غذاهایی که برای کودک بیش فعال مناسب است؟
متخصصان معتقدند ویتامین ها، مواد معدنی و چربی هایی که در بهبود ADHD نقش دارند در بسیاری از رژیم های غذایی کمبود به مقدار کم وجود دارند. بنابراین کودکان و بزرگسالان مبتلا به ADHD باید از نظر کمبودهای تغذیه ای مورد آزمایش قرار بگیرند. مکمل ها و رژیم غذایی صحیح می تواند کمبودهای تغذیه ای را که باعث تشدید علائم ADHD می شود، اصلاح کنند. اگر می خواهید بدانید که غذاهایی که برای کودک بیش فعال مناسب است، این متن را مطالعه کنید.
غذاهایی که برای کودک بیش فعال مناسب است
رژیم غذایی متعادل برای مبتلایان ADHD فرزند 9 ساله یکی از متخصصان معتبر تغذیه ، از هفت سالگی ADHD تشخیص داده شده است. در حالی که کودک برای کنترل علائم ADHD از داروی محرک استفاده می کرد، آنها دریافتند مصرف قرص به تنهایی کفایت نمی کند و با رژیم غذایی مناسب از جمله سبزیجات، کربوهیدرات های پیچیده، میوه ها و پروتئین ها به مقدار زیاد، می توان رفتار او را به طور مداوم تحت کنترل درآورد.یکی از روانشناسان شرکت کننده در پژوهش به همه بیماران مبتلا به ADHD خود توصیه کرد هنگام تهیه وعده غذایی خود به خوبی فکر کنند، نیمی از بشقاب آنان باید پر از میوه یا سبزیجات، یک چهارم پروتئین و یک چهارم کربوهیدرات باشد.این روانشناس همچنین مصرف چندین وعده غلات سبوس دار غنی از فیبر را نیز پیشنهاد می کنند تا از افزایش و افت ناگهانی قند خون جلوگیری شود.
ویتامین ها و مواد معدنی برای غنی سازی رژیم غذایی
چه غذاهایی برای کودک بیش فعال مناسب است؟ غذاهای حاوی روی، آهن و منیزیم در رژیم غذایی مبتلایان ADHD
روی انتقال دهنده عصبی دوپامین را تنظیم می کند و ممکن است با بهبود پاسخ مغز به دوپامین، اثربخشی متیل فنیدات با نام تجاری ریتالین را افزایش می دهد. کمبود این ماده معدنی با بی توجهی ارتباط دارد. آهن برای ساخت دوپامین ضروری است. یک مطالعه کوچک نشان داد که میزان فریتین در 84 درصد کودکان مبتلا به ADHD، در مقایسه با 18 درصد گروه کنترل، پائین بوده است. فریتین یکی از پروتئینهای زیستی است که توسط بسیاری از جانداران، گیاهان و حتی باکتریها تولید میشود و با اتصال به آهن نقش ذخیرهسازی آهن در داخل سلول را برعهده دارد. سطح پائین آهن با نقص شناختی و ADHD شدید ارتباط دارد. منیزیم نیز همانند روی در ساخت انتقال دهنده های عصبی مؤثر در توجه و تمرکز، مورد استفاده قرار می گیرد و تأثیر آرام بخش بر مغز دارد.
هر سه ماده معدنی در گوشت های بدون چربی، مرغ، غذاهای دریایی، آجیل، سویا و غلات غنی شده یافت می شوند. در عین حال که رژیم غذایی امن ترین راه برای افزایش هر سه سطح مواد معدنی است، اما می توان از مولتی ویتامین یا مولتی مینرال حاوی آهن نیز برای تامین مقدار مورد نیاز روزانه استفاده کرد.
غذاهایی که برای کودک بیش فعال مناسب است، ویتامین های ب در رژیم غذایی مبتلایان ADHD
پژوهش ها نشان می دهند استفاده از مکمل حاوی انواع "ویتامین ب" برای کودکانی که با کمبود این ویتامین مواجه هستند، نمره ضریب هوشی را تا 16 نمره افزایش داده و باعث کاهش پرخاشگری و رفتار ضداجتماعی او می شود. به نظر می رسد ویتامین ب6 سطح دوپامین مغز را بالا برده و هوشیاری را بهبود می بخشد.
بیو استارت یک شیر خشک سوئیسی است که به صورت قرص و مایع موجود است، می توانید این مکمل را امتحان کنید. این مکمل در بسیاری از مطالعات مربوط به ویتامین ب و ADHD مورد استفاده قرار گرفته است. دراگ استورهای زنجیره ای این مکمل را با قیمت پائین تر و کیفیت بالاتر عرضه می کنند.
غذاهایی که برای کودک بیش فعال مناسب است، مولتی ویتامین ها در رژیم غذایی مبتلایان ADHD
اگر فرزندتان هله هوله زیاد می خورد و یا به خوردن چیپس و پفک و نوشابه عادت دارد، احتمالاً مقدار ویتامین و مواد معدنی لازم روزانه را دریافت نمی کند. مصرف روزانه مولتی ویتامین یا مولتی مینرال می تواند تامین این مقدار را تضمین نماید.
غذاهایی که برای کودک بیش فعال مناسب است، اسیدهای چرب امگا3 در رژیم غذایی مبتلایان به ADHD
اعتقاد بر این است که امگا 3 در عملکرد مغز و سلولهای عصبی نقش مهمی بر عهده دارد. یک مطالعه جدیدی در دانشگاه گوتبورگ سوئد به این نتیجه رسید که مقادیر روزانه امگا 3 که در آب سرد و ماهی های چرب مانند ساردین، ماهی تن و قزل آلا یافت می شود، علائم ADHD را تا 50 درصد کاهش می دهد. بررسی گروهی از کودکان ADHD در سن 8-18 سال که روزانه روغن ماهی مصرف می کردند، نشان داد طی شش ماه در 25 درصد آنان علائم ADHD در حد قابل توجهی کاهش یافته است.
پژوهش دیگری نشان داد که امگا 3 در بدن بیماران مبتلا به ADHD راحت تر از افراد عادی تجزیه می شود. مبتلایان به ADHD که با کمبود امگا 3 خون مواجه هستند، بیشترین بهبود را در تمرکز ذهنی و عملکرد شناختی بروز می دهند و گاهی اوقات این تغییر چشمگیر است.
روانشناسان توصیه می کنند مکمل انتخاب شود که محتوی ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) آن بیشتر از دكوزاگزاوائیك اسید (DHA) باشد. برای پیدا کردن مکمل مناسب امگا 3 برای موارد خاص لازم است با پزشک مشورت کنید.
گیاهان دارویی نیز ممکن است جریان خون به مغز را بهبود بخشند و ضمن کاهش رفتارهای پرخاشگرانه ، هوشیاری را افزایش دهند. قبل از شروع مصرف هر داروی گیاهی با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
غذاهایی که برای کودک بیش فعال مناسب است، جینکو و جینسنگ در رژیم غذایی مبتلایان ADHD
این گیاهان فعال کننده شناختی هستند. آنها مانند محرکها عمل می کنند و عوارض جانبی داروهای شیمیایی را ندارند. به طور معمول، بزرگسالان و کودکانی که جینکو و جینسنگ مصرف می کنند در مقیاس های رتبه بندی ADHD وضعیت بهتری پیدا کرده، حواس پرتی و تکانشگری کمتری نشان می دهند. جینسنگ آسیایی ممکن است کودکان کوچکتر را بیش از حد برانگیخته کند. در این صورت بهتر است از جیسینگ آمریکایی استفاده شود.
غذاهایی که برای کودک بیش فعال مناسب است، پیکنوژنول در رژیم غذایی مبتلایان ADHD
براساس معیارهای استانداردسازی شده، نظر آموزگاران و والدین، پیکنوژنول، عصاره به دست آمده از پوست کاج دریایی فرانسوی، پس از یک ماه مصرف، در بهبود بیش فعالی و متمرکز ساختن توجه، تمرکز و هماهنگی بینایی و حرکتی دانش آموزان، موثر واقع شده است. این گیاه دارویی سرشار از پلی فنول نیز می باشد، پلی فنولها آنتی اکسیدان هایی هستند که سلول های مغزی را از آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند. اولین مطالعه انجام شده روی این گیاه با تائید اثربخشی آن، در سال 2006 منتشر شد. البته آزمایش های تصادفی بزرگتر نیز لازم است.
غذاهایی که برای کودک بیش فعال مناسب است، گیاه دارویی ریشه طلایی در مبتلایان به ADHD
این گیاه دارویی از گیاهی به همین نام که در قطب شمال رشد می کند، ساخته شده است. این گیاه دارویی می تواند هوشیاری، توجه و دقت را بهبود بخشد اما برای کودکان خردسال بسیار تحریک کننده است، در مواقعی نیز برای کودکان 8 تا 12 ساله، به عبارت دیگر دانش آموزان مقطع راهنمایی، دبیرستان و دانشکده که باید به مدت طولانی تکلیف انجام دهند یا ساعاتی را صرف خواندن کنند، مفید واقع می شود.
بیشتر بدانید:
مهمترین علائم بیش فعالی - کم توجهی در کودکان چیست؟
بیش فعالی کودکان چیست ؟ عوامل ابتلا، پیشگیری و درمان
تربیت کودک بیش فعال،نحوه تربیت کودک بیش فعال چگونه است؟
علائم بیش فعالی کودک چیست و بیش فعالی کودک چند نوع است؟