آیا طب سوزنی در بارداری ضرر دارد؟
طب سوزنی شکلی از درمان های مکمل است که در طی آن، سوزن هایی در نقاط خاصی از بدن قرار داده می شوند. این روش برای تسکین درد و درمان مشکلات جسمی، روانی و عاطفی استفاده می شوند. منبع این روش درمانی چین باستان است اما امروزه در سرتاسر جهان شناخته شده است و استفاده می شود. طب سوزنی بر درمان عدم تعادل و انسداد "چی" (جریان انرژی حیاتی در تمام بدن) تمرکز دارد. بیش از ۱۰۰۰ نقطه طب سوزنی در این مسیرهای انرژی قرار دارد. در جلسه طب سوزنی، این مسیرها با وارد کردن سوزن هایی مخصوص (به نازکی تار موی) بر آن ها تحریک می شوند.
آیا طب سوزنی در بارداری خطرناک است؟
طب سوزنی در بارداری کاملا بی خطر است و برای مادر باردار فوایدی همچون رهایی از دردهای بارداری، تهوع صبحگاهی و خستگی دارد. همچنین در کاهش استرس و تسریع زایمان نیز تاثیرگذار است. مطالعات نشان داده اند که طب سوزنی می تواند باروری را نیز تقویت کنید. البته تمامی این فواید به شرطی وقوع خواهد پیوست که توسط متخصص این طب انجام پذیرد.
آیا طب سوزنی در بارداری با درد همراه است؟
شاید فکر کنید که طب سوزنی با درد همراه است اما اصلا این طور نیست. قطر سوزن های عادی چینی که در طب سوزنی استفاده می شود ۰٫۲۵ تا ۰٫۳۰ میلی متر و طول آن ها ۳۰ تا ۵۰ میلی متر هستند. از لحاظ ظاهری شبیه تار موی هستند. نوک این سوزن ها طوری است که در زمان فرو رفتن در پوست درد قابل توجهی به وجود نمی آورند. گاهی اوقات افرادی که طب سوزنی را تجربه می کنند متوجه وارد شدن سوزن ها به بدن شان نمی شوند و گاهی نیز احساسی شبیه گزیدن پشه می کنند.
زمان مناسب برای طب سوزنی در بارداری
در مورد اینکه در طی بارداری، چه زمانی برای انجام طب سوزنی برای شما مناسب است با پزشک خود صحبت کنید. برخی متخصصین عقیده دارند که بهتر است تا سه ماهه دوم بارداری صبر کنند اما برخی دیگر بر این عقیده اند که بهتر است برای درمان تهوع صبحگاهی و دیگر علائم شروع باداری، طب سوزنی در سه ماهه اول بارداری انجام شود. بعد از اینکه تحت توصیه پزشک تصمیم به انجام طب سوزنی گرفتید، متخصص طب سوزنی ممکن است هر دو هفته یک بار یا ماهی یک بار این کار را برای تان انجام دهد. البته در دوره های آخر بارداری ممکن است با فاصله کمتری انجام گیرند. حتی بعد از زایمان هم می توانید برای رفع خستگی و افسردگی احتمالی این درمان را ادامه دهید.
نکته بسیار مهم مراجعه به متخصص طب سوزنی برای کمک گرفتن از این روش درمانی خصوصا در دوران بارداری است. زیرا در این دوران برخی از نقاط حساس بدن نباید تحت هیچ شرایطی تحریک شوند. این نقاط که اغلب در شانه ها، اطراف ساق و مچ پا می باشند درصورت تحریک شدن ممکن است منجر به شروع انقباضات زایمانی گردند.
مطالعه بیشتر:
1- فواید و عوارض طب سوزنی در دوران بارداری
2- تاتو ابرو یا هاشور ابرو در بارداری چه عوارض و خطراتی دارد؟
3- عوارض مصرف آسپرین در بارداری
4- عوارض مصرف ایبوپروفن در بارداری