molfix-مولفیکس

آیا استفاده از اسپری آسم در بارداری بی خطر است؟

آیا استفاده از اسپری آسم در بارداری بی خطر است؟

آسم از شایع ترین بیماری های مزمن دوران بارداری است که می تواند منجر به بروز مشکلاتی در فرایند بارداری شود. برخی از بانوان از ابتلا خود به آسم مطلع نبوده و تنها در دوران بارداری به وجود این عارضه در خود پی می برند.

آسم در بارداری چه عوارضی برای مادر و جنین دارد؟

اگرچه اکثر مادران مبتلا به آسم نوزادان سالم دارند، ولی حمله آسمی کنترل نشده می‌تواند اکسیژن رسانی به جنین را دچار مشکل کند. آسم کنترل نشده می‌تواند ریسک ابتلا به مشکلات زیر را افزایش دهد:

هیچ راهی برای پیش بینی اینکه در طول بارداری چه اتفاقی برای آسم می‌افتد وجود ندارد. ممکن است وضعیت بهتر، یا بدتر شود، یا اینکه هیچ تغییری در آن رخ ندهد. اگر علائم آسم تان جدی و حادتر شود، این اتفاق در سه ماهه دوم و سوم رخ می دهد و اوج آن در ماه ششم بارداری استاستفاده از اسپری آسم در دوران بارداری بی خطر است. در واقع، پزشک به شما توصیه می‌کند برای کنترل آسم از اسپری استفاده کنید.

 

درمان آسم در بارداری 

انواع مختلف داروها برای کمک به آسم در دسترس هستند. اما بیشتر آنها در گروه زیر قرار می‌گیرند:

2- داروهای ضد التهاب

این داروها تورم و التهاب را در ریه ها کنترل می‌کنند. سرعت عمل و اثر آنها به حدی نیست که بتوانند فوراً به تنفس شما کمک کنند. در عوض آنها به تدریج عمل می‌کنند تا از بروز علائم آسم پیشگیری و به بهبود آن کمک کنند. سه نوع ضد التهاب که معمولاً برای درمان آسم استفاده می‌شوند عبارتند از:

  • کروملین سدیم (اینتالIntal )
  • ندوکرومیل سدیم (تیلاد Tilade )
  • کورتیکو استروئیدها: معمول‌ترین نوع آن که بیشتر تجویز می‌شود "بلکومتازون (بکلازون)" است.

مطالعات بر روی این داروهای درمان آسم هیچگونه خطری در دوران بارداری و برای مادر نشان نداده است.

2- داروهای باز کننده برونش

این داروها با اثر آرام بخشی و باز کردن راه های هوا می‌توانند حمله آسم را به سرعت متوقف و تنفس را تسهیل کنند. شما ممکن است از "سالبوتامول (ونتولینVentolin )" استفاده کنید که توسط پزشکان بسیاری تجویز می‌گردد. مصرف آنها بطور کلی در دوران بارداری ایمن است.

اگر قصد دارید باردار شوید یا به محض اینکه از بارداری تان مطمئن شدید با پزشکتان در مورد داروهای آسم مشورت کنید. اکثر داروهای آسم برای دوران بارداری بی خطر هستند. با اینحال، پزشکتان ممکن است بسته به اینکه علائم آسم در شما بهتر و یا بدتر شود مقدار دارو را تنظیم کند.

داروهایی که به مدت طولانی مصرف شده‌اند اغلب در بارداری توصیه می‌شوند، زیرا پزشک تان از ایمن بودن آنها بیشتر مطمئن است. اسپری‌ها معمولا از قرص بی خطرتر هستند زیرا داروی کمتری به جنین می‌رسد.

بهتر است که در دوران بارداری استفاده از داروهای آسم "گیرنده‌های آنتاگونیست" مثل "سینگولایر" "مونته لوکاست" یا "زافیر لوکاست" (آکولات Accolate) را شروع نکنید. در مقایسه با سایر داروهای ضد آسم اطلاعات زیادی در مورد این داروها در دست نیست. با اینحال، در صورتی که گیرنده آنتاگونیست "لیکوترین" پیش از بارداری برای کنترل آسم شما موًثر بوده است، پزشک یا کلینیک شما ممکن است همان دارو را در طول بارداری برای شما تجویز کند. خطر بروز حمله های آسمی شما بر روی جنین بسیار بیشتر از خطر مصرف داروهای درمان آسم است.

اگر در مورد مصرف داروهای آسم و تاثیر آنها بر بارداری خود نگران هستید با پزشکتان صحبت کنید و درباره سایر راه‌های کنترل و مدیریت آسم در دوران بارداری با او مشورت کنید.

 

مطالعه بیشتر:

1- عوارض آسم بر مادر و جنین

2- مبتلا نشدن کودک به آسم با کنترل بیماری در بارداری

3- پیشگیری از بروز بیماری آسم با مصرف مکمل ویتامین د

4- چطور می توانم خطر ابتلاء به آسم را در فرزندم کاهش دهم؟

 

استدیو عکس فیلیک