molfix-مولفیکس

پوشیدن کفش پاشنه بلند در بارداری چه عوارض دارد؟

پوشیدن کفش پاشنه بلند در بارداری چه عوارض دارد؟

 اگر قبل از بارداری به پوشیدن کفش پاشنه بلند عادت داشتید، ممکن است نپوشیدن کفش پاشنه بلند و بلند قد نبودن در این دوران برای شما بسیار سخت باشد. بسیاری از مادران در طول نه ماه بارداری خود کفش پاشنه بلند می پوشند، اما پزشکان با توجه به وجود دلایل درست و منطقی، به طور جدی به آنها توصیه می‌کنند این کار را انجام ندهند.

آیا پوشیدن کفش پاشنه بلند در سه ماهه اول بارداری مجاز است؟

در سه ماهه اول بارداری بدن شما تغییراتی را آغاز می کند که علاوه بر امکان پذیر کردن رشد و تکامل جنین، شکل کمر و لگنتان را برای تغییراتی آماده خواهد کرد که سبب می شود این اندام ها بتوانند از رحمی که به مرور در حال رشد و بزرگ شدن است حمایت کنند.

تغییرات هورمونی ناشی از بارداری که بلافاصله بعد از اتمام لانه گزینی یعنی در ابتدای سه ماهه اول رخ می دهند، به گونه ای است که سبب شل شدن مفاصل خواهند شد. وقتی مفاصل شل می شود این امکان فراهم خواهد شد که بتوانند تا حدی از یکدیگر فاصله گرفته و در امتداد هم بلغزند. نتیجه این امر به همراه بزرگ شدن شکم، افزایش شدید قوس کمر و جابجایی مفاصل لگن است.

مفصل هایی که به شدت نرم و لغزنده شده اند بیش از همه به حمایت کافی نیاز دارند زیرا این شل شدگی و افزایش دامنه حرکت سبب تحت فشار قرار گرفتن اعصاب مجاور آنها می شود که به کمر دردها و درد لگن ناشی از بارداری شهرت دارد.

یکی از نکات بسیار اساسی در سه ماهه اول استفاده از کفش مناسب زیرا در این زمان است. اگر از همین زمان کفش های مناسبی برای خود تهیه نکنید و همچنان به پوشیدن کفش های پاشنه بلند، کاملا تخت و سایر موارد نامناسب ادامه دهید، مهره های کمر و مفاصل لگن شما در وضعیت مناسبی قرار نگرفته و به شدت مستعد ابتلا به انواع کمر درد، درد لگن، دردهای شدید در ناحیه داخلی ران و ... در ماه های آتی خواهید بود.

بنابراین اگر تا کنون همیشه از کفش های پاشنه بلند استفاده می کرده اید و یا عادت به پوشیدن کفش های خیلی تخت دارید، توصیه می کنیم که از همین ابتدای بارداری سعی کنید تا عادت های نامناسب خود را کنار بگذارید و برای کاهش عوارض ناشی از بارداری در ماه های بعد و پشت سر گذاشتن یک بارداری کاملا سالم و آسوده از کفش های مناسب بارداری استفاده کنید.

 

عوارض کفش پاشنه بلند در بارداری

دلایل بسیاری وجود دارد که براساس آنها باید کفش های پاشنه بلند خود را در طول دوران بارداری کنار بگذارید. زیرا باعث آسیب رساندن و بروز خطرات جدی برای شما و جنین می شود.

 1- پوشیدن کفش پاشنه بلند در بارداری موجب گرفتگی عضلات ساق پا می شود

زمانی که شما طولانی مدت کفش پاشنه بلند می‌ پوشید، عضلات ساق پا در حالت انقباض قرار می گیرند، که این منجر به گرفتگی ماهیچه ساق پا می شود و در طول دوران بارداری تشدید می شود.

2- پوشیدن کفش پاشنه بلند در بارداری موجب کمردرد می شود

 کارشناسان معتقدند، پوشیدن کفش پاشنه بلند شکل و حالت فیزیکی بدن شما را تغییر می‌دهد و ماهیچه های لگن را به سمت جلو خم می‌ کند و شکل گرد و خمیده به کمر شما می دهد.

شما در طول دوران بارداری وزن بسیار زیادی را در قسمت جلوی بدن خود تحمل می کنید و این تغییر شکل فیزیکی بدن شما باعث احساس درد کمر می‌شود. پوشیدن کفش پاشنه بلند فشار بیشتری روی مفاصل لگن و کمر وارد می‌کند، زیرا تکیه گاه مناسبی برای آنها وجود ندارد در نتیجه درد در قسمت مفاصل و رباط های پایین کمر و لگن احساس می شود.

3- پوشیدن کفش پاشنه بلند در بارداری موجب از دست دادن تعادل می شود

در دوران بارداری به دلیل اضافه وزن و تغییرات هورمونی در بدن قدرت مچ پا کم می شود. این شایع ترین دلیلی است که باعث کاهش توانایی حفظ تعادل مادر باردار می‌شود. وقتی که شما کفش پاشنه بلند می پوشید، احتمال خطر از دست دادن تعادل و افتادن شما زیاد می شود، در نتیجه به شما و جنین آسیب می رسد.

4- پوشیدن کفش پاشنه بلند در بارداری موجب کشیدگی عضلات می شود

به دلیل ترشح هورمون های دوران بارداری رباط های مچ پا و ساق پا نیز مانند کمر و شکم سست می‌شوند. سست شدن رباط ها منجر به کشیدگی ماهیچه های پا می شود.

5- پوشیدن کفش پاشنه بلند در بارداری موجب ورم پاها می شود

یکی از مشکلات شایع و معمول در دوران بارداری ورم در قسمت ساق پا، مچ پا و پا می باشد.

پوشیدن کفش تنگ و پاشنه بلند یا کفش تخت و بدون پاشنه این مشکل را تشدید می کند. پوشیدن کفش پاشنه بلند به خصوص در دوران بارداری باعث ورم پا می شود.

 

کفش مخصوص بارداری چه مشخصاتی باید داشته باشد؟

همانطور که می‌دانید در دوران بارداری وزن شما به صورت تدریجی بالا می‌رود برای همین باید کفش مناسب انتخاب کنید، زیرا پا قلب دوم فرد است و باید نهایت دقت را در انتخاب کفش داشت. از این رو در این مطلب سعی داریم نکات مهم برای انتخاب کفش بارداری مناسب را برای شما شرح دهیم.

از آغاز هفته هشتم به بعد وزن بدن روز به روز افزایش می‌یابد پس بهترین انتخاب برای کفش دوران بارداری، یک کفش راحت است. گاهی اوقات کفش های راحتی ظاهر بسیار شیکی ندارند اما بهتر است بدانید بیشتر از زیبایی، راحتی در این دوران مهم است. تنوع کفش ها بسیار زیاد است بنابرین بهتر است کفشی را انتخاب کنید که از نظر فیزیکی و طبی بودن کیفیت خوبی داشته باشد.

انتخاب کفش مناسب بر روی سلامت بدن تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد. از آن‌جا که کفش دوران بارداری، تاثیر مستقیم بر روی گردن و کمر شما می‌گذارد باید دقت کنید تا کیفیت کفش بالا بوده و کف آن هرگز صاف نباشد و انعطاف پذیری کفش بالا باشد. انتخاب کفشی که رویه نرم داشته باشد نیز بسیار مناسب است زیرا گاهی روی پا ورم می‌کند در نتیجه نباید رویه کفش محکم باشد.

 همچنین حتما هنگام خرید کفش بارداری به زیره کفش توجه کنید. زیره کفش نه باید صاف باشد و نه حالت لغزنده داشته باشد. سعی کنید قبل از خرید کفش انعطاف پذیری آن را چک کنید. کفش های چرم و طبی بهترین نوع کفش ساده هستند که می‌توان به عنوان کفش بارداری انتخاب کرد. پاشنه مناسب باید 2 تا 3 سانتی متر پاشنه داشته باشد.

در دوران بارداری ممکن است با افزایش تدریجی وزن، سایز پا و ورم آن تغییر کند. علت این ورم نیز به علت تورم آب زیر بافت پوست است در نتیجه سعی کنید اندازه کفش خود را یک سایز بزرگتر انتخاب کنید تا اگر سایز پای شما کمی بزرگتر شود، احساس راحتی در کفش داشته باشید.

کفش های بدون بند یکی از بهترین انواع کفش بارداری است زیرا نیازی به خم شدن فرد و بستن کفش نیست و در عین حال استفاده از آن بسیار راحت است. البته باید توجه داشته باشید که کف این نوع کفش ها پلاستیکی نباشد تا لغزندگی نداشته باشد.

اگر به دنبال یک کفش ورزشی برای دوران بارداری خود هستید، حتما در انتخاب مناسب کفش و کیفیت آن توجه داشته باشید. کفی کفش نباید صاف و لغزنده باشد و لبه‌های آن باید شیارهای مناسب داشته باشد تا امکان لغزیدن به حداقل خود برسد. انتخاب کفش ورزشی برای دوران بارداری و پیاده روی های روزانه بسیار مناسب است.

یکی از انواع کفش های بسیار راحت برای دوران بارداری، به خصوص در فصل تابستان استفاده از صندل است. صندل علاوه بر امکان استفاده راحت فشار کمتری هم به کمر وارد می‌کنند. البته به خاطر داشته باشید ک از صندل های لا انگشتی استفاده نکنید زیرا استانداردهای لازم برای دوران بارداری را ندارد. به خاطر داشته باشید که قسمت وسط کفش حتما قوس‌دار باشد. یکی از بزرگی‌ترین معضلات دوران بارداری کمردرد است از این رو کفش بارداری حتما باید قوس داشته باشد تا مانع فشار زیاد بر کمر شود.

 

مطالعه بیشتر:

1- آیا پوشیدن کفش پاشنه بلند در دوران بارداری مجاز است؟

2- داروهای مجاز برای درمان میگرن در بارداری

3- آیا استفاده از اسپری آسم در بارداری بی خطر است؟

4- آیا استفاده از انواع دهانشویه در بارداری بی خطر است؟

 

استدیو عکس فیلیک