The chronograph is started when the event is seen and stopped when it is heard. The chronograph seconds hand indicates the distance from the event on the telemetric scale. Telemeter: on account of most replica watches using a telemeter scale, best rolex replica Three different views from three different continents on the finalists in the Chronograph category at this years Grand Prix d . Audemars Piguet Replica Uk omegasphereco uk.

تشویق کودکان به خوردن غذا چگونه امکان پذیر است؟

هنگامی که صحبت از عادات غذایی می شود پیش بینی رفتار کودکان نوپا تا حدودی دشوار است. آنها ممکن است بعضی روزها میلی به غذا نداشته باشند، در حالیکه روزهای دیگر اینگونه به نظر برسد که تمام طول روز را در حال خوردن به سر می برند. آنها ممکن است در طی هفته های متوالی هر روز فقط به یک نوع غذا تمایل داشته باشند و بعد ناگهان هیچ علاقه ای به خوردن آن غذا نشان ندهند. عادات غذایی هر کودک با کودک دیگر متفاوت است. بنابراین نگران نباشید در ادامه راهکارهایی را برای تشویق کودکان به خوردن غذا برایتان شرح می دهیم. 

تشویق کودکان به خوردن غذا

در واقع عادات عجیب و غریب کودک نوپای شما مساله غیرعادی یا نگران کننده ای نیست. بد غذایی یک رفتار عادی در کودکان نوپا است. در واقع این یکی از جنبه های زندگی است که آنها می توانند بر روی آن کنترل داشته باشند. کودک شما با امتناع از غذا خوردن حس استقلال را در خود تقویت می کند. در ادامه به برخی از شایع ترین واکنش های کودکان در هنگام غذا خوردن اشاره می کنیم:

• امتناع از خوردن غذا به دلیل رنگ یا بافت آن

• انتخاب انواع محدودی از غذا و رد کردن هر غذایی به جز آنها

• عدم تمایل به خوردن غذاهای جدید

• از دست دادن ناگهانی علاقه به غذایی که قبلا عاشق خوردن آن بودند

• فقط در صورت استفاده از یک قاشق یا چنگال حاضر به خوردن غذا می شوند

روش های تشویق کودکان به خوردن غذا

شما نمی توانید کودک خود را مجبور به خوردن غذا کنید. ولی با این حال می توانید از غذاهای مغذی در برنامه غذایی کودک استفاده کنید. عادات غذایی سالم را به کودک خود آموزش داده و کاری کنید که اوقات صرف غذا برای کودک لحظاتی دلپذیر و خوشایند باشد.

برای تشویق کودکان به خوردن غذا راه های زیر را امتحان کنید:

• غذا را به اندازه سرو کنید: برای تشویق کودک به خوردن غذا غذای زیاد در بشقاب او نکشید. به ازای هر یک سال از سن کودک به اندازه یک قاشق غذاخوری از هر غذا به او بدهید. به عنوان مثال اگر کودکتان سه ساله است سه قاشق غذاخوری از هر نوع غذا را در بشقاب او سرو کنید. وعده های کم حجم این فرصت را به کودک می دهد که با تمام کردن آن درخواست غذای بیشتری از شما کند.

• صبور باشید: سعی کنید همیشه غذاهای جدید را در برنامه غذایی کودک بگنجانید. گاهی ممکن است یک غذا را 10 الی 15 بار به کودک خود بدهید تا سرانجام آن را پذیرفته و به خوردن آن رضایت دهد.

• اجازه دهید کودک به شما کمک کند: اجازه دهید کودک غذای خود را در فروشگاه انتخاب کند. سپس راهی پیدا کنید که او بتواند در تهیه غذا یا چیدن میز به شما کمک کند. مشارکت کودک در آشپزی و تهیه غذا ممکن است باعث علاقه بیشتر او به صرف غذا شود.

• غذا را برای کودک تزیین کنید: برای تشویق کودکان به غذا خوردن، آن را تزیین کنید. مواد غذایی را با استفاده از انواع قالب ها به اشکال مختلف برش دهید. غذا را به گونه ای خلاقانه در ظرف غذای کودک تزیین کنید. از کودک خود بخواهید برای غذاهای مورد علاقه خود نام های خاصی را پیدا کند.

• به او حق انتخاب دهید: برای تشویق کودکان به خوردن غذا به آنها حق انتخاب بدهید. به عنوان مثال به جای سرو کردن یک نوع سبزی در ظرف غذای کودک به او اجازه دهید سبزی دلخواه خود را از میان دو گزینه مختلف انتخاب کند و از او بپرسید: "برای شام کلم بروکلی را دوست داری یا گل کلم را؟"

• غذای جدید را در کنار غذای قبلی امتحان کنید: غذاهای جدید را در کنار غذاهای قبلی و مورد علاقه نوزاد سرو کنید. با این کار احتمال اینکه کودک غذای جدید را امتحان کند بیشتر می شود.

• او را به خوردن انواع غذاها تشویق کنید: برای تشویق کودک خود به خوردن انواع میوه ها و سبزیجات تازه می توانید آنها را با استفاده از حموس، ماست و انواع سس های سالاد کم چرب طعم دار کنید.

• الگوی خوبی برای کودک خود باشید: چنانچه کودک شما را در حال خوردن انواع غذاهای سالم ببیند به احتمال زیاد او نیز به امتحان کردن آنها علاقمند خواهد شد.

برای تشویق کودکان به خوردن غذا، لسیتی از غذاهای سالم و مورد علاقه کودک تهیه کنید تا از این طریق اطمینان حاصل کنید که او از یک رژیم غذایی متعادل برخوردار است.

• فرا رسیدن زمان غذا را به کودک خود یادآوری کنید: 10 الی 15 دقیقه پیش از تهیه شدن غذا به کودک خود اعلام کنید که به زودی زمان صرف غذا خواهد رسید. گاهی کودک به قدری از بازی و فعالیت خسته و هیجان زده می شود که دیگر تمایلی به خوردن غذا نشان نمی دهد. در این زمان یادآوری نزدیک شدن زمان صرف غذا باعث می شود کودک به راحتی از مرحله بازی به مرحله صرف غذا گذر کند.

• یک روال پایدار ایجاد کنید: کودکان تکرار منظم الگوهای غذایی را دوست دارند. بنابراین غذای کودک را در ساعات مشخص و تعیین شده به او داده و در هر وعده غذایی او را در جای همیشگی خود بنشانید.

• وعده های غذایی را در کنار اعضای خانواده میل کنید: اجازه ندهید کودک در هنگام صرف غذا با اسباب بازی و یا وسایل الکترونیکی بازی کند. همچنین خواندن کتاب و تماشای تلویزیون در سر میز غذا را نیز برای او ممنوع کنید. به کودک خود توضیح دهید که چقدر غذا خوردن در کنار یکدیگر خوب و لذت بخش است. از او خواهش کنید تا هنگامی که بقیه غذای خود را تمام نکرده اند از سر میز غذا بلند نشود.

• زمان صرف غذا را به اوقاتی مفرح بدل کنید: اگر وعده های غذایی دلپذیر باشند کودک شما مشتاقانه منتظر رسیدن زمان صرف غذا خواهد شد. سعی کنید از هرگونه بحث و یا صحبت در مورد موضوعات منفی در سر میز غذا خودداری کنید.

• سطح توقع خود را کاهش دهید: از کودک خود انتظارات واقع بینانه داشته باشید. به عنوان مثال انتظار نداشته باشید یک کودک سه ساله در حین غذا خوردن با مهارت از قاشق و چنگال استفاده کند. برای بسیاری از کودکان استفاده از قاشق بسیار ساده تر از به دست گرفتن چنگال است.

میان وعده های غذایی برای کودک

کودک شما باید سه وعده غذای اصلی و دو میان وعده در روز میل کند. کودکان نوپا معمولا در یک وعده غذایی به اندازه کافی غذا نمی خورند از این رو تا رسیدن وعده بعدی مجددا گرسنه می شوند. سعی کنید در میان وعده های اصلی غذایی از میان وعده های سالم و کوچک برای کودک خود استفاده کنید.

برخی از میان وعده های سالم عبارتند از:

• پنیر رشته ای کم چرب

• ماست

• برش های سیب و یا توت فرنگی

• تکه هایی از گوشت بدون چربی بوقلمون

• کراکرهای تهیه شده از غلات کامل همراه با کره بادام زمینی

میان وعده را در صورتی به کودک خود بدهید که تا وعده بعدی غذا چندین ساعت فاصله باشد. چنانچه تا هنگام صرف غذا فقط یک ساعت باقی مانده است از دادن میان وعده به کودک خودداری کنید. اگر کودک در هنگام نشستن بر سر میز غذا گرسنه باشد احتمالا با میل و اشتهای بیشتری غذا خواهد خورد.

چنانچه کودک در هنگام وعده اصلی به اندازه کافی غذا نخورد، چند ساعت بعد یک میان وعده مغذی به او بدهید. در صورتی که کودک از صرف میان وعده نیز امتناع کرد غذا دادن به او را به وعده بعدی موکول کنید. کودک معمولا در وعده دوم با اشتهای کافی غذا می خورد. استفاده از این رویکرد این اطمینان را به شما می بخشد که کودک از برنامه غذایی مناسبی برخوردار بوده و با ضعف و کمبود انرژی مواجه نخواهد شد.

چند نکته مهم برای تشویق کودکان به خوردن غذا

کارهای زیادی وجود دارد که به منظور تشویق کودک به غذا خوردن می توان از آنها استفاده کرد. ولی با این حال مواردی نیز وجود دارد که باید از انجام آنها خودداری کرد.

• کودک را مجبور به تمام کردن غذای خود نکنید: هنگامی که کودک سیر شد به او اجازه دهید که دست از غذا خوردن بکشد. اجبار کودک به خوردن غذا در هنگام سیری می تواند در نشانه های طبیعی سیری ایجاد اختلال کند. وقتی به کودک اجازه می دهید به میل و انتخاب خود دست از غذا خوردن بکشد در واقع به او آموزش می دهید که چگونه به ندای بدن خود گوش داده و انتخاب های غذایی سالم داشته باشد.

• از روش تنبیه و پاداش استفاده نکنید: به کار بردن روش هایی مانند تهدید، تنبیه و یا پاداش برای تشویق کودک به غذا خوردن ایده های مناسبی نیستند. استفاده از این روش ها به مقاومت بیشتر کودک منجر می شود. با کودک بر سر غذا خوردن معامله نکنید. به عنوان مثال از گفتن جملاتی از قبیل"اگر سه قاشق دیگر غذا بخوری به تو دسر می دهم" به کودک خود پرهیز کنید. در واقع این کار به آنها می آموزد که در انجام کارهای دیگر معامله کرده و منتظر پاداش شما بمانند. به علاوه استفاده از دسر به عنوان پاداش باعث می شود که ارزش دسر نسبت به خود غذا در ذهن کودک بیشتر شود. همچنین این کار باعث گرایش کودک به شیرینی جات و انواع غذاهای ناسالم در آینده می شود.

اگر نگرانید که کودک شما از غذا خوردن امتناع کند اجازه ندهید که خواسته خود را نشان دهد. زیرا ممکن است کودک به دنبال جلب توجه باشد و اعلام نارضایتی شما این نیاز او را برطرف می کند. در نتیجه این اتفاق ممکن است بارها و بارها تکرار شود.

در صورت هرگونه نگرانی در مورد رشد کودک و یا تاثیر بدغذایی کودک بر روند رشد او می توانید با یک پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. در نهایت باید بگوییم که صبور باشید، انواع روش های تشویق کودکان به خوردن غذا را امتحان کنید تا ببینید کدامیک بر روی دلبند شما کارساز است.

 

بیشتر بدانید:

1- صبحانه نخوردن عامل کمبود مواد مغذی بدن کودکان

2- شخصیت کودک در بروز بد غذایی موثر است

3- آموختن روش مصرف سبزیجات به کودکان بد غذا!

4- فرزندان والدین افسرده بد غذا هستند!

?پرسش و پاسخ های روش های تشویق کودکان به خوردن غذا چیست؟

آیا بدغذایی در کودکان طبیعی است؟

بله. بدغذایی در میان نوپایان طبیعی است و نیابد غذایی را با زور به آنها تحمیل کنید. با افزایش سن خیلی از این رفتارها خودبخود اصلاح خواهند شد.

بچم غذاهای جدید را نمی خورد، چیکار کنم؟

غذاهای جدید را در کنار غذاهای قبلی و مورد علاقه نوزاد سرو کنید. با این کار احتمال اینکه کودک غذای جدید را امتحان کند بیشتر می شود.

بچم اصلا میوه و سبزی نمی خوره، چیکار کنم؟

برای تشویق کودک خود به خوردن انواع میوه ها و سبزیجات تازه می توانید آنها را با استفاده از حموس، ماست و انواع سس های سالاد کم چرب طعم دار کنید.

برای نظم دادن به غذاخوردن فرزندم چه کنم؟

کودکان تکرار منظم الگوهای غذایی را دوست دارند. بنابراین غذای کودک را در ساعات مشخص و تعین شده به او داده و در هر وعده غذایی او را در جای همیشگی خود بنشانید.

منبع: familydoctor