molfix-مولفیکس

کايروپراکتيک و بارداری

کايروپراکتيک و بارداری

"کایروپراکتیک"  Chiropractic لغتی یونانی و به معنایی "انجام شده با دست" است که عبارت است از علم شناخت مفاصل، بویژه ستون فقرات و تطبیق آنها به منظور پیشگیری و درمان. البته تنظیم و تطبیق مفاصل و استفاده آن در علم پزشکی به ۲۰۰۰ سال پیش باز‌می‌گردد. "بقراط" پدر علم طب با انجام دادن مانورهایی روی ستون فقرات و مفاصل به درمان خیلی از بیماری‌ها می‌پرداخته‌است و پس از او "ابو علی‌سینا" پزشک بزرگ ایرانی نیز از این روش‌ استفاده کرده‌است. امروزه در بیشتر کشورهای جهان، کایروپرکتیک به عنوان یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای کسب و حفظ سلامتی شناخته می‌شود. در آمریکا هر سال بیش از ۲۰۰ میلیون ویزیت کایروپرکتیک انجام می‌شود که هزینه آن را بیمه می‌پردازد. اختلالات مفصلی، ستون فقرات، دیسک، اسکولیوز، سیاتیک، میگرن، دردهای عضلانی در ناحیه گردن پشت و کمر... بیشترین فعالیت درمانی پزشکان کایروپرکتیک را به خود اختصاص می‌دهد. 

 

 

 

 کايروپراکتيک (Chiropractic) و بارداری

 وقتی صحبت از بارداری می‌شود، پیچیدگی‌ها و ناراحتی‌های مخصوصی بوجود می‌آیند. و بدترین بخش این‌که به مناسبت بارداریتان، انتخاب‌های بسیار کمتری برای بهبود دارید. ( درمان دارویی). در این نوشته به کشف "" و فواید ایمنی که برای مادران باردار می‌پردازیم.

بدن باردار شما

دکتر "آدریان لاروس" متخصص کايروپراکتيک، می‌گوید: یکی از اولین چیزهایی که هنگام بارداری رخ می‌دهد، دگرگونی‌ های هورمونی شماست، چراکه بدن‌تان به منظور تداوم بارداری تولید استروژن و پروژسترون را افزایش می‌دهد. و باعث تغییر فیزیولوژی بدن شما شده و  توازن ماهیچه‌ای شما تغییر خواهد یافت. پیوندهای بدنی‌تان شُل‌تر شده و آمادگی بیشتری به ذخیره‌کردن چربی خواهید داشت.

از دیدگاه کايروپراکتيک، احتمال جابجا شدن ستون فقرات شما در نتیجه این فعل‌ انفعالات افزایش می‌یابد، به ویژه نزدیک به انتهای دوره بارداری، یعنی زمانی‌که بدن‌تان برای زایمان نوزاد آماده می‌شود، زیرا میزان هورمون‌های شما به شدت افزایش می‌یابد.

 اضافه شدن تغییرات حالت بدنی به این معادله، احتمال ایجاد درد پائین کمر و ... را افزایش می‌دهد.( همان‌طوری‌که شکم‌تان شروع به بزرگ شدن می‌کند، انحنای ستون فقرات شما به سمت جلو بیشتر می‌شود و باعث برهم خوردن تعادل شما می‌گردد)

 بنابراین چه اتفاقی می‌افتد، حرکات جبرانی دیگری آفریده می‌شوند. برای مثال، انحنای استخوان‌ های قفسه سینه شما تخت‌ تر و انحنای گردنه رحم افزایش می‌یابد. بر اثر افزایش هورمون‌ها، پیوند‌های استخوان خاجی نیز در مقابل آسیب ضعیف می‌شوند.

اینجاست که  کارآمد می‌شود، زمانی‌که چیزی باید به جای خود باز گردد.

شاید راه‌حل درمان درهای بارداری شما نیز ملاقات با یک کایروپرکتور باشد.

 

فواید کایروپراکتیک دوران بارداری

بانوان باردار عموماً برای پشت ‌درد به کایروپراکتور مراجعه می‌کنند، میزان درد مشخص خواهد کرد که چند جلسه کایروپرکتیک نیاز است.

دکتر لاروس می‌گوید: در ابتدا استواری اندام شما را باز می‌گردانیم. این مرحله به 6-12 جلسه در یک دوره 3-6 هفته زمان نیاز دارد. زمانی‌که پایداری حاصل شد، تعداد جلسات درمانی را کاهش داده و تلاش می‌کنیم تا درد را کاهش دهیم. البته نیاز  است که این جلسات درمانی در در برنامه ماهانه شما گنجانده شود. 

این درمان فقط برای دردِ پائین پشت و گردن درد مفید نیست، بلکه برای بسیاری از مشکلات طی بارداری مفید خواهد بود.

این متخصص می‌گوید: ما معتقدیم زمانی‌که بدن شما از ناراحتی‌های عصبی، رها باشد، سلامت شما تضمین خواهد شد. درمان‌های کایروپاتیک باعث رها شدن سیستم عصبی گردیده و در نتیجه بدن شما با توانایی صددرصدی مسئولیت‌های خود را انجام دهد. مغز کامپیوتر است، ستون فقرات مجراست و کانال‌های اعصاب نیز از ستون فقرات  نشات می‌گیرند. اگر در این نواحی، هرگونه انسدادی وجود داشته باشد،  بدن‌تان نمی‌تواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد. رهایی هورمون‌ها، آزاد شدن آنزیم‌ها، تپش قلب‌، تنفس و تمامی اعضای بدنی شکمی‌تان به ستون فقرات متصل‌ند.

به همین علت کایروپراکتیک، برای بانوی بارداری که دچار سردرد، تهوع صبحگاهی، واکنش معده و سوزش سردل هستند نیز مفید است.

او می‌گوید: ما قسمت‌هایی که اعضاء درگیر را بی‌اثر می‌کند، تصحیح می‌کنیم، در نتیجه؟ ممکن است، احساس بهتر، خواب بهبود یافته و احتمالاً تنش کمتری خواهید داشت.

 درمان کایروپاتیک برای سهولت زایمان طبیعی نیز سودمند است و می‌تواند در فرورفتگی ناحیه لگن، فضای بیشتری را برای جنین فراهم کند. اگر استخوان لگن شما جابجا شده باشد، فضای کمتری در ناحیه لگن وجود دارد و به رحم فشار می‌آورد.

 

آیا انجام کایروپراکتیک در دوران بارداری ایمن است؟

به گفته دکتر لاروس، کایروپراکتیک در دوران بارداری کاملاً ایمن است و می‌تواند در هر مرحله‌ای از 9 ماهه بارداری، مورد استفاده قرار گیرد. اگر کایروپراکتیک بوسیله کایروپرکتور متخصص، آموزش دیده و مجربی اجرا گردد، همیشه ایمن است.

ما از روشی به نام sacro-occipital technique استفاده می‌کنیم که نوعی کایروپراکتیکِ ملایم است، این روش در رهاسازی ناراحتی‌های سیستم عصبی کارآست. گاهی اجرای برخی از تصحیح‌های استخوانی ضروری است، زیرا تصحیح حالت بدنی در پیشگیری از بروز بسیاری از مشکلات یاری‌رسان خواهد بود. به این ترتیب مطمئن خواهید شد که بدن‌تان با تمام توانایی خود در حال کار است. یعنی بارداری سالم و سهولت زایمان.

 

فواید اضافی استفاده از کایروپراکتیک

 

هشت ناراحتی معمول بارداری که می‌توان با استفاده از کایروپراکتیک آنها را درمان کرد:

  1. مشکل مرالژی پاراستتیکا (Meralgia paretetica): بی‌حسی یا احساس درد در قسمت خارجی بالای ران‌ها که از طریق آسیب عصبی ایجاد شده و از بالای ران به ستون فقرات ادامه دارد.
  2. مشکل درد در شبکه بازویی Brachial neuralgia: احساس درد در شانه‌ها و بالای بازو که از طریق آسیب عصب گردن بوجود آمده است.
  3. مشکل دردهای عصبی بین دنده ای Intercostal neuralgia:  مشکل دردناک و نادری که در آن بانوی باردار، دردی کمربندی در دور قفسه سینه خود احساس می‌کند.
  4. مشکل در عصب سیاتیک Sciatica: درد پا، بی‌حسی یا ضعفی که در پائین کمر آغاز شود و از عصب سیاتیک در پا به پائین سفر کرده و باعث درد سیاتیک شود.
  5. درد دنبالچه Cocydynia: به معنای درد در ناحیه استخوان انتهایی پشت یا استخوان دنبالچه زیر استخوان خاجی است و معمولاً در اثر نشستن ناگهانی ایجاد می‌شود.
  6. مشکل جدا شدگی استخوان پوبیس Separation of the symphisis pubis: جداشدگی استخوان‌های شرمگاهی. جابجایی استخوان‌ها، بدون شکستگی.
  7. سندروم تونل کارپال Carpal tunnel syndrome: این مشکل زمانی رخ می‌دهد که عصب میانی (که از جلوی بازو به کف دست می‌رسد)، تحت فشار قرار گرفته یا عصب در ناحیه مچ، مسدود شده باشد.
  8. فلج بلز Bells palsy: شکلی از فلج موقتی ماهیچه‌های صورت که در اثر آسیب یا حادثه‌ای دردناک به اعصاب صورت، رخ می‌دهد.

 

استدیو عکس فیلیک

منبع: نی نی پلاس