علت بد غذایی کودکان ،دلایل بد غذایی کودکان چیست؟
رسیدن به پایان شش ماهگی و شروع غذای کمکی برای تعداد زیادی از مادران یک چالش است. فکر نکنید فقط بچه شما است که غذا نمی خورد!!! تعداد زیادی از بچه ها در این سن در برابر غذای کمکی مقاومت کرده و اصرار به خوردن شیر مادر یا شیر خشک دارند. اما مدیریت نادرست این مساله سبب خواهد شد تا این امتناع از خوردن غذا و یا اصطلاحا بد غذایی کودکان در آنها نهادینه شود. در ادامه این متن به شما خواهیم گفت که علت بد غذایی کودکان با مواردی مرتبط است.
علت بد غذایی کودکان چیست؟
نوزاد با رسیدن به سن شش ماهگی آمادگی لازم برای پذیرش غذای نیمه جامد را پیدا می کند. مسلما از اینکه کودک خود را در حال خوردن غذا می بینید در خود احساس غرور و شعف می کنید، ولی گذر از مرحله مایعات به غذای جامد همیشه آسان نیست و برخی از نوزادان به سختی این تغییرات را می پذیرند. اگرچه نوزاد از این واقعیت که کار جدیدی را انجام می دهد لذت می برد ولی شروع تغذیه تکمیلی نوزاد برای اغلب والدین همراه با تنش ها و سردرگمی های بسیار است.
گاهی کودک در هنگام ارائه غذایی جدید از خوردن آن امتناع می کند! با این حال مشاهده این رفتار در کودک کاملا طبیعی است زیرا دلایل بسیاری وجود دارد که کودک به خاطر آنها از خوردن غذا سرباز می زند بنابراین نیازی نیست که نگران شده و برای این مساله به پزشک مراجعه کنید. در این متن به برخی از دلایل بدغذایی کودکان اشاره می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید.
دلایل بد غذایی کودکان
امتناع کودک از غذا خوردن می تواند برای والدین نگران کننده باشد. او در این سن قادر نیست علت غذا نخوردن خود را به شما توضیح دهد و این مساله استنباط علت را برای شما دشوار می سازد. در این متن به برخی از شایع ترین علل بدغذایی کودکان اشاره می شود:
1- مصرف بیش از حد مایعات
مصرف بیش از حد مایعات یکی از دلایل مهمی است که کودک به خاطر آن از خوردن غذا خودداری می کند. چنانچه مادر پیش از تغذیه کودک مقدار زیادی مایعات از قبیل آب میوه و یا شیر به او داده باشد کودک در هنگام تغذیه هیچ رغبتی به خوردن غذا نخواهد داشت.
2- مناسب نبودن محیط
مسائل مختلفی از جمله سرو صدای تلویزیون، سروصدای بیرون از منزل، صدای بلند موسیقی و غیره می تواند باعث پریشانی و بد غذایی کودکان شود. کودکان محیط خود را به گونه ای متفاوت از بزرگسالان پردازش می کنند و هر مساله ساده ای می تواند توجه آنها را از غذا خوردن منحرف کند.
3- سیر بودن کودک
گاهی اوقات علت غذا نخوردن کودک این است که معده او پس از خوردن آخرین میان وعده پر شده است. بنابراین چنانچه کودک از خوردن غذا امتناع می کند و یا در حین تغذیه دهانش را بسته و قاشق را پس می زند با این کار می خواهد به شما بگوید که کاملا سیر است.
4- نداشتن علاقه به غذای جدید
چنانچه کودک به غذای جدیدی که به او می دهید علاقه ای نداشته باشد به احتمال زیاد آن را رد می کند. در این شرایط شما به عنوان والدین کودک می توانید این وضعیت را مدیریت کرده و به او کمک کنید که از این مرحله گذر کند.
5- آلرژی
کودک ممکن است به غذاهای خاصی حساسیت داشته باشد بنابراین گاهی با امتناع از خوردن غذا سعی می کند این مطلب را به شما برساند که خوردن این غذای خاص برای او خوب نیست. بنابراین به رفتار کودک خود دقت کرده و بدن او را از نظر وجود هر گونه مشکل بررسی کنید تا از این طریق دریابید که آیا کودک دچار آلرژی شده است یا خیر.
6- کم بودن فعالیت کودک
اشتهای کودک به میزان فعال بودن او بستگی دارد. البته منظور از این جمله این نیست که قبل یا بعد از هر وعده غذایی کودک خود را ترغیب به فعالیت کنید، ولی با این حال دقت کنید که کودک در طول روز از تحرک و فعالیت کافی برخوردار باشد. کودکی که از تحرک کافی برخوردار است اشتهای خوبی برای غذا خوردن دارد در حالیکه یک کودک کم تحرک معمولا بی اشتها بوده و از خوردن غذا امتناع می کند.
7- تغییر در زمان وعده های غذایی
منظم بودن وعده های غذایی کودک از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. زیرا هرگونه تغییر زمان در وعده های غذایی می تواند باعث گرسنگی بیش از حد و یا از میان رفتن اشتهای کودک و درنهایت بد غذایی کودکان شود. همچنین هرگز هیچ یک از وعده های غذایی کودک را حذف نکنید.
بیشتر بدانید:
1- شخصیت کودک در بروز بد غذایی موثر است
2- با 10 راهکار ساده نوزاد را عاشق غذای کمکی کنید
3- تشویق کودکان به خوردن غذا چگونه امکان پذیر است؟
4- بهترين سن برای شروع غذای کمکی به نوزادان چند ماهگی است؟