molfix-مولفیکس

تهدید سلامت مادر و نوزاد با گیاه خواری!

تهدید سلامت مادر و نوزاد با گیاه خواری!

رژیم های غذایی گیاه خواری و وگان - حذف کلیه محصولاتی که منشاء حیوانی دارند - رژیم های غذایی گیاه محور هستند.

 

این نوع رژیم های غذایی زمانی در میان مردم محبوب شد که آنها باور کردند با افزودن گیاهان به رژیم غذایی سلامت شان حفظ خواهد شد.

به طور کلی، سبزیجات - به خصوص سبزیجات قرمز، زرد و سبز رنگ - نقش اساسی در تقویت سیستم ایمنی و حفظ تندرستی ایفاء می کنند.

های غذایی که منشاء گیاهی دارند نقش اساسی در کاهش خطر ابتلا به چاقی، دیابت و حفظ شاخص توده بدن در محدوده طبیعی ایفاء می کنند و سرشار از مواد مغذی - منیزیم، فولات، فیبر و ... - هستند.

دکتر درو رمزی، استاد مدرسه پزشکی دانشگاه ساوت همپتون و مشاور خدمات بهداشت ملی بریتانیا معتقد است باید به دو نکته زیر درباره پیروی کردن بانوان باردار از رژیم غذایی گیاه خواری و وگان اشاره کرد:

1- نتایج تجزیه و تحلیل 30 پرونده پزشکی بانوان باردار گیاه خوار و وگان توسط دکتر ناتاشا درو و دکتر برونو ژنت، اساتید مدرسه پزشکی دانشگاه منچستر، نشان داد، آنها از کم خونی و کمبود شدید ویتامین ب 12 رنج می برند. 30 زن بارداری که از کمبود ویتامین ب 12 رنج می بردند، 96 درصد بیش از زنان بارداری که چنین نبودند در معرض به تاخیر افتادن زایمان و ابتلاء فرزندان شان به آتروفی مغزی قرار دارند. پزشکان متخصص اطفال معتقدند، کمبود ویتامین ب 12 نقش اساسی در کاهش سرعت رشد نوزادان ایفاء می کند. متخصصان تغذیه به زنان باردار توصیه می کنند، مواد غذایی سرشار از ویتامین های گروه ب، اسیدهای چرب امگا 3 و مواد معدنی آهن و روی و مکمل را با هدف پیشگیری از کمبود ویتامین ب 12 مصرف کنند.

2- پژوهشگران مدرسه پزشکی دانشگاه لیدز پس از مطالعه بر روی پرونده پزشکی 13 خانم گیاه خوار و وگان دریافتند، آنها بالافاصله پس از زایمان از کمبود شدید ویتامین و مواد معدنی رنج می بردند و تعدادی از فرزندان پسرشان با اختلال هیپوسپادیاس - حالتی که سوراخ مجرای ادرار به جای آن که در نوک آلت باشد در زیر آلت تناسلی قرار دارد متولد شده اند.

نگرانی اصلی درباره پیروی کردن بانوان باردار از رژیم های غذایی گیاه خواری و وگان خطر بروز کمبود شدید مواد مغذی - ویتامین ب 12، مواد معدنی آهن، روی و اسیدهای چرب امگا 3 - است.

استدیو عکس فیلیک

منبع: medscape