molfix-مولفیکس

علت بروز و درمان خانگی آکنه در دوران بارداری

علت بروز و درمان خانگی آکنه در دوران بارداری

هنوز خاطره خوش زمانی که 22 ساله بودم و در مطب پزشک در کمال ناباوری منتظر بودم تا خبر بارداریم را بگیرم، فراموش نمی‌کنم. در واقع شغلم را به تازگی از دست داده بودم و اصلاً حال خوشی نداشتم.‌ البته روز قبل آزمایش بی‌بی چک انجام داده بودم، ولی وقتی موضوع را به مادرم گفتم در جواب به من گفت که برای اطمینان کامل بهتر است که به پزشک مراجعه کنم.

بنابراین به ملاقات پزشک رفتم، در مطب مقابل پزشک نشسته بودم او نیز سعی در متقاعد کردن من داشت و می‌گفت که مطمئناً باردار هستید و آزمایش خون ضروری نیست. او گفت: باردارید. آزمایش شما مثبت بوده است و روی چانه خود نیز "آکنه" دارید، مطمئن باشید که باردارید. جواب دادم، اوه این فقط یک اگزما است، پوست حساسی دارم. او خندید و گفت: ولی این واقعاً آکنه است. سپس با توضیح بیشتر موضوع روشن شد و متوجه شدم که مسئله چیست. آری،‌ باردار بودم و دچار مشکل آکنه شده بودم. در مطلب زیر اطلاعاتی وجود دارد که آرزو می‌کنم، ای کاش وقتی 22 ساله بودم، از آنها آگاهی داشتم.

 

علت بروز آکنه در دوران بارداری چیست؟

هورمون‌ها، هورمون‌ها و هورمون‌ها! درست مثل اکثر عوارض جانبی بارداری، آکنه یا جوش‌های ریز روی پوست نیز در نتیجه افزایش تولید هورمون‌ها است. در این دوران، افزایش هورمون‌ها باعث می‌شود که غدد پوست شما بزرگ شده و تولید سبوم (چربی پوست) افزایش یابد. سلول‌های مرده پوست، روزنه های پوستی را مسدود می‌کند و مکان آسوده و خوبی برای باکتری‌ها بوجود می‌آید. البته شدت آکنه در افراد مختلف متفاوت است و امکان دارد فقط در اوایل بارداری یا در سراسر بارداری ادامه یابد.

بروز آکنه در دوران بارداری قابل پیش بینی نیست، گاهی ممکن است برخی از بانوانی‌که پیش از بارداری به آکنه دچار هستند، متوجه شوند که آکنه آنان بهبود یافته است و دیگرانی که هرگز دچار آکنه نشده بودند، این مشکل را در دوران بارداری خود تجربه کنند. اگر شما نیز با این مشکل مواجه هستید، چاره کار فقط مراقبت از خویشتن است.

 

استفاده از داروهای ضد آکنه در دوران بارداری

داروهای متعددی که معمولاً برای درمان آکنه تجویز می‌شوند در هنگام بارداری ایمن نیستند، "کیوتین" accutane یکی از این دارو هاست. این داروها می‌تواند باعث بروز اختلالات مادرزادی شدید و پیچیدگی‌های مختلفی شوند. پس بدون مشورت با پزشک، داروساز یا ماما هیچ دارویی مصرف نکنید. حتی داروهای بدون نسخه آکنه نیز باید مورد بررسی قرار گیرد تا از ایمنی ترکیبات آن برای فرزندتان مطمئن شوید. بنابراین بهتر است اول محلول‌های طبیعی را امتحان کنید، سپس درصورت لزوم با مشورت پزشک مداوا را آغاز کنید.

4 روش‌ خانگی برای درمان آکنه در دوران بارداری

خانم "نیکولا تریسی" متخصص درمانگر با روش‌های طبیعی درباره آکنه بارداری چنین می‌گوید:

1- استفاده از مکمل های روی

در اوایل بارداری آکنه می‌تواند واقعاً کلافه‌کننده‌ باشد، گرچه عموماً بروز این جوش ها نشانه خوبی است و نشان می دهد که میزان هورمون‌ها در مسیر درستی در حال تغییرند. غالباً علت پنهان آکنه میزان کم فلز روی (Zn) است، میزان کم روی می‌تواند همچنین روند بهبود پوست را آهسته کند. جفت بالاترین میزان روی در بدن انسان را دارد، بنابراین طبیعی است که ذخایره بدن مادر به جایی منتقل شود که بسیار ضروری است. به همین دلیل و برای اطمینان بیشتر از ذخیره‌ کافی این عنصر، طی بارداری مکمل‌های روی خود را مصرف کنید. البته چندین نشانه کلیدی برای شناسایی چنین کمبودی وجود دارد، ولی در اکثر موارد برای شناسایی آن آزمایش مزه روی صورت می‌گیرد. همچنین ممکن است آزمایش سِرم روی نیز برگزار شود.

2- مصرف ویتامین C

برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از عفونی شدن آکنه، مصرف ویتامین C از اهمیت بسزایی برخوردار است. نوشیدن کافی آب خالص نیز برای خارج سازی سموم بدن ضروری است.

3- نوشیدن آب کافی

صرف‌نظر از این‌که به آکنه دچارید یا خیر، مصرف آب کافی در این دوران بسیار ضروری است. کیفیت آب مصرفی شما مهم‌تر از آنچیزی است که فکر می‌کنید، زیرا بدن شما حدوداً از 70 درصد آب تشکیل شده است. نياز سلول‌هاي بدن به آب هرگز متوقف نمي‌شود، زيرا کليه فعاليت‌هاي بدن خصوصاً سوخت و ساز در گرو وجود آب است و پس از اکسیژن در درجه دوم اهمیت قرار دارد. بنابراین در حد امکان سعی کنید تا از آب تصفیه شده‌ و بهداشتی سود ببرید.

4- استفاده از روغن نارگیل

روغن نارگیل می‌تواند آکنه بارداری را بهبود بخشد، تاثیر روغن نارگیل بر روی پوست شگفت‌انگیز است و دارای ترکیبات ضد قارچی و ضد باکتری است، آنرا با روغن‌های دیگر اشتباه نگیرید! برای قلب‌تان عالی است، سیستم ایمنی شما را بهبود می‌بخشد و... .

مرطوب کننده خود را با روغن نارگیل تعویض کنید یا حداقل یک بار در روز لایه نازکی از آن را روی پوست بمالید. روغن نارگیل همچنین برای کلاه گهواره روی سر نوزادان نیز عالی است. زیرا این مشکل پوستی نوزاد نیز از مسئله مشابهی ناشی می‌شود، یعنی واکنش بیش از حد غدد چربی پوست روی سر نوزاد.

 

نکاتی برای درمان و پیشگیری از گسترش آکنه در دوران بارداری

  • آکنه را نخارانید، خراش ندهید و نترکانید. زیرا با این کار فقط باعث گسترش عفونت و عمیق شدن زخم آن خواهید شد.
  • اول محلول‌های طبیعی را امتحان کنید، مثل روی، ویتامین C، روغن نارگیل، بهسازی رژیم و مصرف پروبیوتیک‌ها.
  • با شستشوی زیاد از حد صورت و استفاده از صابون‌های خَشن خود را کلافه نکنید. زیرا از بین بردن چربی صورت فقط باعث تولید بیشتر آن می‌شود و می‌تواند به پوست خشک ختم گردد.
  • تا جایی‌که می‌توانید از مصرف لوازم آرایشی خودداری کنید. از مسدود کردن منافذ پوست بدنتان با لوازم آرایشی برپایه روغن پرهیز کنید و به جای آن برپایه آب را انتخاب کنید. هرچه سریعتر پس از بازگشت از عروسی یا میهمانی آرایش خود را پاک کنید.
  • وقتی صورتتان را می‌شوئید، آنرا با چیزی نمالید، ممکن است بدتر شود.
  • برای دفع و کاهش سموم بدنتان، رژیم خود را اصلاح کنید. مصرف خوراکی‌هایی مثل چربی‌های بد، شکر تصفیه شده (یا هر چیزی با شیرین‌کننده‌های مصنوعی)، محصولات فرآوری شده غلات، مثل: آرد سفید، نان سفید و کیک را کاهش دهید. بنابراین برای پاک و سالم نگه داشتن سیستم بدنی خود و فرزندتان، مصرف سبزیجات را فراموش نکنید.
  • همیشه پیش از مصرف هر دارویی برای آکنه، با پزشک، ماما یا داروساز مشورت کنید.

 

مطالعه بیشتر:

1- تاثیر داروی ضد آکنه ایزوترتینوین (روآکوتان) بر سقط جنین و بارداری

2- 7 مشکل پوستی در دوران بارداری

3- آلرژی پوستی و حساسیت غذایی در دوران بارداری

4- مراقبت از پوست در دوران بارداری با 6 روش خانگی

 

استدیو عکس فیلیک