molfix-مولفیکس

علت گرفتگی بینی در بارداری و روش های درمان

علت گرفتگی بینی در بارداری و روش های درمان

آیا در دوران بارداری احساس می کنید همیشه بینی شما گرفته است؟ در این بخش به برخی علل گرفتگی بینی و گاهی اوقات خونریزی بینی در دوران بارداری می پردازیم. همچنین به چند راهکار برای بهبود گرفتگی و خونریزی بینی اشاره می کنیم.

احساس گرفتی بینی دقیقا مانند زمان سرماخوردگی یا بروز آلرژی، است. گرفتگی بینی که شرایط را برای شما آزار دهنده می کند و گاهی اوقات با خونریزی همراه است (به خصوص زمانی که در حال خالی کردن بینی هستید.) از حدود هفته شانزدهم بارداری آغاز و تا پایان دوران بارداری ادامه پیدا می‌کند.

علت گرفتگی بینی در بارداری چیست؟

در دوران بارداری، بینی نیز مانند سایر قسمت های بدن ورم می کند. یکی از علل اصلی گرفتگی بینی در بارداری افزایش جریان خون در همه غشاء مخاطی بدن از جمله بینی به دلیل ترشح بیشتر هورمون استروژن و پروژسترون است. آلرژی نیز می تواند این مسئله را تشدید کند. پس همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم غشاء مخاط بینی متورم و نرم شده که منجر به گرفتگی بینی می شود. علاوه بر این گاهی اوقات خالی کردن دائم بینی باعث خونریزی می شود. می‌توانید برای بهبود از قطره بینی استفاده کنید، البته گاهی اوقات باعث سرفه در شب شود. ( این در شرایطی است کار دیگری از دست شما بر نمی آید.)

آنچه باید بدانید: متاسفانه در دوران بارداری از نظر ذهنی آمادگی روبرو شدن با این شرایط را ندارید. ممکن است گرفتگی و احتقان بینی با پیشرفت بارداری بدتر شود و تا پس از بارداری بهبود نیابد.

 

روش های پیشگیری و درمان گرفتگی بینی در بارداری

1- خالی کردن بینی با روش صحیح

برای تمیز کردن مسیر عبور هوا بدون آسیب به مخاط ظریف بینی، می توان از روش صحیح خالی کردن بینی استفاده کرد. در این روش انگشت شست خود را روی یکی از سوراخ های بینی قرار داده و به آرامی هوا را از سوراخ دیگر خارج کنید این کار را به سوراخ بینی دیگر انجام دهید تا بتوانید راحت تر تنفس کنید.

2- درخواست تجویز دارو از پزشک

استفاده از داروهایی مانند آنتی هیستامین ها و بسیاری از اسپری های ضد احتقان بینی در دوران بارداری ممنوع است. بنابراین از پزشک متخصص خود درخواست کنید در صورت امکان داروی جایگزین برای شما تجویز کند. به عنوان مثال استفاده از قطره یا اسپری های نمکی آسیبی به سلامت شما و جنین نمی رساند.

3- استفاده از بخور

بهتر است یک دستگاه بخور گرم یا سرد در اتاق خود قرار دهید تا رطوبت کافی به غشاء مخاط بینی رسیده و آن را تسکین دهد. از دستگاه بخور به طور مداوم و همیشگی استفاده نکنید. 

4- استفاده از مرطوب کننده

برای مقابله با خشکی بینی می توانید کمی وازلین با گوش پاکن در سوراخ بینی بمالید.

5- مصرف ویتامین C بیشتر

در دوران باردرای با پزشک متخصص خود برای مصرف 250 میلی گرم ویتامین C بیشتر در روز مشورت کنید. مصرف بیشتر ویتامین C به استحکام مویرگ ها کمک کرده و احتمال خونریزی بینی را در طول دوران بارداری کاهش می دهد. می ‌توانید آب پرتقال بیشتر بنوشید یا میوه ها و سبزیجات غنی از ویتامین C مانند کیوی، فلفل دلمه و گوجه را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

برای بند آمدن خونریزی بینی در بارداری به جای اینکه به عقب برگردید، کمی به سمت جلو خم شوید و آن قسمت از بینی که خونریزی دارد را از بیرون فشار داده همچنین سوراخ های بینی را به مدت 5 دقیقه بگیرید اگر خونریزی ادامه داشت این کار را تکرار کنید. در صورتی که خونریزی بینی به طور مداوم در طول دوران بارداری اتفاق افتاد با پزشک متخصص خود صحبت کنید.

 

مطالعه بیشتر:

1- خر و پف در بارداری چه عوارض و خطراتی دارد؟

2- با گرفتی بینی و خر و پف در بارداری چه کنیم؟

3- علت خر و پف کردن در بارداری چیست و چه درمانی دارد؟

4- علت بی حالی و خستگی شدید در دوران بارداری

 

استدیو عکس فیلیک