مصرف استامینوفن 500، 325 و کدئین در بارداری
اگرچه بارداری در زندگی یک خانم امری طبیعی و عادی به شمار می آید، اما در این دوران به ویژه از نظر غذا و دارو باید مراقبت های لازم صورت گیرد و جانب احتیاط رعایت شود.
مقدار مناسب و دوز مجاز مصرف استامینوفن در بارداری
یکی از داروهایی که برای درمان مشکلات رایج از جمله سردرد، سرماخوردگی، تب خفیف، کمر درد یا آنفولانزا برای مادران باردار تجویز می شود، استامینوفن است. اما نباید فراموش کرد که میزان مصرف آن بسیار اهمیت دارد، زیرا منجر به بروز مشکلاتی در مادر و جنین می شود، پس فراموش نکنید که حتماً باید به میزان تجویز پزشک مصرف کنید.
- استامینوفن،ایبوپروفن یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی در عین بی خطر بودن می توانند عوارض جانبی به همراه داشته باشند.
- بهتر است بدانید مصرف بیش از حد استامینوفن در دوران بارداری می تواند به مشکلات بسیار مهم مانند نارسایی کبدی در مادر و جنین منجر شود.
- یک قرص معمولی استامینوفن 500 میلیگرم است، اما بهتر است آن را نصف کنید و فقط نیمی از آن را 1 بار مصرف کنید. البته دستور پزشک در اولویت است.
- در صورت تب بالا پزشکان توصیه می کنند هر چهار ساعت یکبار یا حداقل چهار بار در روز استامینوفن مصرف شود. (با احتیاط)
- مصرف بیش از 300 میلی گرم استامینوفن در روز می تواند خطرناک باشد.
مصرف استامینوفن 500 در بارداری
در بارداری نیز مانند تمامی دوران ها، دردهای زیادی ممکن است یک روز زیبای شما را مختل کنند. برای رهایی از این دردها گاهاً مصرف دارو ضرورت پیدا می کند. گرچه بهترین راهکار این است که تا حد امکان از مصرف دارو پرهیز کنید، اما یکی از گزینه های انتخابی در این زمان قرص استامینوفن است. برای جلوگیری از هرگونه عوارض احتمالی بر روی سلامتی و رشد جنین، لازم است پیش از مصرف هر دارویی اول با پزشک خود مشورت نمایید.
برای برطرف کردن درد های نظیر سردرد، کمر درد و ... می توانید در روز هر 4 ساعت یکبار استامینوفن 500 بخورید. به یاد داشته باشید که نباید دوز مصرف روزانه ی شما از 4000 میلی گرم بیشتر باشد و حتی توصیه می شود که به این مقدار نیز نرسد.
مصرف استامینوفن 325 در بارداری
برای تسکین دردهایی همچون کمر درد، سر درد، بدن درد و ... در دوران بارداری می توانید از استامینوفن 325 استفاده کنید اما به یاد داشته باشید که همانند تمامی داروها، مصرف آن بدون تجویز پزشک توصیه نمی شود. در صورت مشورت با پزشک متخصص می توانید هر 4 ساعت یک عدد از این قرص مصرف کنید. توصیه می شود که مصرف مداوم این قرص از 3 تا 5 روز بیشتر نشود. درصورت ادامه پیدا کردن درد، برای مصرف بیشتر از آن مشورت با پزشک متخصص الزامی است.
استامینوفن کدئین در بارداری
توجه داشته باشید که مصرف هر نوع مسکن و به خصوص مسکن هایی که ترکیبی از چند دارو در درمان سردرد، بدن درد، تب، ضدسرفه، رفع آبریزش بینی و ضد احتقان و غیره هستند مانند استامینوفن کدئین، سرماخوردگی بزرگسالان، ادویل (Advil) ، آدالت کولد (Adult cold)، کلد استاپ در دوران بارداری می توانند مشکل ساز باشند، به همین دلیل حتماً باید در مواقع ضروری و تحت نظر پزشک مصرف شوند. زیرا مصرف این داروها در دوران بارداری ممکن است خطرناک باشند.
همچنین مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (به انگلیسی: NSAIDs ) در دوران بارداری باید حتماً به دستور پزشک باشد، این داروها نام های زیر در بازار تولید می شوند:
- ایبوپروفن
- ناپروکسن
- آسپیرین
- سدیم سالیسیلات
زیرا این نوع داروها می توانند با توجه به سن سه ماهه بارداری شما اثرات متفاوتی داشته باشند.
مطالعه بیشتر:
1- مصرف استامینوفن در بارداری مجاز است؟
2- خطرات و عوارض مصرف استامینوفن در بارداری