molfix-مولفیکس

روش های درمان و جلوگیری از عفونت قارچی در بارداری

روش های درمان و جلوگیری از عفونت قارچی در بارداری

ابتلا به عفونت قارچی گرچه در تمام طول زندگی بانوان خصوصا در دوران بارداری شایع است، اما به علت افزایش خطر زایمان زودرس، جلوگیری از عفونت قارچی در بارداری و نیز درمان صحیح آن اهمیت فراوانی دارد. در صورت مشاهده علائم عفونت قارچی در بارداری باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک با معاینه و نمونه برداری از ترشحات واژن و آزمایش آن، از وجود هرگونه عفونت قارچی یا هر عاملی که باعث بروز علائم شده مطمئن می شود.

جلوگیری از عفونت قارچی در بارداری

محیط گرم و مرطوب فضای مناسبی برای رشد قارچ ها است. بنابراین با خشک نگه داشتن واژن و قسمت تناسلی از بروز عفونت های قارچی جلوگیری می کنید. همچین متعادل نگه داشتن باکتری های مفید واژن در پیشگیری از ابتلا به عفونت قارچی موثر است. پیشنهادات زیر ارزش امتحان کردن را دارند.

  • لباس زیر نخی که هوا به خوبی از آن رد و بدل شود بپوشید. از پوشیدن جوراب شلواری، شلوارهای تنگ به‌ خصوص الیاف مصنوعی خودداری کنید.
  • سعی کنید شب ها بدون لباس زیر بخوابید تا اندام تناسلی در معرض هوا قرار گیرد. اگر ترجیح می‌دهید با لباس بخوابید بهتر است لباس خواب بدون لباس زیر بپوشید. با این کار به رسیدن هوا به اندام تناسلی کمک می کنید.
  • هرگز در وان کف نخوابید. علاوه بر این از صابون های معطر، مواد شوینده ی اسانس دار، یا اسپری های بهداشتی زنانه استفاده نکنید. زیرا که این محصولات در بروز عفونت های قارچی نقش دارند بنابراین بهتر است از به کار بردن آنها خودداری کنید زیرا ممکن است این محصولات ناحیه تناسلی شما را حساس و تحریک پذیر کنند.
  • هرروز ناحیه تناسلی خود را به آرامی و با آب ولرم بشویید. در دوران بارداری یا هر زمان دیگری هرگز از دوش واژینال استفاده نکنید.
  • لباس های خیس خود را بلافاصله پس از شنا یا خیس شدن عوض کنید. همچنین در صورت عرق کردن پس از انجام تمرینات ورزشی یا فعالیت های روزانه لباس زیر خود را عوض کنید.
  • همیشه واژن را با دستمال از سمت جلو به عقب خشک کنید.
  • در دوران بارداری مصرف ماست به دلیل وجود لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در آن توصیه می شود زیرا به حفظ تعادل باکتریایی مناسب در روده و واژن کمک می کند. در هر صورت ماست منبع غنی پروتئین و کلسیم است!

 

درمان عفونت قارچی در بارداری

در صورت ابتلا به عفونت قارچی پزشک برای شما کرم یا شیاف ضد قارچ واژینالی خاصی که به سلامت بارداری آسیب نمی رساند، تجویز می کند. معمولا این داروها بدون نیاز به نسخه پزشک در داروخانه ها به فروش می رسند.

باید کرم یا شیاف را به مدت هفت روز به صورت متوالی استفاده کنید. بهتر است قبل از خواب و در حالی که دراز کشیده اید این کار را انجام دهید تا شیاف یا کرم به بیرون نشت نکند. (ممکن است درمان های کوتاه مدتی که قبلا برای درمان از آنها استفاده می کردید، در دوران باردرای تاثیری نداشته باشند.) می توانید کرم ضد قارچ اطراف و قسمت خارجی واژن خود بمالید.

ممکن است پس از آغاز درمان، چند روز طول بکشد تا احساس بهبودی کنید. در این مدت می توانید خارش شدید را با استفاده از کیسه یخ به مدت چند دقیقه تسکین دهید.

در صورت تاثیر منفی یا عدم تغییر شرایط، پزشک خود را مطلع کنید. زیرا ممکن است نیاز به تجویز داروی دیگری وجود داشته باشد. همچنین برای اطمینان از درمان کامل عفونت باید دوره درمان را کامل کنید، حتی اگر علائم عفونت در روزهای اول از بین رفته باشند.

ممکن است مراجعه به پزشک برای گرفتن دارویی که بدون نسخه در داروخانه به فروش می رسد، ضروری به نظر نرسد. اما بهتر است بدانید در دوران بارداری استفاده از این داروها بدون تشخیص و تجویز پزشک توصیه نمی شود. زیرا ممکن است علائم شما ناشی از عفونت قارچی نباشند و علت آن عفونت دیگری باشد. مطالعات نشان می دهد اکثر خانم هایی که خودشان برای درمان عفونت قارچی اقدام می کنند علت اصلی مشکل را نادیده می گیرند و درمان مناسب را به تاخیر می اندازند.

ممکن است علت بروز علائم به جای عفونت قارچی یا همراه با عفونت قارچی مشکلات دیگری مانند عفونت هایی که از طریق رابطه جنسی منتقل می شود، باشد.

 

مطالعه بیشتر:

1- نشانه ها و روش های درمان کاندیدیازیس واژینال

2- انواع عفونت واژن و روش های درمان آن

3- علت و درمان های عفونت قارچی واژن چیست؟

4- آیا عفونت قارچی در بارداری قابل پیشگیری و درمان است؟

5- درمان عفونت قارچی واژن با روش های خانگی و دارویی

 

استدیو عکس فیلیک