molfix-مولفیکس

بارداری با رحم دو شاخ چه مشکلات و عوارض به همراه دارد؟

بارداری با رحم دو شاخ چه مشکلات و عوارض به همراه دارد؟

رحم دو شاخ یک ناهنجاری مادرزادی رحم است. داشتن ناهنجاری های رحم برای بانوان، غیر طبیعی نیست. اما در اغلب موارد، این ناهنجاری ها تا زمانی که شخص باردار نشود، شناسایی و تشخیص داده نمی‌شود. بانوانی که دارای رحم دو شاخ هستند و قصد باردار شدن دارند، نباید احساس کنند که این ناهنجاری به خاطر شیوه زندگی و انتخاب‌های بهداشتی آنها به وجود آمده است. در اینجا نگاهی به آنچه که منجر به یک رحم دو شاخه می‌شود و همچنین مشکلات و عوارض بارداری با رحم دو شاخ خواهیم انداخت.

بارداری با رحم دو شاخ

بارداری با رحم دو شاخ وضعیتی است که جنین در هر یک از دو شاخ رحم، برآمدگی ایجاد شده در بالا، یا در طرفین رحم شروع به رشد می‌کند. در حدود شش مورد از ده مورد بارداری در بانوانی که یک رحم دو شاخه دارند، بارداری ادامه نمی‌یابد و منجر به سقط جنین خود به خودی می‌شود. از چهار مورد از ده مورد که دچار سقط جنین خود به خودی نمی‌شود، یکی از آنها منجر به زایمان زودرس می‌شود. رحم دوشاخ، بارداری را برای شما دشوار می‌کند. با این حال، اگر شما موفق به مدیریت این وضعیت شوید، تولد جنین سالم دور از انتظار نیست.

 

مشکلات بارداری با رحم دو شاخ

در اینجا مواردی از مشکلات احتمال درمورد بارداری با رحم دو شاخ ذکر می شود.

۱- دشواری در حفظ بارداری

اگر شما دارای یک رحم دو شاخ هستید، حفظ بارداری یا گذراندن دوران کامل بارداری سالم و منظم و نرمال، بسیار دشوار خواهد بود.

۲- احتمال کمتری برای رسیدن به دوره کامل بارداری وجود دارد

هنگامی که شما رحم دو شاخه ای دارید، به این معنی است که رحم تان به شکل قلب تشکیل شده است. این یک وضعیت مناسب برای رشد و تکامل جنین نیست و بنابراین می‌تواند مشکلات بسیاری را برای بارداری به وجود بیاورد و همچنین احتمال رسیدن بارداری به دوره کامل را کاهش می‌دهد. در صورت بارداری در رحم دو شاخه، جنین در یکی از برآمدگی‌های بالای رحم رشد می‌کند. در نتیجه جنین شما فضای کافی برای رشد و نمو نخواهد داشت، که منجر به سقط جنین می‌شود. در یک رحم نرمال و طبیعی، رحم همزمان با رشد جنین رشد می‌کند. اما وقتی که بارداری شما در رحم دوشاخه اتفاق می‌افتد، رحم همراه با رشد جنین رشد نخواهد کرد، به این معنی که جنین قادر به رشد کافی و نرمال نخواهد بود.

۳- جنین ممکن است در وضعیت غیر طبیعی قرار بگیرد

اگر جنین موفق شود در قسمت بزرگتر رحم لانه گزینی کند، ممکن است بتوانید بارداری‌ را تا دوره کامل ادامه دهید. با این حال، جنین ممکن است در وضعیت غیر طبیعی، مانند حالت شانه یا بریج و یا در وضعیت عرضی در رحم قرار بگیرد که تغییر این حالت و قرار گرفتن سر جنین در وضعیت طبیعی رو به پایین دشوار خواهد بود. هر چه ماه‌های بارداری می‌گذرد و بارداری پیشرفت و جنین رشد می‌کند، وضعیت بیشتر و بیشتر ناراحت کننده می‌شود. در نتیجه تقریباً ۱۵ تا ۲۰ درصد از این گونه بارداری‌ها منجر به زایمان زودرس خواهند شد.

۴- این گونه بارداری‌ها به عنوان بارداری پرخطر شناخته می‌شود

در موارد بارداری با رحم دوشاخه، پزشکتان شما را در وضعیت بارداری پرخطر و هشدار قرار داده و برای حصول اطمینان از انجام مراقبت‌ها و توجهات خاص پزشکی، شما را تحت نظارت دقیق قرار خواهد داد.

۵- خطر سقط جنین بالا است

در هر زمان، حداقل ۵۰ درصد از مادرانی که با یک رحم دوشاخه باردار می‌شوند، دچار سقط جنین می‌شوند.

۶- داشتن زایمان زودرس بسیار معمول است

اگر شما دارای رحم دو شاخه هستید و دچار سقط جنین نشده‌اید، احتمال زایمان زودرس و نوزاد نارس وجود دارد. تقریباً یکی از چهار مادر بارداری که دارای رحم دوشاخه هستند نوزاد نارس خواهند داشت. در صورتی که نوزاد نارس به دنیا بیاید، پزشک شما نوزاد نارس را در دستگاه انکوباتور قرار داده و برای هرگونه مراقبت یا درمان، تحت نظارت دقیق قرار خواهد داد.

۷- شکل متفاوت رحم به سطوح بالاتری از پروژسترون نیاز دارد

هنگامی که شما یک رحم دارید که با یک رحم طبیعی تفاوت دارد، مشکلاتی در لایه داخلی رحم به وجود می‌آید. این یکی از مهمترین دلایلی است که باعث می‌شود زایمان زود هنگام اتفاق بیفتد. هنگامی که شما یک رحم متفاوت دارید، نیاز به مقدار بیشتر هورمون پروژسترون برای کمک ضخیم شدن دیواره رحم یا لایه داخلی رحم دارید. در بسیاری از موارد پزشک شما آزمایش انجام داده و برای شما آمپول‌هایی تجویز می‌کند تا بتواند پروژسترون بیشتری به بدن شما برساند و به طی کردن دوره کامل بارداری کمک کند.

۸- این امکان پذیر است که شما از وضعیت رحم دوشاخ آگاه نباشید و زایمان موفقی داشته باشید

در حالی که به نظر می‌رسد مادران دارای رحم دو شاخ قادر نیستند فرزندی به دنیا بیاورند، موارد متعددی وجود دارد که بانوان دارای رحم دو شاخه زایمان موفق داشته و نوزادان سالم به دنیا آورده‌اند. در واقع شما ممکن است نتوانید از این واقعیت که یک رحم دوشاخ دارید آگاه باشید، اما احتمال دارد زایمان موفقی داشته باشید.

۹- همه مکمل های پروژسترون باید در اوایل بارداری تجویز شود

اگر پزشک شما تشخیص دهد که شما یک رحم دوشاخ دارید و به مکمل پروژسترون نیاز دارید، مهم است که درمان را هرچه زودتر آغاز کنید. در اکثر موارد، پزشک شما باید از هفته‌های آغازین بارداری تجویز هورمون پروژسترون را برای شما شروع کند و تا حدود هفته ۳۶ بارداری ادامه دهد. با رسیدن به هفته ۳۴ بارداری، بدن شما شروع به کاهش تولید هورمون پروژسترون می‌کند. اگر شما یک رحم دو شاخه دارید، اتمام دوره کامل بارداری بسیار دشوار خواهد بود. در چننین موقعیتی، مکمل‌های پروژسترون که شما در ماه‌های گذشته دریافت کرده‌اید، به کمک شما خواهند آمد.

۱۰- انجام عمل سزارین به جای زایمان طبیعی

در صورت داشتن رحم دو شاخه، پزشک شما پیشنهاد می‌کند که زایمانتان به جای زایمان طبیعی، از طریق عمل سزارین انجام شود. انجام عمل سزارین به شما کمک می‌کند تا هر گونه عوارض مرتبط با مراحل زایمان را به حداقل برسانید. همچنین داشتن رحم دو شاخه جنین را در وضعیت بریچ قرار می‌دهد که می‌تواند مشکلات بسیاری را در زمان تولد از طریق زایمان طبیعی ایجاد کند.

۱۱- جنین ممکن است با تاخیر رشد جنینی مواجه شود

در صورتی که بارداری شما با رحم دو شاخ ادامه پیدا کند، احتمال بالایی وجود دارد که جنین شما با یک وضعیتی موسوم به تأخیر در رشد جنینی مواجه شود. این وضعیت به حالتی گفته می‌شود که وزن جنین شما از 90 درصد نوزادانی که در همان سن بارداری متولد می شوند کمتر است.

 

مطالعه بیشتر:

1- رحم قلبی شکل یا رحم دو شاخ چه تاثیری بر بارداری دارد؟

2- علائم و نشانه های رحم دو شاخ چیست و چگونه درمان می شود؟

3- آیا بارداری و زایمان با رحم دو شاخ امکان پذیر است؟

4- انواع حاملگی خارج رحمی و روش های درمان آن

 

استدیو عکس فیلیک