molfix-مولفیکس

آیا چسباندن ناخن مصنوعی، کاشت و ترمیم ناخن در بارداری خطرناک است؟

آیا چسباندن ناخن مصنوعی، کاشت و ترمیم ناخن در بارداری خطرناک است؟

تشکیل و رشد و تکامل جنین، روند بسیار پیچیده ای است که می تواند تحت تاثیر انواع عوامل و تاثیرات محیطی قرار بگیرد. درحقیقت روند تقسیمات سلولی، تمایز آنها و بیان ژن ها آنچنان پیچیده است که تاکنون علم توانسته است فقط بخشی از آنها را را رمز گشایی کرده و عوامل موثر بر آنها را شناسایی کند. هنوز هیچ مدرکی برای اثبات این حقیقت وجود ندارد که کاشت ناخن در دوران بارداری مضر و خطرناک است. برخی حدس و گمان ها وجود دارد که کارشناسان هنوز آنها را اثبات نکرده اند.

کاشت ناخن و ترمیم ناخن در بارداری

با کاشت ناخن، در عرض چند دقیقه می توانید لذت داشتن ناخن های بلند و زیبا را تجربه کنید. آیا این تجربه ارزش به خطر انداختن سلامت جنین را دارد؟

کاشت ناخن که با نام ناخن های مصنوعی نیز شناخته شده است، ترکیب ساده ایی از مایع و پودر است که روی ناخن طبیعی گذاشته می شود. همچنین استفاده و کاربرد ناخن های مصنوعی اکریلیک بسیار ساده و آسان است. حتی اگر آنها را از روی ناخن های خود بردارید خودتان با کمی تلاش، می توانید دوباره آنها را روی ناخن های خود بگذارید.

در حالی که محققان هنوز نتوانسته اند هیچ عارضه جانبی خطرناک و مضری را برای کاشت ناخن اکریلیک یا ترکیبات آن ثابت کنند، ولی نکات ایمنی خاصی وجود دارد که ممکن است شما تمایل داشته باشید آنها را رعایت کنید. به دلیل اینکه رخ دادن هر اتفاقی در دوران بارداری ممکن است روی سلامت جنین تاثیر بگذارد، بهتر است به نکاتی که ایمنی بیشتری برای شما یا جنین فراهم می کند، توجه بیشتری داشته باشید.

  • یک آرایشگاه معتبر پیدا کنید. بهتر است در آرایشگاه قبلی خود این کار را انجام دهید.
  • کاشت ناخن را در فضایی که سیستم تهویه هوای مناسب دارد انجام دهید.
  • از استنشاق گازی که هنگام کار، به دلیل ترکیب مواد بوجود می آید خودداری کنید. این گازها می توانند برای جنین مضر باشند.
  • توصیه می شود قبل از کاشت ناخن مطمئن شوید که هیچ گونه آلرژی به مواد موجود در ترکیبات آن ندارید. این کار کمک می کند از بروز خطرات ناشی از آلرژی در آینده جلوگیری کنید.
  • بهتر است از آرایشگاه بخواهید تا از مواد ترکیبی جایگزین مانند (EMA) اتیل متاکریلات ethyl-methacrylate استفاده کنند.
  • اگر کاشت ناخن را در سه ماه اول بارداری انجام ندهید، احتمال بروز خطرات زیادی را به دلیل وجود عوارض جانبی کاهش می دهید.

درطی روند ترمیم ناخن بعد از رشد چند هفته ای ناخن ها، شما در معرض همان عوامل و شرایط موجود در حین کاشت ناخن قرار می گیرید، بنابراین لازم است تمامی نکات احتیاطی را در طی ترمیم ناخن ها نیز مد نظر قرار دهید.

 

عوارض کاشت ناخن در دوران بارداری

هر عامل شیمیایی می تواند روند رشد و تکامل سلول ها را تحت تاثیر قرار داده و نتایج نامناسبی را به دنبال داشته باشد. بنابراین با توجه به الویت سلامت مادر و جنین در هرموردی در طی دوران بارداری لزوم رعایت تمامی موارد احتیاطی باید همیشه مد نظر قرار داده شود.

گفته می شود قرار گرفتن در فضایی که میزان تراکم استون در آنجا بسیار زیاد است، احتمال خطر سقط جنین را نیز افزایش می دهد گرچه هنوز مدارک کافی در مورد غلظت استون آسیب رسان در دوران بارداری در دسترس نیست.

تصور می شود اگر به دفعات در معرض حلال های مورد استفاده در کاشت ناخن قرار بگیرید، روی رشد جنین تاثیر گذاشته و احتمال تاخیر در رشد و ناتوانی در یادگیری افزایش می یابد. همچنین به دلیل اینکه ناخن اکرلیک طبیعی نیست احتمال افزایش خطر عفونت های باکتریایی و قارچی نیز افزایش می یابد.

نظر کلی این است که کاشت ناخن به طور مستقیم سلامت شما یا جنین را در طول دوران بارداری تهدید نمی کند ولی بهتر است در دوران بارداری از کاشت ناخن خودداری کنید. شما دوست ندارید اکنون که باردار هستید، فقط به خاطر داشتن ناخن های زیبا، سلامت جنین خود را به خطر بیاندازید. آیا دوست دارید؟

 

چسباندن ناخن مصنوعی در بارداری چه خطراتی دارد؟

تمایل به زیبایی مساله ای است که برای بانوان در تمام سنین حتی در طی دوران بارداری مد نظر خواهد بود. آرایش ناخن ها و زیباتر کردن آنها یکی از روش هایی است که گاهاً درمورد خطرساز بودن و یا نبودن آن در دوران بارداری سوالاتی مطرح می شود. اگر شما نیز همانند بسیاری از مادران قصد چسباندن ناخن مصنوعی را بر روی انگشتان خود دارید و نگران هستید که آیا انجام این کار برای جنین مخاطره آمیز است یا نه ادامه مطلب را مطالعه کنید.

ناخن مصنوعی در واقع یک قطعه پلیمری شبیه به ناخن است که با استفاده از چسب مخصوصی بر روی بستر ناخن های شما چسبانده شده و سپس به کمک انواع لاک ها و ... تزیین می گردد. این ناخن ها موقتی بوده و معمولا هیچ تاثیری در استحکام ناخن های شما ندارند. یکی از نگرانی ها در مورد استفاده از ناخن مصنوعی توسط بانوان باردار، استنشاق بوی حاصل از چسب آن است. به همین دلیل توصیه می شود که در حین انجام کارحتما در محلی با تهویه هوای مناسبی قرار داشته باشید و کار کاشت توسط یک ناخن کار ماهر انجام شود تا احتمال بروز عفونت و قارچ به حداقل برسد.

یکی از مشکلاتی که بعد از کاشت ناخن و یا چسباندن ناخن مصنوعی که به مدت طولانی باقی می ماند ممکن است با آن مواجه  شوید، ابتلا به قارچ ناخن است. احتمال بروز قارچ در مواردی که حباب های هوا در زیر ناخن وجود داشته باشند بیشتر است. بنابراین برای بانوان باردار درصورت ایجاد حباب های هوا توصیه می شود که در اسرع وقت برای برداشتن ناخن های کاشته و یا چسبانده شده اقدام کنند.

در دوران بارداری احتمال بروز حساسیت در بدن بانوان بسیار زیاد است. به همین دلیل توصیه می کنیم درصورتی که با استفاده از یک لاک معمولی در دوران بارداری ناخن هایتان زیبا می شوند، در دوران بارداری تا حد امکان از انجام این گونه کارها پرهیز کرده و آنها را به بعد از زایمان خود موکول کنید. 

امیدواریم با خواندن این مقاله درباره استفاده از ناخن مصنوعی و کاشت ناخن در دوران بارداری تصمیم درستی بگیرید.

 

مطالعه بیشتر:

1- چه نوع لاک ناخن مناسب استفاده در دوران بارداری است؟

2- آیا استفاده از ژلیش ناخن و لاک پاک کن در دوران بارداری مضر است؟

3- چه موادی می‌توانند از جفت عبور کنند و به جنین آسیب برسانند؟

4- 9 ماده شیمیایی خطرناک که باید از آنها دوری کرد

5- در دوران بارداری چگونه از ناخن و موهای خود مراقبت کنیم؟

 

استدیو عکس فیلیک