نوشیدن آب در دوران بارداری چه اثراتی دارد؟
حال که باردار شده اید و یک زندگی جدید را در درون خود پروش می دهید، هیچ یک از فعالیت های روزانه شما کم اهمیت تلقی نخواهد شد حتی آب خوردن!!
شاید برایتان جالب باشد که کم آبی بدن یکی از علل اصلی زایمان زودرس است. بنابراین همین موضوع ساده اهمیت بسیار زیادی دارد.
چرا نوشیدن آب در دوران بارداری ضروری است؟
یکی از مهمترین وظایف بدن شما در طول بارداری رساندن مواد مغذی به جنین است. آب کافی سبب جذب بهتر ویتامین ها و مواد معدنی و سپس انتقال آنها به جنین خواهد شد.
سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری بسیار ضعیف می شود، درنتیجه احتمال ابتلا به انواع عفونت ها خصوصا عفونت های دستگاه ادراری افزایش خواهد یافت. نوشیدن مقدار آب کافی مانع از ابتلا به این عفونت می شود.
یکی از عوارض بارداری افزایش دمای بدن و گرگرفتگی است. نوشیدن آب کافی می تواند در تعدیل و تنظیم دمای بدن نقش بسزایی داشته باشد.
نوشیدن آب کافی در دوران بارداری می تواند از شدت برخی از عوارض بارداری همچون یبوست و تهوع صبحگاهی بکاهد.
یکی از عوارض آزار دهنده بارداری ادم قسمت های مختلف بدن خصوصاَ نواحی پاها است. با مصرف آب کافی روند خروج سدیم از بدن سرعت گرفته و ورم کاهش خواهد یافت.
بنابر تمامی دلایل ذکر شده و بسیاری دیگر لازم است که در دوران بارداری روزانه 10 تا 12 لیوان آب بنوشید. اگر نوشیدن این حجم از آب برایتان مقدور نیست می توانید با چکاندن چند قطره لیموی تازه، نارنج و ... به درون آن طعم بهتری به آن بدهید.
بهترین گرینه برای بانوان باردار آب آشامیدنی تصفیه شده است اگر فیلتر و یا دستگاه تصفیه کننده آب در منزل ندارید توصیه می کنیم که آب لوله کشی را جوشانده و مصرف کنید.
لازم به ذکر است اگر ورزش می کنید باید مقدار آب مصرفی خود را افزایش دهید. به همراه داشتن یک بطری آب آشامیدنی در کیف همراهتان یکی از ملزومات اساسی برای مادران باردار است.
خوردن آب جوش در بارداری مجاز است؟
آب آشامیدنی مناسب برای دوران بارداری آب گرم است نه داغ! پزشکان نوشیدن آب داغ را در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمی کنند زیرا مقدار املاح معدنی نظیر سرب در آب داغ معمولا بالاست خصوصا اگر آب داغی باشد که از شیر آب لوله کشی خارج می شود. این آب داغ می تواند املاح و رسوبات موجود در لوله ها را با خود به بدن مادر باردار وارد کند.
سرب و فلزات سنگین می تواند آسیب های جبران ناپذیری به جنین در حال رشد شما وارد کند. به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند که مادران باردار در تمام طول بارداری ترجیحا آب ولرم بنوشند.
- آب گرم به اجابت مزاج صحیح و مناسب مادر باردار کمک می کند.
- سوزش و در معده ناشی از بارداری را کاهش می دهد.
- مقداری آب گرم همراه کمی آب لیموی تازه مقاومت دستگاه ایمنی را بالا می برد.
- نوشیدن آب ولرم سبب بهبود جریان خون می شود زیرا عضلات دیواره عروق را به حالت انبساط درآورده، به این ترتیب عروق گشاد شده و جریان خون در آن بهتر خواهد شد.
اگر مبتلا به تهوع و استفراغ شدید و یا اسهال بارداری هستید، باید مصرف روزانه آب را افزایش دهید زیرا در غیر این صورت بدن شما به کم آبی مبتلا می شود. بر اساس تحقیقات انجام شده در این زمینه بهترین دما برای نوشیدن آب 16 درجه سانتی گراد است.
نشانه های کم شدن آب بدن
مصرف آبی کافی در دوران بارداری اهمیت فراوانی دارد، اگر به میزان کافی آب مصرف نکنید علائم کم آبی در شما ظاهر خواهد شد. این علائم عبارتند از:
تشنگی شایع ترین علامت مواجهه بدن با مشکل کم آبی است. بنابراین بهتر است بدون آنکه منتظر بروز علائم تشنگی در خود باشید در فواصل منظم روز آب و مایعات کافی مصرف کنید. زیرا غلبه احساس تشنگی بر شما در اصل زنگ خطری برای کم شدن آب بدن بوده و نشانه این است که بدن در وضعیت هشدار قرار دارد. علاوه بر آن احساس تهوع، کبودی لب ها، سردرد، سرگیجه، ضعف، خشکی دهان و رنگ تیره ادرار نیز از دیگر نشانه های ابتلا بدن به مشکل کم آبی به شمار می روند.
مطالعه بیشتر:
1- میزان مصرف آب در دوران بارداری
2- رفع حالت تهوع صبحگاهی در بارداری
3- تشنگی بیش از حد در دوران بارداری
4- علت بی حالی و خستگی شدید در دوران بارداری