کمبود آهن در نوزادان
یافته های تازه نشان می دهند، استرس داشتن مادران در سه ماهه اول بارداری می تواند زمینه کمبود آهن در نوزادان تازه متولد شده را فراهم کند که نتیجه اش توقف رشد و بروز مشکلات جسمی و روحی است.
استرس مادر عامل کمبود آهن در نوزاد
آهن نقش اساسی در رشد ارگان های بدن به خصوص مغز ایفاء می کند. عوامل خطر زا برای کمبود آهن در نوزادان تازه متولد شده عبارتند از: کمبود آهن و ابتلا مادران به دیابت و دود کردن سیگار در دوران بارداری.
تولد پیش از موعد، کمبود وزن هنگام تولد و بارداری های چند قلو از جمله عوامل خطر زای کمبود ماده معدنی آهن هستند.
پژوهشگران اسپانیایی بر روی بیش از 10 هزار مادر فلسطینی که در سه ماهه نخست بارداری در مناطقی زندگی می کردند که بیش از 600 راکت به آنها اصابت کرد مطالعه کرده و میزان استرس شان را با مادرانی که پس از توقف حملات هوایی در همان مناطق باردار شده بودند مقایسه کردند.
محققان پس از آزمایش خونی که از بند ناف فرزندان تازه متولد شده مادران شرکت کننده در مطالعه جمع آوری کرده بودند دریافتند میزان ماده معدنی آهن 63 نوزادی که مادران شان در حین راکت پرانی باردار بوده و استرس داشته اند بسیار کمتر از 77 کودکی است که مادران شان در دوران آتش بس باردار بوده اند.
دکتر رینات آرمونی، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه والنسیا و سرپرست این مطالعه گفت:" یافته های ما نشان می دهند که فرزندان مادرانی که در دوران بارداری مضطرب بوده اند در مقایسه با کودکانی که مادران شان در دوران بارداری چنین نبوده اند از کمبود شدید آهن رنج می برند. "
او افزود:" زنان باردار باید بدانند که سلامت، تغذیه، استرس و وضعیت ذهنی شان بر سلامت جسم و روح فرزندشان تاثیر گذار است. "
مطالعه بیشتر:
1- استرس شغلی دشمن بارداری است
2- تاثیر مشکلات مالی در بارداری بر روی نوزاد