molfix-مولفیکس

عفونت انگلی در بارداری و انواع عفونت های انگلی چیست؟

عفونت انگلی در بارداری و انواع عفونت های انگلی چیست؟

دوران بارداری یکی از حساس ترین مقاطع زندگی هر مادری به شمار می رود. در این دوران مراقبت از سلامت خود اهمیتی دو چندان می یابد. یکی از مشکلاتی که سلامت مادران باردار را در این دوران تهدید می کند آلودگی به عفونت انگلی در بارداری است. در ادامه نکات بسیار مهمی را در مورد پیشگیری و درمان عفونت انگلی در بارداری برای شما شرح خواهیم داد.

عفونت انگلی در زنان باردار

کرم های نواری انواعی از انگل ها به شمار می روند که در مجرای گوارش مهره داران زندگی می کنند. عمل به توصیه های زیر در کاهش خطر ابتلا به عفونت انگلی بسیار موثر است:

• با شستشوی مرتب و دقیق دست ها به ویژه پس از تماس با گوشت خام موازین بهداشت فردی را رعایت کنید.

• تماس خود را با چهارپایان اهلی به حداقل برسانید. بسیاری از این حیوانات ناقل کرم های نواری بوده و تماس با مدفوع آنها می تواند منجر به عفونت شود.

• از سفر به کشورهایی که از سیستم بهداشت و درمان ضعیفی برخوردارند تا حد امکان خودداری کنید.

• پیش از مصرف گوشت از پخته شدن کامل آن اطمینان حاصل کنید.

در صورت آلودگی و مشاهده علائم عفونت انگلی در بارداری، در اولین فرصت به پزشک معالج خود مراجعه کنید. پزشک با توجه به شدت عفونت و نوع کرم نواری که به آن مبتلا شده اید تصمیم می گیرد که آیا دارو تجویز کرده و یا درمان را به پس از دوران بارداری موکول کند.

انواع عفونت های انگلی

کرمهای نواری نوعی انگل به شمار می روند که در دستگاه گوارش انسان زندگی می کنند آنها می توانند به بیرون روده ها انتقال یافته و کیست های لارو را در سراسر بافت ها و اندام های بدن (عفونت تهاجمی) تشکیل دهند.

پنج نوع از مهمترین کرم های نواری که اغلب انسان را آلوده می کنند عبارتند از:

• T. saginata: که بیشتر تحت عنوان کرم نواری گاو شناخته می شود. این عفونت با مصرف گوشت نپخته یا نیم پز گاو که حاوی کیست لارو است به انسان منتقل می شود.

• T. solium: کِرم تنیا سولیوم که تحت عنوان کرم نواری خوک موسوم است. این عفونت با مصرف گوشت نپخته خوک به بدن فرد منتقل می شود.

• D. latum: دی. لاتوم عفونت انگلی ماهی است که از طریق خوردن ماهی خام یا نیم پز و یا مصرف آب های آلوده به انسان منتقل می شود.

• H. nana: کرم نواری کوتوله تنها گونه ای از کرم های نواری است که میزبان واسط نداشته و می تواند از انسانی به انسان دیگر منتقل شود.

• Echinococcus: کرم اکینوکوکوس که تحت عنوان کرم نواری سگ نیز شناخته می شود نوعی کرم کوتاه است که در روده سگ زندگی می کند. لارو این کرم می تواند در سراسر بدن حرکت کرده و باعث ایجاد کیست در اندام های مختلف بدن شود.

ابتلا به عفونت انگلی در بارداری در برخی مناطق جهان شیوع بیشتری دارد. به عنوان مثال در آمریکای لاتین، چین و جنوب شرقی آسیا احتمال ابتلا به عفونت انگلی خوک بیشتر است.

درمان عفونت انگلی در بارداری

چنانچه پزشک مصرف دارو در بارداری را برای خود و جنینتان ایمن بداند درمان را آغاز خواهد کرد. در این صورت نوع درمان بسته به نوع کرم نواری که منجر به بروز عفونت شده متفاوت و از قرار زیر است:

• پزشک برای درمان کرم نواری گاو داروهای پرازیکوانتل یا نیکلوزامید را تجویز خواهد کرد.

• برای درمان کرم نواری خوک نیز معمولا از داروهای پرازیکوانتل یا نیکلوزامید استفاده می شود. در مواردی که عفونت منجر به بروز کیست های متصل به پارانشیم مغز شده باشد پزشک مصرف داروهای آلبندازول، پرازیکوانتل و کورتیکواستروئیدها را برای درمان تجویز خواهد کرد.

• داروی پرازیکوانتل و همچنین مکمل های ویتامین B از جمله اسید فولیک در درمان کرم نواری ماهی مورد استفاده قرار می گیرند.

• در صورت ابتلا به کرم نواری کوتوله معمولا از داروهای پرازیکوانتل یا نیکلوزامید برای درمان عفونت استفاده می شود.

• و در پایان در صورت ابتلا به کرم های نواری اکینوکوکوس پزشک مصرف داروهای آلبندازول و پرازیکوانتل را تجویز خواهد کرد و در صورت پیشرفت زیاد بیماری عمل جراحی برای درمان ضرورت خواهد یافت.

نیکلوزامید و پرازیکوانتل که رایج ترین داروهای مورد استفاده در درمان عفونت های ایجاد شده توسط کرم های نواری می باشند هر دو جزء داروهای گروه B در بارداری قرار می گیرند به این معنا که شواهدی از خطرناک بودن مصرف آنها در بارداری وجود ندارد. بنابراین چنانچه خطر عدم درمان عفونت انگلی در بارداری از عوارض احتمالی مصرف دارو بیشتر باشد پزشک مصرف داروها را در این دوران تجویز خواهد کرد.

مطالعه بیشتر:

1- انگل توکسوپلاسموز در بارداری

2- خوردن سوشی در بارداری بی خطر است؟

3- تماس با گربه چه خطراتی برای زنان باردار دارد؟

4- بیماری توکسوپلاسموز در بارداری چیست و چه علائم و درمانی دارد؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های عفونت انگلی در بارداری

چیکار کنیم تا در بارداری مبتلا به عفونت انگلی نشویم؟

عمل به توصیه های زیر در کاهش خطر ابتلا به عفونت انگلی بسیار موثر است: • با شستشوی مرتب و دقیق دست ها به ویژه پس از تماس با گوشت خام موازین بهداشت فردی را رعایت کنید. • تماس خود را با چهارپایان اهلی به حداقل برسانید. بسیاری از این حیوانات ناقل کرم های نواری بوده و تماس با مدفوع آنها می تواند منجر به عفونت شود. • از سفر به کشورهایی که از سیستم بهداشت و درمان ضعیفی برخوردارند تا حد امکان خودداری کنید. • پیش از مصرف گوشت از پخته شدن کامل آن اطمینان حاصل کنید.

اگر در حاملگی انگل گرفتیم چه کنیم؟

در صورت آلودگی و مشاهده علائم عفونت انگلی در بارداری، در اولین فرصت به پزشک معالج خود مراجعه کنید. پزشک با توجه به شدت عفونت و نوع کرم نواری که به آن مبتلا شده اید تصمیم می گیرد که آیا دارو تجویز کرده و یا درمان را به پس از دوران بارداری موکول کند.

درمان عفونت انگلی در بارداری چیست؟

چنانچه پزشک مصرف دارو در بارداری را برای خود و جنینتان ایمن بداند درمان را آغاز خواهد کرد. در این صورت نوع درمان بسته به نوع کرم نواری که منجر به بروز عفونت شده متفاوت است.

آیا داروهای درمان انگل در بارداری ایمن است؟

نیکلوزامید و پرازیکوانتل که رایج ترین داروهای مورد استفاده در درمان عفونت های ایجاد شده توسط کرم های نواری می باشند هر دو جزء داروهای گروه B در بارداری قرار می گیرند به این معنا که شواهدی از خطرناک بودن مصرف آنها در بارداری وجود ندارد.

منبع: americanpregnancy