آمادگی پیش از بارداری چیست و چگونه ایجاد می شود؟
وقتی تصمیم گرفتید که بچه دار شوید و خانواده خود را گسترش بدهید، آمادگی پیش از بارداری اهمیت پیدا می کند. آمادگی پیش از بارداری یعنی بررسی شرایط بدنی و محیط زندگی از نظر این که آیا شرایط لازم برای ورود نوزاد به خانواده از نظر اقتصادی و ... وجود دارد؟ آیا بیماری یا مشکل خاصی وجود دارد که باید توسط پزشک بررسی و درمان گردد؟ و ... برای کسب اطلاعات کامل درمورد نکات مربوط به آمادگی های قبل از بارداری این متن را مطالعه کنید.
بارداری دوره ای رمانتیک از زندگی هر فرد است که با ایجاد آمادگی بطور حتم همراه با بهترین تجربیات نیز خواهد بود. با اینکه ممکن است بطور اتفاقی باردار شوید اما سعی کنید از قبل برای بارداری خود بطور کامل آماده شوید، چرا که آمادگی برای بارداری نه تنها سلامت فرزند و خودتان را تضمین می کند بلکه بار بسیاری از نگرانی ها را نیز کاهش می دهد.
آمادگی پیش از بارداری چیست و چگونه ایجاد می شود؟
در یک بارداری سالم، آمادگی قبل از بارداری نقش بسیار مهمی ایفا می کند. پیش از اقدام به بارداری، یک قرار ملاقات با پزشک متخصص زنان و زایمان تنظیم کنید تا تمام آزمایش های لازم را انجام داده و هر سوالی که درباره بارداری و زایمان دارید از او بپرسید. پزشک سوابق پزشکی شخصی و خانوادگی، سلامتی فعلی و داروهایی که در حال حاضر مصرف می کنید را بررسی می کند. برخی از داروها برای بارداری خطرناک هستند و برخی دیگر با رسوب کردن در چربی های بدن، روند باردار شدن را مختل می کنند و یا به جنین آسیب می رسانند.
آمادگی بدن قبل از بارداری، آمادگی جسمی
به تمامی افرادی که قصد باردار شدن دارند، توصیه می شود پیش از بارداری مکمل فولیک اسید مصرف کرده و ویتامین های پیش از بارداری را نیز فراموش نکنند. فولیک اسید مانع اختلالات لوله عصبی جنین مانند شکاف در مهره ها می شود(اسپیدا بیفیدا). اگر تغذیه مناسبی ندارید، باید روش خود را تغییر دهید. شما نباید اضافه و یا کمبود وزن داشته باشید، زیرا در هر دو شرایط بارداری تان به خطر می افتد. اگر سیگار و الکل مصرف می کنید، به سرعت باید آن را ترک کنید زیرا بشدت برای سلامت شما و جنین خطرناک است. اگر تاکنون آزمایش ژنتیک انجام نداده اید، پیش از بارداری به همراه همسرتان این کار را انجام دهید تا از انتقال بیماری های ژنتیکی به فرزند خود جلوگیری کنید. اگر در طول یک سال گذشته به پزشک زنان مراجعه نکرده اید، باید از ناحیه لگن معاینه شوید و آزمایش پاپ اسمیر و بیماری های انتقالی تناسلی را نیز انجام دهید.
آمادگی پیش از بارداری برای ورود نوزاد
حتما باید برای بچه دار شدن آماده باشید. کودک شادی و لذت وافری را همراه با خود خواهد آورد اما بیاد داشته باشید که مسئولیت های او نیز کم نیستند. مهمترین مواردی که باید درمورد آمادگی برای بارداری اول به آنها توجه کنید :
- ثبات اقتصادی: بچه هزینه دارد! تخت، ننو، صندلی اتومبیل، پوشک، لباس، بطری شیرو تمام لوازم مورد نیاز نوزاد همه هزینه دارند. می توانید برای کاهش هزینه ها از تخت و صندلی اتومبیل دست دوم استفاده کنید.
- آمادگی و ثبات عاطفی : آیا آماده اید تا خودتان را وقف فرد دیگری کنید؟ آیا از نظر عاطفی و روحی در وضعیتی قرار دارید که بتوانید مسئولیت یک فرزند را بپذیرید؟ حضور یک نوزاد نیازمند مدیریت و تغییرات بسیاری است که تمام وجوه زندگی یک خانم را تحت تاثیر قرار می دهد. شما و همسرتان هر دو باید بطور کامل برای بارداری و ورود فرزند آماده باشید.
آمادگی پیش از بارداری، تغییر سبک زندگی
پس از مطالعه تعدادی کتاب درباره بارداری، احساس می کنید که همه نکات لازم را به طور کامل دریافته اید. همه چیز در کتاب ساده به نظر می رسند، این کار را انجام بده، آن کار را انجام نده و تمام. اما در عمل به این سادگی ها نیست، ایجاد عادت های رفتاری جدید و ترک عادات مضر، نیاز به زمان دارند. به خصوص اگر این عادت ها دیرینه باشند.
ترک عادات قدیمی و ایجاد عادات جدید
به محض اینکه تصمیم به بارداری گرفتید، باید جهت آمادگی اولیه برای بارداری عادت هایی ناسالم را ترک کنید. برنامه غذایی شما باید سالم تر و مغذی تر از قبل شود و از همه مهمتر باید شروع به ورزش کنید. شاید مواجهه یکباره با همه این تغییرات نا امید کننده و دلسرد کننده باشد. بنابراین بهتر است این تغییرات را به طور تدریجی اعمال کنید. بهتر است با قدیمی ترین و سخت ترین عادت شروع کنید، اگر بتوانید بر دیرینه ترین و مقاوم ترین عادت خود غلبه کنید، اعتماد به نفستان افزایش یافته و مراحل بعدی به این اندازه سخت نخواهند بود.
ایجاد اهداف ممکن و قابل اجرا
اهداف خود را به اهداف کوچک تر و قابل اجراتر تقسیم کنید. برای مثال تصور کنید قصد ترک سیگار را دارید. در ابتدا به خود قول بدهید که به هدف خود خواهید رسید. این را در ذهن داشته باشید که قرار است به زودی باردار شوید. به جای استفاده از روش های سخت ترک سیگار, از روش های ساده تر شروع کنید. برای مثال نخریدن سیگار، کم کردن تعداد سیگار مصرفی روزانه، ترک سیگار بعد ازغذا و از این دست اقدامات دیگر که انجام آن ها ساده و ممکن است. با هر موفقیت کوچک, انگیزه ای برای ادامه و دستیابی به موفقیت های بزرگتر پیدا می کنید.
انرژی مثبت
نحوه نگرش و صحبت کردن درباره خودتان را تغییر دهید، بهترین دوست و بزرگترین طرفدار خود باشید. هنگام صحبت درباره خود، زیباترین واژه ها را به کار ببرید و خود را مملو از انرژی های مثبت و تشویق و انگیزه کنید. وقتی یک هدف را به سرانجام رساندید، سراغ هدف بعدی بروید. به جای این که خود را مجبور به ورزش کنید، زمان هایی را به پیاده روی با دوستانتان اختصاص دهید. اهداف خود را دنبال کنید و درباره آن ها یادداشت برداری نمایید. بر وسوسه غلبه کنید. اگر هدف شما کاهش مصرف شیرینی جات است از خریدن آنها صرف نظر کنید. اگر همسر شما نمی تواند از مصرف شیرینی جات صرف نظر کند، از او بخواهید شما را حمایت کند تا بتوانید خود را کنترل کرده و به این خوراکی های خوشمزه نه بگویید.
بر تصمیمات خود پایدار باشید
شکل گیری یک عادت جدید به یک ماه زمان نیاز دارد. بنابراین سعی کنید یک ماه بر تصمیم خود پایدار باشید تا تغییرات حاصل شوند. این حقیقت را بپذیرید که همیشه انجام تغییرات به همین سادگی نیست. سبک قبلی زندگی خود را به فراموشی بسپارید. برای علاقه مندی های پیشین خود جایگزین پیدا کنید. اگر نخوردن دسر برایتان مقدور نیست، به جای کیک میوه مصرف کنید.
به خود جایزه بدهید
به محض دستیابی به یک هدف به خود جایزه بدهید. خرید یک کتاب جدید، صرف نهار با دوستان، رفتن به آرایشگاه و ایجاد تغییرات ظاهری جدید همه می توانند جوایزی باشند که به خود هدیه می دهید. یادتان نرود برای چه منظوری این جوایز را دریافت کرده اید. به کودکی فکر کنید که برای آمدنش برنامه ریزی کرده اید و به عادت های خوبی بیاندیشید که در او نهادینه خواهد شد.
اگر می خواهید بچه دار شوید، اکنون که نکات مربوط به آمادگی پیش از بارداری را می دانید، از همین امروز آنها را تمرین کنید!
بیشتر بدانید:
1- در آمادگی های پیش از بارداری چه مواردی را باید رعایت کنیم؟
2- آماده سازی بدن برای بارداری
3- بارداری برای دومین بار و آمادگی برای فرزند دوم
4- اقدامات قبل از بارداری برای زنان و مردان