داروی مسکن عامل افت تحصیلی کودکان!
یافته های دانشمندان آمریکایی نشان می دهد، کودکانی که در رحم مادر تحت تاثیر داروهای ضد درد قرار داشته اند به احتمال زیاد عملکرد تحصیلی ضعیفی خواهند داشت.
دانشمندان پس از مطالعه و مقایسه کودکانی که در رحم مادر در معرض مواد مخدر بودند و همسالان شان که چنین نبودند دریافتند، توانایی خواندن، نوشتن، هجی و جمع و تفریق کردن ۳۸ درصد کودکانی که در معرض مواد مخدر قرار داشته اند بسیار کمتر از کودکانی است که چنین نبوده اند.
داروهای ضد درد حاوی مورفین و پرکوست (استامینوفن)، ویکوپروفن (ایبوپروفن) و... نقش اساسی در بروز اختلالNeonatal abstinence ایفاء می کنند.
پس از قرار گرفتن در معرض این مواد در دوران بارداری، نوزاد علایم و نشانه هایی مثل تشنج، عرق و گریه کردن و اسهال گرفتن را بروز می دهد.
دکتر استفان پاتریک، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه نشویل و سرپرست این مطالعه گفت:" متاسفانه کودکانی که در رحم مادر در معرض داروهای حاوی مواد مخدر بوده اند علاوه بر ابتلا به اختلالNeonatal abstinence با مشکلات عدیده تحصیلی دست و پنجه نرم خواهند کرد. "
محققان پس از مطالعه بر روی عملکرد تحصیلی بیش از چهار هزار کودکی که در دوران جنینی در معرض داروهای حاوی مواد مخدر قرار داشته اند پی بردند، عملکرد تحصیلی آنها در مقایسه با سه هزار کودکی که در دوران جنینی چنین نبوده اند به شدت ضعیف تر است.
اختلال Neonatal abstinence زمانی در کودک بروز می کند که مادر در دوران بارداری به کرات داروهای ضد درد و مسکن مصرف کرده باشد.
دکتر جو لی اویی، پزشک متخصص اطفال بیمارستان دانشگاه نشویل و همکار این مطالعه گفت:" داروهای ضد درد در رشد سلول های مغز اخلال ایجاد کرده و باعث مرگ شان می شوند. "