molfix-مولفیکس

عوارض پر کردن دندان در بارداری برای جنین

عوارض پر کردن دندان در بارداری برای جنین

امروزه تقریبا به تمامی بانوان باردار هشدار داده می شود که از وارد شدن جیوه به بدن خود در دوران بارداری جلوگیری کنند. به همین منظور پزشکان توصیه می کنند که برای جلوگیری از بروز آسیب های احتمالی ناشی از جیوه بر جنین، مصرف غذاهایی همچون ماهی ها را که احتمال وجود چنین آلودگی در آنها وجود دارد را به حداقل مجاز برسانند.

خطرات تماس با جیوه در بارداری برای جنین

جیوه یک آلاینده فلزی سنگین است که می‌تواند برای مدت‌های طولانی در بافت حیوانی انباشته شود. معمولاً ماهی های شکارگری که عمر طولانی دارند مستعد جمع آوری جیوه بیشتر در بدن خود هستند. به همین دلیل، منبع اولیه جیوه در غذای انسان، غذای دریایی است. بعد از اینکه فرد جیوه را خورد، این فلز در تمام بدنش پخش شده و در مغز، کبد و کلیه ها جمع می‌شود. در مادران باردار، جیوه می‌تواند در جفت و جنین نیز جمع شود. تأثیر مسمومیت جیوه شامل اختلال در سیستم عصبی مرکزی و فرارسان های عصبی و تحریک نوروتوکسین ها می‌شود که همگی به مغز آسیب می‌زنند. برای جنین در حال رشد و کودکان، جیوه می‌تواند رشد مغز را دچار اختلال کرده و موجب تخریب اجزای سلول شود.

تمامی این اطلاع رسانی ها و افزایش سطح آگاهی مادران باردار سبب ایجاد شدن نگرانی هایی در مورد اثرات مخرب جیوه موجود در مواد پرکردن دندان ها شده است.

اطلاعات محدودی در مورد تاثیرات دراز مدت مواد پر کردن دندان، منجمله جیوه وجود دارد. اما تحقیقات موجود هیچگونه تاثیر منفی بر مادر باردار و جنین او نشان نمی‌دهد. بطور کلی، فقط مقدار بسیار کمی بخار جیوه از مواد پر کردن دندان خارج می‌شود. مطالعات متعدد نشان‌دهنده این موضوع است که این مقدار کم نمی‌تواند تاثیر منفی و مضر بر سلامتی بزرگسالان، کودکان یا جنین در رحم مادر داشته باشد.

برخی از مردم عقیده دارند که باید مواد پر کردنی دندان را خارج کنند، اما این ایده خوبی نیست. خارج کردن مواد پر کردنی دندان باعث پخش شدن اثرات جیوه و در نتیجه افزایش تاثیر منفی آن در مقایسه با نگه داشتن آن در وضعیت فعلی است.

به هر حال، بسیاری از دندانپزشکان به جای جیوه از مواد دیگری برای پر کردن دندان استفاده می‌کنند تا از تاثیر دراز مدت جیوه بر سلامتی کارکنان دندانپزشکی بکاهند. اگر شما می‌خواهید دندان تان را پر کنید و در مورد جنس این مواد نگرانی دارید، با دندانپزشک خود در این باره صحبت کنید.

 

پر کردن دندان در بارداری برای جنین چه خطراتی دارد؟

ترمیم کردن و پرکردن دندان های آسیب دیده یک عمل بسیار دردناک است که معمولا انجام آن بدون بی حسی امکان پذیر نخواهد بود. در دوران بارداری معمولا بدن بانوان نسبت به انواع محرک ها بسیار حساس تر از گذشته می شود. به این ترتیب یکی از ملزومات پر کردن دندان در این دوران، بدون شک دریافت بی حسی است. اما آیا مواد بی حس کننده که که پیش از انجام امور دندان پزشکی استفاده می شود برای سلامت بارداری و جنین مضر است؟

از میان داروهای بی حسی دندانپزشکی که در طبقه B یعنی مجاز و بی خطر قرار می‌گیرند می‌توان به لیدوکائین اشاره کرد. از انواعی که در گروه C جای می گیرند یعنی قابل استفاده در صورت ضرورت می‌توان پریلوکایین و بوپیواکایین و مپی واکائین را برشمرد. بر این اساس تزریق لیدوکائین که استفاده از آنها برای مادران باردار کم‌ خطرتر است توصیه می‌شود.

از میان داروهای بی حسی مرسوم در ایران، استفاده از دو دارو، پریلوکایین و آرتیکایین، در مادران باردار ممنوع است. زیرا تزریق این دو دارو به مادران باردار ممکن است منجر به اسپاسم عضلات صاف و در نتیجه زایمان زودرس شود. پس توصیه می‌شود برای مادران باردار از لیدوکائین استفاده شود.

ممکن است برخی مادران تصور کنند که باید تحت هر شرایطی از انجام کارهای دندان پزشکی و پر کردن و ترمیم کردن دندان های پوسیده خود در این دوران اجتناب کنند. زیرا به شدت نگران تاثیر مواد بی حس کننده و موادی هستند که برای پر کردن دندان های آنها مورد استفاده قرار می گیرد. باید بگوییم که این تصور کاملا اشتباه است زیرا درصورتی که دندان پوسیده دچار عفونت شود، این عفونت از طریق عروق خونی موجود در لثه وارد جریان خون شده و به بدن جنین منتقل خواهد شد. عفونت منتقل شده به جنین احتمال بروز زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس را به شدت افزایش می دهد.

به همین دلیل باید به یاد داشته باشید که پرکردن و ترمیم کردن دندانهای پوسیده تان  درصورتی که احتیاط های لازم توسط دندان پزشک رعایت شود، نسبت به امتناع از انجام این کار خطرات بسیار کمتری را برای شما و جنین تان به دنبال خواهد داشت.

لازم به ذکر است که باتوجه به جیوه موجود در آمالگام (مواد پر کردن دندان که به رنگ نقره ای هستند) برای سلامتی شما و جنین تان مضر است، توصیه می شود برای پر کردن دندان از مواد کامپوزیت استفاده کنید.

 

مطالعه بیشتر:

1- مشکلات دهان و دندان در بارداری خطرناکند؟

2- ابتلا به اوتیسم با رسوب سرب در دندان نوزاد

3- شیر دادن دندان هایم را خراب می کند؟

4- تومور حاملگی یا تومور لثه (تورم لثه) در بارداری

5- عفونت لثه در دوران بارداری

 

استدیو عکس فیلیک