل می پردازیم:

  1. ناسازگاری در سیستم تعادل بدن: سیستم تعادل بدن شما به واسطه چشم ها، گوش میانی، اعصاب موجود بر پوست بدن، استخوان ها و ماهیچه ها تشکیل می شود. هنگامی که در سفر هستید، احتمال این وجود دارد که هر کدام از این اعضا سیگنال اشتباه به مغز بفرستند. برای مثال هنگامی که در ماشین در حال حرکت هستید، چشم هایتان حرکت را تشخیص می دهند در حالی که گوش میانی و ماهیچه ها این حرکت را حس نمی کنند. یا هنگامی که در هواپیما هستید، گوش هایتان حرکت را تشخیص می دهند در حالی که چشم هایتان هیچ حرکتی نمی بینند. این ناسازگاری در پیام هایی که به مغز فرستاده می شود می تواند بیماری حرکت را ایجاد کند.
  2. معده پر: اگر شما بلافاصله بعد از این که غذا خوردید شروع به حرکت کنید، بالا و پایین رفتن غذا در معده تان می تواند عمل هضم را با مشکل رو به رو کرده و بیماری حرکت را ایجاد کند.
  3. هوای آلوده: هنگامی که در سفر هستید، اگر هوا آلوده و دودی باشد، نفس کشیدن برایتان دشوار می شود و برای شما حالت تهوع ایجاد می کند.

البته تمامی این موارد می توانند بر شما تاثیر بگذارند، فارغ از این که باردار باشید یا خیر. اما اگر باردار باشید، این علائم را بیشتر حس می کنید، خصوصا اگر حالت تهوع هم داشته باشید.

علائم بیماری حرکت در دوران بارداری چیست؟

یکی از مهم ترین مشکلاتی که بیماری حرکت حتی در سفر های بلند برای شما ایجاد می کند استفراغ است. البته شما ممکن است مشکلات دیگری مانند موارد زیر را نیز داشته باشید:

  • کم آبی بدن به دلیل استفراغ های مکرر
  • سر درد و ناراحتی های عمومی
  • سرگیجه
  • خستگی زیاد
  • اضطراب شدید که به عرق کردن منجر شود.

 

درمان ماشین زدگی در دوران بارداری

خوشبختانه راه های درمان دارویی و طبیعی برای بیماری حرکت وجود دارد. به دلیل بارداری، برای مصرف هر گونه دارو برای درمان این بیماری با پزشک مربوطه در خصوص سلامت دارو برای خودتان و جنینتان مشورت کنید. داورهای زیر برای مقابله با حالت تهوع برای بانوان بارداری که در سفر هستند، تجویز می شوند.

  • داروهای با نسخه پزشک مانند دوکسی لامین (Doxylamine) برای کاهش علائم حالت تهوع استفاده می شود.
  • داروهای خانواده آنتی هیستامین مانند دیفن هیدرامین اگر یک ساعت قبل از شروع حرکت خورده شود برای دران این بیماری مفید است.

 

مقابله با ماشین گرفتگی در دوران بارداری بدون مصرف دارو

بسیار طبیعی است که شما بخواهید تا حد امکان از دارو و دارو خانه در دوران بارداری دوری کنید. به همین دلیل می توانید موارد زیر را برای مقابله با بیماری حرکت امتحان کنید:

  • ویتامین B6: این ویتامین بیشتر مکمل غذایی شناخته می شود تا دارو و به از بین بردن حالت تهوع کمک می کند.
  • مچ بند: مچ بند هایی هستند که با فشار آوردن به قسمت های حساس مچ حالت تهوع و علائم آن را کاهش می دهند.
  • هوشمندانه سفر کنید: توجه کردن به موارد زیر می تواند مشکلات شما را از بین ببرد:
  • در صندلی جلو بنشینید.
  • همواره به سمت جلو بشینید، هنگامی که در ماشین، اتوبوس و قطار هستید.
  • در هواپیما بر روی صندلی های کنار بال بنشینید؛ تا حرکت هایی تند و تیز را حس نکنید.
  • شیشه را پایین بکشید تا هوای تازه تنفس کنید.
  • اگر در قایق و کشتی هستید، نزدیک به عرشه بشینید.
  • چشم هایتان را به افق بدوزید.
  • از خوردن غذاهای سنگین قبل از حرکت اجتناب کنید.

با وجود این که درمان های غیر دارویی بی خطر تر هستند، ممکن است برای همه افراد کاربردی نباشند.

بیماری حرکت در دوران بارداری بسیار رایج بوده و لازم به نگرانی نیست. از نکته هایی که در بالا گفته شد استفاده کنید و اگر باز هم این مشکل را داشتید، با پزشکتان مشورت کنید تا دارویی در این خصوص برای شما تجویز کند. در نظر داشته باشید که سلامت بدن شما و جنیتان در اولویت است.

 

 

استدیو عکس فیلیک

منبع: نی نی پلاس