molfix-مولفیکس

آنچه که در مورد آب دادن به نوزاد باید بدانید

آنچه که در مورد آب دادن به نوزاد باید بدانید

آب برای زندگانی حیاتی است و فقط بزرگسالان نیستند که احساس تشنگی می کنند، آیا نوزادان هم باید آب بنوشند؟ اگر شما هم در مورد آب دادن به نوزاد با شک و تردید و ابهام مواجه هستید این مطلب را مطالعه کنید.

از چند ماهگی به نوزاد آب بدهیم ؟

به طور کلی بهتر است برای آب دادن به نوزاد تا 6 ماهگی و یا حداقل زمانی که نوزاد شروع به خوردن غذاهای جامد کند، صبر کنید. چون شیر مادر به عنوان تنها تغذیه نوزاد تا 6 ماهگی تمام نیاز او به آب را برطرف می کند. با این وجود در صورت گرمای زیاد هوا و یا تب دار بودن نوزاد که منجر به کاهش اشتهای او شود می‌توانید با پزشک نوزاد مشورت کنید تا در صورت کافی نبودن آب بدن فرزندتان درمان لازم را آغاز کند.

 طریقه آب دادن به نوزاد

نوزاد نسبت به محتویات آبی که می نوشد حساس است، بنابراین نباید به طور مستقیم از آب لوله کشی به فرزندتان آب بدهید. زیرا مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم، سدیم و پتاسیم می توانند باعث بروز مشکلاتی در سلامتی نوزاد شود. لازم به ذکر است که در صورت احتمال آلودگی آب به میکروب، بزرگسالان و کودکان بزرگتر قادر به مبارزه با آن خواهند بود در صورتی که سیستم ایمنی نوزاد نابالغ بوده و هنوزآماده این کار نیست.

  • به منظور از بین بردن میکروب های مضر و آماده سازی آب برای مصرف، آن را به مدت یک دقیقه بجوشانید تا خطری برای سلامتی نوزاد نداشته باشد.
  • هم چنین باید تا چهار ماهگی برای تهیه شیر خشک نوزاد از آب جوشیده استفاده کرد. دستور العمل تهیه شیر خشک را با دقت دنبال کنید، چون کم یا زیاد بودن آب می تواند باعث به خطر افتادن سلامتی نوزاد شود.
  • آب چشمه و حتی آب های تصفیه شده داخل بطری هم باید جوشانده شوند.
  • آب جوشیده را می توان در مقادیر کم و در یک ظرف استریل درب دار نگهداری کرد.
  • آب جوشیده به مدت دو تا سه روز در یخچال و 24 ساعت در دمای محیط قابل نگهداری است.
  • جوشاندن آب، باعث حذف مواد شیمیایی و یا معدنی آب نخواهد شد.
  • نه آب تصفیه شده و نه آب مقطر (آب خالص) به دلیل نداشتن املاح معدنی برای استفاده نوزاد توصیه نمی شوند. این نوع آب ها می توانند اثرات نامطلوبی بر سلامت نوزاد داشته باشند.
  • برخی از مواد معدنی موجود در آب از اهمیت فراوانی برخوردارند: کلسیم در تشکیل استخوان ها و دندان ها مفید است، پتاسیم و سدیم برای عضلات ضروری اند. و منیزیم نیز برای استخوان سازی، استحکام دندان ها و عملکرد صحیح عضلات مورد نیاز است.
  • بنا به توصیه سازمان بهداشت کانادا برای تصفیه آب مورد نیاز نوزادان، نباید از دستگاههای تصفیه آب خانگی استفاده کرد. تصفیه آب با فیلتر کربن باعث افزایش میزان باکتری ها می شود. رسوب زدایی، میزان سدیم آب (که حاوی نمک است) را افزایش می دهد، دستگاه های اسمز معکوس هم بر عکس باعث کاهش مواد معدنی آب می شوند.
  • در صورتیکه آب دارای کیفیت خوبی باشد می توان بعد از چهار ماهگی مستقیماً از آب لوله کشی به نوزاد آب داد. با این حال شیر آب را کمی باز بگذارید تا آب خنک شده و از حذف برخی میکروب ها و عناصر مضری مثل (سرب و مس) که ممکن است در لوله های آب موجود باشند، مطمئن شوید.
  • به دلیل بروز پوسیدگی دندان هرگز از آب قند استفاده نکنید. کودک به نوشیدن این آب عادت می کند و تغییر ذائقه او کار دشواری خواهد بود.

 مقدار مجاز آب دادن به نوزاد

پس از شش ماهگی به طور منظم به او آب بدهید، زیرا آب نسبت به آب میوه که حاوی مقادیر بالایی از قند و کالری است، بسیار بهتر و مفید تر است. نگران نباشید آب جلوی احساس گرسنگی را نمی گیرد، فقط تشنگی را برطرف می کند!

  • نوزاد به ازای هر کیلوگرم از وزنش به حدود یکصد میلی لیتر ( معادل یک سوم فنجان) آب نیاز دارد.
  • سعی کنید کودک را به جای آب میوه، بیشتر به نوشیدن آب عادت دهید.
  • اگر نوزاد شما هنوز هم شب ها از خواب بیدار می شود، سعی کنید به جای شیر بیشتر به او آب بدهید. زیرا احتمالاً بیشتر تشنه است تا گرسنه! وقتی نوزادتان کمی بزرگتر شد برای آب دادن به نوزاد می توانید یک شیشه حاوی آب بدون قند در اختیارش بگذارید تا خودش در مواقع تشنگی بدون بیدار کردن شما از آن بنوشد.
  • طبیعتاً در هنگام تب و یا در صورت گرمای شدید نوزاد به آب بیشتری نیاز خواهد داشت.

 مطالعه بیشتر:

1- مناسبترین سن برای شروع تغذیه تکمیلی نوزاد

2- نکات مهم در تهیه و نگهداری غذای کمکی نوزاد

3- جدول برنامه غذای کمکی نوزاد از 9 تا 12 ماهگی

4- شروع غذای کمکی در کودکانی که دچار حساسیت غذایی هستند

استدیو عکس فیلیک