molfix-مولفیکس

تومور حاملگی یا تومور لثه (تورم لثه) در بارداری

تومور حاملگی یا تومور لثه (تورم لثه) در بارداری

مدیران بخش بهداشت عمومی برخی از کشورهای جهان به بارداران خدمات دندان پزشکی رایگان ارائه می کنند و معتقدند نتیجه کارشان پیشگیری از بروز بیماری های مختلف و زایمان پیش از موعد است. تغییرات هورمونی که نتیجه باردار شدن است خطر ابتلاء بانوان به تومور لثه و بیماری لثه (التهاب لثه، بیماری لثه یا پریودنتیت و...) را افزایش می دهد. این مشکلات را التهاب لثه بارداری می نامند.

تومور حاملگی یا تومور لثه (تورم لثه)

تومور حاملگی یا تومور لثه توده ای خوش خیم و بی ضرر در دهان برخی از بانوان باردار است که سه ماهه دوم بارداری را پشت سر می گذارند در دهان بانوان باردار ایجاد شده و بالافاصله پس از تولد نوزاد از بین می رود. با این وجود، اگر رشد این توده، غذا خوردن را با مشکل مواجه کند، دندان پزشک پس از بی حس کردن موضعی آن را خارج می کند. دندان پزشکان معتقدند بهترین روش پیشگیری از بروز  تومور لثه، حفظ بهداشت دهان و دندان (مسواک زدن با خمیر دندان حاوی فلوراید، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه) است.

 

علائم و نشانه های بیماری لثه در بارداری

معمولا، التهاب لثه بین ماه های دوم تا هشتم بارداری بروز می کند. علائم و نشانه های التهاب لثه، متورم شدن و خون ریزی کردن لثه ها هنگام مسواک زدن است. بهترین روش پیشگیری از بروز بیماری لثه، حفظ بهداشت دهان و دندان  (نخ دندان کشیدن، استفاده از دهانشویه و دست کم دو بار مسواک زدن) است.

 

ارتباط بیماری لثه و زایمان پیش از موعد

نتایج مطالعات متعدد دانشمندان بریتانیایی نشان داده، رابطه مستقیمی میان ابتلا به بیماری لثه و زایمان پیش از موعد وجود دارد. نتایج پژوهش محققان مدرسه پزشکی دانشگاه لیورپول نشان داده، بانوان بارداری که از بیماری لثه رنج می برند، چهار تا هفت برابر بیش از بانوان بارداری که چنین نیستند در معرض زایمان پیش از موعد قرار دارند. مادرانی که از بیماری التهاب لثه حاد رنج می برند، در هفته 32 بارداری زایمان می کنند.

 

 

استدیو عکس فیلیک

منبع: نی نی پلاس