molfix-مولفیکس

آیا عفونت ادراری در دوران بارداری خطرناک است؟

آیا عفونت ادراری در دوران بارداری خطرناک است؟

عفونت ادراری همان مشکلی است که بسیاری از مادران باردار به آن مبتلا می شوند اما خوشبختانه با اقدامات درمانی به موقع به راحتی قابل پیشگیری و درمان خواهد بود. دراین میان مساله بسیار مهم اثر عفونت بر جنین و مخاطراتی است که می تواند سلامت بارداری را در معرض خطر قرار دهد. اگر می خواهید بدانید که نشانه های عفونت ادراری چیست و آیا عفونت ادراری در بارداری خطرناک است یا خیر این متن را مطالعه کنید.

آیا عفونت ادراری در دوران بارداری خطرناک است؟

عفونت ادراری در دوران بارداری شایع است. به این دلیل که جنین رو به رشد می تواند مثانه و دستگاه ادراری را تحت فشار قرار دهد. این امر باکتری ها را گرفتار می کند و زمان و فضای مناسب برای تکثیر هرچه بیشتر آنها را فراهم می کند. همچنین تغییرات فیزیکی نیز وجود دارد و تا هفته ششم بارداری، تقریباً همه مادران باردار تورم مجرای ادرار را تجربه می کنند، زمانی که مجرای پیشابشان گسترش می یابد و تا زمان زایمان ادامه می یابد.

مجرای ادرار بزرگ شده، همراه با افزایش حجم مثانه و کاهش میزان مثانه، همه اینها باعث می شود که ادرار بیشتر در مجرای پیشاب بماند. این اتفاق به باکتری ها اجازه رشد می دهد. برای بدتر شدن اوضاع، ادرار یک زن باردار بیشتر متمرکز و غلیظ می شود. هم چنین انواع خاصی از هورمون ها و قند در آن وجود دارد. این می تواند رشد باکتری ها را بیشتر کند و توانایی بدن شما برای مبارزه با باکتری ها کاهش دهد. احتمالا این سوال مطرح می شود که ایا عفونت ادراری در زنان باردار خطرناک است؟

علائم عفونت ادراری چیست؟

ابتلا به این عفونت در دوران بارداری معمولا با نشانه های زیر همراه است:

  • سوزش و درد در هنگام ادرار کردن
  • ادرار مات یا آغشته به خون
  • درد لگن و یا پایین کمر
  • ادرار مکرر
  • احساس تند تند ادرار داشتن
  • تب
  • حالت تهوع یا استفراغ 

بین 2-10 درصد مادران باردار عفونت ادرار را تجربه می کنند. افرادی که پیش از بارداری سابقه ابتلا به عفونت ادراری داشته اند، در دوران بارداری بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند. در مورد مادرانی که چندین فرزند دارند نیز همین گونه است.

هر گونه عفونتی در دوران بارداری می تواند برای شما و نوزادتان به شدت خطرناک باشد. به این دلیل که عفونت خطر زایمان زودرس را افزایش می دهد. درمورد عفونت ادراری نیز همین طور، ابتلا به این عارضه علاوه بر این که درصورت سرایت به کلیه ها خطر سپتیسمی و یا عفونت خون را در شما افزایش می دهد، می تواند منجر به زایمان زودرس و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات مربوط به نوزاد نارس شود که خود از جمله خطرات اثر عفونت ادراری بر جنین محسوب می گردد. بنابراین اگر هرگونه نشانه ای از عفونت ادراری را در خود مشاهده می کنید، در اسرع وقت با پزشکتان تماس بگیرید.

مطالعه بیشتر:

عفونت ادراری در بارداری ، علائم و روش های درمان و پیشگیری

 

عفونت مثانه در بارداری چیست و چه نشانه هایی دارد؟

استدیو عکس فیلیک