9 روش کنترل دیابت بارداری
تولد نوزاد سالم با حفظ تندرستی مادر ارتباط مستقیم دارد. از این رو، بانوان برای حفظ سلامت تلاش می کنند. اما پیشگیری از ابتلاء به بیماری برای بانوان باردار دیابتی دشوارتر است. بانوان باردار دیابتی، در طول دوران بارداری در معرض ابتلا به پره اکلامپسی (پر فشاری خون بارداری)، اکلامپسی (حمله تشنجی)، تولد پیش از موعد، افزایش مدت زایمان و ... قرار دارند.
یافته های محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا نشان می دهد، بیش از 9.2 درصد بانوان از دیابت بارداری رنج می برند و آنها و فرزندان شان از سخت زایی، افزایش وزن و... رنج خواهند برد.
نوزادانی نیز که با کاهش میزان قند خون (هیپوگلیسمی) متولد می شوند باید چند روز در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بستری شوند.
متخصصان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا معتقدند، بانوان مبتلا به دیابت با اجرای توصیه های زیر می توانند بارداری، زایمان و نوزادی سالمی داشته باشند:
روش های کنترل دیابت بارداری
1- مراجعه به پزشک پیش از باردار شدن
اگر از دیابت رنج می برید و قصد دارید باردار شوید، باید با پزشک تان درباره طبیعی بودن نتیجه آزمایش A1C ( قند خون سه ماهه ) و بی خطر بودن داروهایی که مصرف می کنید مشورت کنید.دکتر لوئیس جوانیج، رئیس بخش زنان مایو کلینیک گفت:" بانوانی که از دیابت نوع یک رنج می برند، پیش از باردار شدن باید از تندرستی کلیه ها، غده تیروئید و چشم ها اطمینان حاصل کنند. "
2- کاهش وزن
یکی از بهترین روش هایی که بارداری سالم را تضمین می کند کاهش وزن است. دکتر جنیفر لانگ، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه برکلی و نویسنده کتاب " 9 ماه شگفت انگیز " گفت:" پروسه کاهش وزن از روز اول بارداری آغاز می شود. "
او افزود:" باید از افزودن شکر اضافی، مصرف مواد غذایی فرآوری شده و چربی های اشباع بپرهیزید. "
3- فعالیت بدنی و ورزش
دکتر مارینا چاپارو، محقق ارشد آکادمی تغذیه و دیابت دانشگاه میامی که از دیابت نوع یک رنج می برد و به تازگی زایمان کرده گفت:" ورزش کردن به افزایش متابولیسم، کنترل میزان قند خون و وزن در دوران بارداری و پس از آن کمک می کند. بانوان باردار باید بر اساس توصیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا 150 دقیقه در هفته ورزش کنند. "
4- شمارش کربوهیدرات ها
سنجش میزان کربوهیدرات هر وعده غذا نقش اساسی در کنترل دیابت بارداری و میزان قند خون ایفاء می کند.
5- مصرف سبزیجات
سبزیجات - کلم بروکلی، کاهو، هویج، خیار و ... سرشار از مواد مغذی و فیبر هستند، کربوهیدرات و کالری اندکی دارند، قند خون را افزایش نمی دهند و نقش زیادی در کاهش وزن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش ایفاء می کنند.
6- مبارزه با حالت تهوع
برای پیشگیری از بروز حالت تهوع صبحگاهی باید دو سه ساعت یک بار غذا بخورید. اگر دارو مصرف یا انسولین تزریق می کنید، پیش از بیرون آمدن از تختخواب و مصرف دارو، چند تکه کراکر نمکی بخورید تا از بروز حالت تهوع جلوگیری کنید.
7- مبارزه با ویار
نوشیدن آب سبزیجات تازه که سرشار از فولات و ماده معدنی کلسیم هستند بهترین روش برای مبارزه با بیزاری از غذا است.
8- پیشگیری از کم آبی
برای پیشگیری از بروز کم آبی بدن بایدروزانه هشت لیوان آب بنوشید. از نوشیدن آب میوه های صنعتی، نوشابه های گاز دار، نوشیدنی های ورزشی، چای و قهوه بپرهیزید.
9- استفاده از تکنولوژی های مناسب
دانلود و استفاده کردن از اپلیکیشن های شمارش کربوهیدرات، سنجش میزان قند خون و ... نقش زیادی در کنترل میزان قند خون ایفاء می کنند.