molfix-مولفیکس

تاتو ابرو یا هاشور ابرو در بارداری چه عوارض و خطراتی دارد؟

تاتو ابرو یا هاشور ابرو در بارداری چه عوارض و خطراتی دارد؟

امروزه بسیاری از بانوان از کم پشت بودن و یا خالی بودن بخش های از ابروی خود رنج می برند و یا این که به علت نارضایتی از شکل و حالت ابرو، قصد به ایجاد تغییراتی در آن می کنند. یکی از راه های ترمیم ابروهای کم پشت و یا تغییر حالت ابرو استفاده از روش های میکرو پیگمنتیشن است. این روش ها با عنوان هایی همچون تاتو ابرو، هاشور ابرو، سایه ابرو و ... بین مردم شناخته شده است که در تمام آنها اساس و ابزار مورد استفاده یکسان بوده و تنها روش اجرای آن ها بر روی پوست متفاوت است.

در تمامی این روش های ترمیم ابرو، جوهری را به کمک سوزن و دستگاه مخصوصی در زیر پوست تزریق می کنند. این روش ها که معمولا دوام نسبتا قابل قبولی دارند به این ترتیب انجام می شوند که سوزن دستگاه تاتو با ایجاد ضرباتی سریع و مداوم پوست را می خراشد و در محل زخم ایجاد شده جوهر مورد نظر را تزریق می کند. اما آیا به کارگیری این روش ها در دوران بارداری بی خطر است؟

آیا تاتو ابرو یا هاشور ابرو در بارداری بی خطر است؟

گرچه تاکنون تحقیقات زیادی در مورد به کارگیری روش های میکروپیگمنتیشن در دوران بارداری انجام نشده است، اما نمی توان گفت که جوهر مورد استفاده در آن برای جنین شما کاملا بی ضرر خواهد بود.

بسیاری از پزشکان انجام کارهای زیبایی که بوسیله مواد شیمیایی انجام می شود را برای بانوان باردار ممنوع می دانند زیرا ممکن است استفاده از این مواد شیمیایی بر روی جنین اثرات مضری داشته باشد که هنوز برای بشر آشکار نشده است.

برخی دیگر از پزشکان انجام این قبیل کارها را در سه ماه اول بارداری ممنوع دانسته و پس از آن بلامانع می دانند. زیرا معتقدند که پس از سه ماهه اول، تشکیل و تکامل بخش های اصلی بدن جنین انجام شده و در روند رشد در ماه های بعد نمی تواند به میزان قابل توجهی تحت تاثیر عوامل شیمیایی قرار گیرد.

 

آیا ترمیم هاشور ابرو در بارداری خطرناک است؟

در روند ترمیم هاشور ابرو همانند بار اول که ابروی خود را هاشور کرده اید، همان مواد شیمیایی به بدن شما وارد شده، شما و جنین تان را در معرض همان عوارض جانبی قرار خواهد داد. با این تفاوت که در مرتبه اول لازم است که شما در دو بار مراجعه با فاصله حدود یک ماه میکروپیگمنتیشن را بر روی پوست خود اعمال کنید، اما در روند ترمیم حدودا سالی یک بار و در هر مراجعه فقط یک نوبت خدمات هاشور بر روی پوست شما اجرا خواهد شد. به این ترتیب احتمالا مقدار ماده شیمیایی وارد شده به پوست کمتر و عوارض جانبی ناشی از آن نیز کمتر خواهد بود.

تحقیقات انجام شده در زمینه تاثیرات مضر ناشی از رنگ ها و یا جوهرهای مصرفی در حین تاتو و هاشور ابرو در دوران بارداری، بر سلامت مادر و جنین هنوز کامل نیست. به این دلیل پزشکان توصیه می کنند که مادران باردار حدالامکان از دریافت خدمات زیبایی که بوسیله مواد شیمیایی انجام می شود در این دوران خودداری کرده و یا حداقل از انجام آنها در سه ماهه اول بارداری که حساس ترین بخش آن از نظر رشد و تکامل جنین است اجتناب کنند. بعلاوه ترمیم هاشور نیز در روز های اول زخم هایی را در بستر ابروی شما ایجاد خواهد کرد که در صورت رعایت نکردن بهداشت، آلوده بودن سوزن و ... می تواند به یک عفونت جدی تبدیل شده و سلامت جنین شما را به خطر اندازد.

در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن مادر به شدت تضعیف می شود. این امر سبب می شود که بدن نتواند به راحتی با یک عفونت ساده مقابله کند و همان عفونت ساده به یک مساله جدی مبدل شود. به یاد داشته باشید که ابتلا به عفونت در دوران بارداری خطر زایمان زودرس را در پی خواهد داشت.

 

عوارض خالکوبی و هاشور ابرو در دوران بارداری

خالکوبی، هاشور ابرو، خط چشم دائمی، تاتو ابرو و ... همه و همه با تکنیک میکروپیگمنتیشن بر روی پوست انجام شده و تمامی ابزارها و رنگ های مورد استفاده در آنها از نظر پایه و اساس یکسان است. تفاوت آنها در محل اجرا بر روی پوست از جمله ابرو، بدن، پشت پلک و ... و نیز شکل اجرای آن است. بنابراین خطراتی که سلامتی مادران باردار و جنینشان را در حین انجام تاتو بدن تهدید می کند در سایر موارد نیز دلالت خواهد داشت.

  • از مهمترین عوارض مربوط به خدمات میکروپیگمنتیشن در دوران بارداری می توان به خطر ناشی از سوزن آلوده اشاره کرد. با توجه به تماس این سوزن با خون، آلوده بودن آن می تواند به انتقال بیماری هایی نظیر هپاتیت، ایدز و ... منجر شود. باتوجه به محدودیت های دارویی و درمانی که در دوران بارداری برای مادران وجود دارد، به این ترتیب در صورت ابتلا شرایط بسیار دشواری ایجاد خواهد شد.
  • در دوران بارداری صورت و بدن شما دچار تغییرات غیر قابل پیش بینی خواهد شد. ادم و تورم بدن، افزایش وزن و ... می تواند شکل و حالت پوست شما را تحت تاثیر قرار دهد. به این ترتیب علاوه بر امکان تغییر شکل تاتوهای قبلی به طرز نامناسب، اگر در این زمان اقدام به انجام این کار کنید، پس از پایان بارداری و از بین رفتن عوارض آن ممکن است تاتوی انجام شده شکل ابتدایی را نداشته باشد.
  • تزریق جوهر تاتو، هاشور، خالکوبی و ... در زیر پوست به واسطه زخم کردن پوست و تزریق جوهر در زیر آن انجام می شود. این زخم ها که به جوهر نیز آغشته هستند به راحتی دچار عفونت می شوند. در افرادی که باردار نیستند با توجه ایمنی مناسب بدنشان، زخم ها معمولا به راحتی ترمیم شده و مشکل حادی ایجاد نمی کنند بعلاوه در صورت عفونی شدن می توان با کمک آنتی بیوتیک های خوراکی و تزریقی عفونت را برطرف کرد. اما در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن مادر ضعیف بوده و عفونت های ساده می توانند چهره بسیار جدی به خود بگیرند. همچنین محدودیت در استفاده از آنتی بیوتیک ها کنترل آن را بسیار دشوار تر خواهد کرد.

 

مطالعه بیشتر:

1- تاتو کردن در بارداری

2- آیا در دوران بارداری و شیردهی می توان خالکوبی کرد؟

3- شناخت انواع بیماری هپاتیت و تاثیر آن بر بارداری

4- مراقبت های بارداری در برابر بیماری ها

 

استدیو عکس فیلیک