molfix-مولفیکس

ترک سیگار در بارداری با 14 توصیه مفید

ترک سیگار در بارداری با 14 توصیه مفید

مواد شیمیایی سرطان زا و به شدت اعتیاد آور نیکوتین درون دود سیگار به راحتی می توانند سلامت جنین را به خطر بیندازند. پزشکان معتقدند زوجین دست کم شش ماه پیش از باردار شدن باید سیگار را ترک کنند. پروفسور ژانت رازنبرگ، استاد مدرسه روان پزشکی دانشگاه هاروارد و نویسنده کتاب شکست دخانیات، معتقد است با مطالعه و اجرای توصیه های زیر به راحتی می توان دشواری های ترک این ماده مخدر را پشت سر گذاشت.

1- نوشیدن یک لیوان آب یخ یا خوردن اندک مواد غذایی سالم علاوه بر کاهش هوس دود کردن سیگار باعث ترشح هورمون دوپامین (ماده شیمیایی درون مغز وعامل بهبود خلق و خو) می شود.

2- یکی از مهم ترین علل ترک سیگار بهبود بوی دهان و حس کردن مزه طبیعی مواد غذایی است. با مسواک زدن مکرر دندان ها می توانید دهان را خوشبو کرده و حس کردن مزه طبیعی مواد غذایی را تسریع کنید.

3- نوشیدن الکل یکی از متداول ترین عوامل دود کردن مجدد سیگار توسط افرادی است که این ماده دخانی را ترک کرده اند. الکل، تعهد فرد در مقابل دود نکردن سیگار را از بین می برد. برخی از افراد به صورت ناخودآگاه بالافاصله پس از نوشیدن الکل سیگار روشن می کنند.

4- پس از این که تصمیم گرفتید سیگار را ترک کنید، به جایی بروید (سینما، کتابخانه و ...) که دود کردن سیگار ممنوع باشد. با این کار میل تان به دود کردن این ماده مخدر فروکش می کند.

7- فهرستی از علل ترک سیگار تهیه کنید و جلوی چشم تان (میز کار، میز کنار تخت خواب، آینه میز توالت، روی یخچال و ...) بگذارید. کارشناسان باور دارند مرور و یادآوری کردن علل ترک سیگار انگیزه فرد برای رسیدن به هدف را افزایش می دهد.

8- ورزش کردن عاملی قدرتمند برای ترک سیگار است. وقتی فعال هستید و ورزش می کنید، هورمون هایی که وظیفه شان ایجاد آرامش و کاهش استرس است در بدن تان ترشح می شود. پیاده روی کردن یکی از ساده ترین روش های ورزش کردن است.

9- سعی کنید در هفته های نخست ترک سیگار سرتان را با کار و برنامه های گوناگون گرم کنید. همراه اعضای خانواده و دوستان به رستوران بروید و از سیگاری ها و اماکنی که دود کردن سیگار در آنها مجاز است دوری کنید.

10- یکی از بهترین روش های از میان بردن هوس دود کردن سیگار خوردن ماده ای غذایی (آدامس عاری از شکر، آب نبات و ...) است. اگر نگران افزایش وزن هستید، مواد غذایی کم کالری مانند میوه و سبزیجات را انتخاب کنید.

11- کافئین به برخی از افراد در حفظ هوشیاری کمک می کند، اما عوارض گوناگونی مانند مضطرب و عصبی شدن دارد. کاهش میزان نیکوتین بدن می تواند عوارض مصرف کافئین را تشدید کند. اگر مصرف کافئین مضطرب تان می کند، نوشیدن قهوه، چای و ... را متوقف کنید.

13- بروز احساسات منفی (استرس، خشم، نا امیدی و...) از جمله متداول ترین عوامل دود کردن مجدد سیگار هستند. به احتمال بسیار زیاد در هفته های نخست ترک سیگار خلق و خوی تان به شدت بد خواهد شد. با کمک اعضای خانواده و دوستان روش های بهبود تغییر خلق و خوی را بیابید.

14- اعضای خانواده و دوستان که مشوقان تان برای ترک سیگار در بارداری هستند همیشه در کنارتان نیستند. بهترین کار هنگام مواجه شدن با افرادی که آیه یاس می خوانند دوری کردن از آنها است.

مطالعه بیشتر:

1- آسیب دیدن اسپرم ها با دود کردن سیگار

2- سیگار الکترونیکی و ناباروری

3- پرهیز از مصرف الکل و سیگار

4- پیشگیری از بروز آسم با ممنوعیت دود کردن سیگار

استدیو عکس فیلیک

منبع: webmd