molfix-مولفیکس

هشت توصیه برای گرفتن شیر مادر از نوزاد

هشت توصیه برای گرفتن شیر مادر از نوزاد

مادرانی که آماده هستند فرزندان شان را از شیر مادر بگیرند یا دفعات تغذیه کردن آنها با شیر مادر را کاهش دهند با مطالعه و اجرای توصیه های زیر کارشان ساده تر خواهد شد. زمان گرفتن شیر مادر از فرزندی که مدت طولانی با این ماده مغذی تغذیه شده اهمیت بسیار زیادی دارد. اجرای استراتژی های زیر به مادر و فرزند در هماهنگ شدن با روش تغذیه جدید و کاهش استرس کمک خواهد کرد.

1- زمان مناسب گرفتن شیر مادر از نوزاد

اگر مادر مطمئن نیست، پزشک متخصص اطفال می تواند او را در انتخاب زمان دقیق گرفتن شیر مادر از نوزاد کمک کند. بانوانی که آمادگی ندارند لازم نیست تغذیه فرزندشان با شیر مادر را متوقف کنند. اگر این کار را متوقف کرده اند لزومی ندارد آن را از سر گیرند. با این وجود، کمک گرفتن از پزشک و کارشناس بهداشت کودکان راهگشا است. متخصصان آکادمی پزشکان اطفال آمریکا اعلام کرده اند، نوزادان باید در شش ماه نخست زندگی با شیر مادر تغذیه شوند. پس از آن، تغذیه با شیر مادر حداکثر تا یک سالگی ادامه خواهد یافت. نوزادانی که بیش از یک سال دارند، شیر مادر را به عنوان غذای کمکی می خورند که سرشار از مواد مغذی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن شان است. بانوانی ، برخی مواقع توقف تغذیه نوزاد با شیر مادر را به دلیل دردناک شدن، فشار اجتماعی، نگرانی از سیر نشدن نوزاد، انقباض پستان ها و ... بررسی می کنند. بهترین روش مقابله با این نگرانی ها گفت و گو با پزشکان متخصص زنان و زایمان و اطفال است.

2- اطمینان یافتن از تغذیه مناسب

بانوان که شیر مادر را پیش از یک ساله شدن فرزندشان از او می گیرند باید شیر خشک یا گاو را جایگزین آن کنند. کودکانی که بیش از شش ماه دارند هنوز به شیر خشک یا شیر گاو نیاز دارند، اما می توان با توجه به سن شان به آنها غذای جامد خوراند. به کودکانی که کمتر از یک سال دارند هرگز نباید شیر گاو، شیر سویا و محصولات مشابه خوراند. بدن نوزادانی که غذای جامد می خورند به مقادیر فراوان پروتئین، آهن و سایر مواد مغذی نیاز دارند. اگر نگران تامین مواد مغذی بدن فرزندتان هستید با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. برخی از کودکان به مصرف مولتی ویتامین یا سایر مکمل ها - ویتامین د، ماده معدنی آهن و ... - نیاز دارند.

3- از بین بردن عوامل استرس زا

برخی از نوزادان به راحتی با توقف تغذیه شان با شیر مادر کنار می آیند، در حالی که تعدادی از آنها چنین نیستند. برنامه ریزی کردن، به سرانجام رساندن پروسه گرفتن شیر مادر از نوزاد را ساده تر می کند. اجرای گام به گام این کار از مضطرب شدن مادر و نوزاد پیشگیری می کند. مادر می تواند زمان مناسبی که عوامل استرس زا به حداقل رسیده را برای انجام دادن این کار انتخاب کند. والدین باید پروسه متوقف کردن تغذیه نوزاد با شیر مادر را در چند هفته اجرا کنند.

4- توقف تغذیه شبانگاهی نوزاد با شیر مادر

نوزادان بین شش تا دوازده ماهه شب ها کمتر از گذشته شیر می خورند. این پروسه را توقف تغذیه شبانگاهی نوزاد با شیر مادر می نامند که به خوابیدن و استراحت کردن بیشتر مادران کمک می کند.

5- کاهش آهسته دفعات شیردهی

ممکن است وسوسه شوید یک باره شیر مادر را از فرزندتان بگیرید، اما این کار علاوه بر انقباض پستان ها، تبعات منفی روحی برای مادر و نوزاد به همراه دارد. راهکار مناسب، کاهش تدریجی دفعات تغذیه نوزاد با شیر مادر است.

6- مدیریت انقباض پستان ها

اگر دوشیدن شیر به کاهش انقباض پستان ها کمک نکرد، بانوان شیرده می توانند از روش های دیگر برای کاهش ناراحتی استفاده کنند. دوشیدن شیر و تغذیه نوزاد با شیر مادر می تواند تولید شیر را افزایش داده و گرفتن شیر از نوزاد را دشوار و ناراحتی را بیشتر کند. برخی از روش های کاهش ناراحتی عبارتند از:

- مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی برای تسکین درد

- کمپرس کردن پستان ها با آب یا حوله گرم پیش از تغذیه کردن نوزاد

- کمپرس کردن پستان ها با آب سرد پس از تغذیه کردن نوزاد

- مصرف کردن داروهای ضد بارداری با هدف کاهش تولید شیر، ناراحتی و درد با نظارت پزشک.

- ماساژ دادن پستان ها با هدف کاهش احتمال ورم غدد تولید شیر

- پوشیدن سینه بند و لباس های راحت با هدف کاهش درد و عفونت پستان ها

7- شناسایی علایم و نشانه های مشکل

گرفتن شیر مادر از نوزاد می تواند استرس زا و در موارد نادر خطرناک باشد. خطرات متوقف کردن تغذیه نوزاد با شیر مادر عبارتند از: عفونت پستان ها و سوء تغذیه نوزاد

برخی از مادران مضطرب و افسرده می شوند و تعدادی از نوزادان تلاش می کنند تا بدون مصرف شیر مادر خود را تسکین دهند. اگر موارد زیر را مشاهده کردید بالافاصله به پزشک مراجعه کنید:

- تب کردن مادر

- داغ، قرمز و متورم شدن پستان ها

- مبتلا شدن مادر به اضطراب و افسردگی

- کاهش دفعات ادرار کردن نوزاد

- تغییر الگوی خواب یا کم خوابی نوزاد

8- راحتی نوزاد

شیر مادر چیزی بیش از منبع اصلی تامین مواد مغذی بدن نوزاد است. پزشکان معتقدند برای کاهش استرس و ترس نوزاد باید او را با شیر مادر تغذیه کرد. برخی از نوزادان در حین خوردن شیر مادر می خوابند. مطالعه و اجرای موارد زیر در حین گرفتن شیر مادر از نوزاد الزامی است:

- در آغوش گرفتن نوزاد

- قرار دادن پستانک در دهان نوزاد

- در دسترس قرار دادن دندانی یخ زده و خنک به نوزادانی که دندان در می آورند.

- تعیین زمان جدید برای خوابیدن نوزاد

مطالعه بیشتر:

1- مقدار مناسب شیردهی

2- کاهش درد زایمان سزارین با تغذیه نوزاد با شیر مادر

استدیو عکس فیلیک

منبع: medicalnewstoday