molfix-مولفیکس

آیا استفاده از تامپون بهتر از نوار بهداشتی است؟

آیا استفاده از تامپون بهتر از نوار بهداشتی است؟

امروزه محصولات بهداشتی بسیاری در بازار موجود است که با کمک آنها می توان خون خروجی از واژن در دوران قاعدگی را کنترل کرد. ساده ترین آنها نوار بهداشتی یا پد بهداشتی است که تقریبا همه بانوان آن را می شناسند. نوع دیگری از این محصولات تامپون نام دارد. در این مطلب قصد داریم که این دو وسیله بهداشتی را با هم مقایسه کنیم.

فواید و معایب تامپون در مقابل نوار بهداشتی

تامپون و نوار بهداشتی فواید و معایب خود را دارند. اما برای درک بهتر آن‌ها باید اول بدانید چه هستند. اساسا، نوار بهداشتی یک لایه کوچک از ماده جذب کننده است که در داخل لباس زیر خود می‌گذارید تا خون خارج شده از بدن‌تان را جذب کند.

توجه: پد روزانه هم همان است، فقط نازک‌تر.

تامپون ترکیبی از مواد جذب کننده است که برای جذب خون عادت ماهانه پیش از خارج شدن از بدن استفاده می‌شود.

فواید نوار بهداشتی در مقابل تامپون شامل موارد زیر است:

  • نشت ندارد
  • وارد بدن نمی‌شود
  • نوار بهداشتی موجب سندرم شوک سمی نمی‌شود
  • می‌توان در طول شب از آن استفاده کرد

فواید تامپون در مقابل نوار بهداشتی شامل موارد زیر است:

  • اندازه
  • احساس خیسی وجود ندارد
  • آزادی حرکت
  • آن را اصلا احساس نمی‌کنید

به نظر ما تامپون عالی است. تامپون بدون این که دیده شود از شما حفاظت می‌کند و باعث می‌شود عادت ماهانه را خصوصی نگه دارید. با هر لباسی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد، دامن کوتاه، دامن یا حتی بیکینی.

از آن‌جا که نوار بهداشتی را بیرون از بدن‌ خود قرار می‌دهید، شنا کردن در هنگام استفاده از آن ممنوع است. از تامپون استفاده کنید و شیرجه بزنید.

 

تامپون بهتر است یا پدهای بهداشتی (نوار بهداشتی)؟

وقتی این سؤال مطرح می‌شود که تامپون بهتر است یا نوار بهداشتی، پاسخ واقعی این است که کاملا به شما بستگی دارد! بیشتر بانوان با استفاده از نوار بهداشتی شروع می‌کنند، اما برخی هم مستقیم سراغ تامپون می‌رود. پاسخ درست یا غلطی برای تامپون در مقابل نوار بهداشتی وجود ندارد. این‌که تامپون را انتخاب کنید یا نوار بهداشتی، همه‌اش به این بستگی دارد که با کدام راحت‌تر هستید و احساس حفاظت بیشتری می‌کنید. اگر مطمئن نیستید، با یک نفر دیگر که به او اطمینان دارید، مانند مادر یا خواهرتان مشورت کنید.

آیا تامپون در مقایسه با نوار بهداشتی ایجاد درد می‌کند؟ نباید این‌طور باشد. تامپون های تامپاکس یک فروکننده دارند که داخل کردن آن در جای درست را راحت‌تر می‌کند. بسیاری از بانوان با این نوع تامپون شروع می‌کنند چون باعث می‌شود بدون نشت کردن بتوانید ورزش کنید. بعلاوه لایه نرم آن باعث می‌شود حتی در روزهای بسیار سبک عادت ماهانه احساس راحتی فوق‌العاده‌ای داشته باشید. وقتی می‌خواهید تامپون را وارد بدن خود کنید، اگر به هر علتی احساس ناراحتی کردید، احتمالا آن‌را تا جای لازم فرو نبرده‌اید.. مشکلی نیست. آن‌را بیرون بکشید و یکی دیگر را امتحان کنید. این‌بار اطمینان یابید که آن قدر تامپون را فرو برده‌اید تا دستی که آن‌را نگه داشته با پوست‌تان تماس پیدا کند. این نشانه‌ای است که فروکننده کاملا داخل شده است. در حالت صحیح اصلا نباید تامپون را در داخل بدن احساس کنید.

 

باورهای عمومی در مورد استفاده از تامپون

همانطور که اشاره شد، تامپون یک وسیله برای کنترل خون ریزی دوران قاعدگی است که با قرار گرفتن در درون واژن و جذب خون خروجی کار می کند. استفاده از این وسیله هنوز در بین افراد متداول نیست به همین سبب باورهای عمومی اشتباهی درمورد آن ها بین مردم گسترش یافته است که در ادامه قصد داریم در قالب سوال آنها را مطرح کرده و پاسخ صحیح را شرح دهیم. وقتی موضوع به عادت ماهانه می‌رسد افسانه‌ها و سوءبرداشت‌های بسیاری وجود دارد که حقیقت ندارند.

1- آیا ممکن است تامپون بیش از حد در بدن من فرو برود؟

نه انتهای واژن که دهانه رحم قرار دارد باریک‌تر از آن است که تامپون بتواند از آن عبور کند. این غیرممکن است.

2- آیا ممکن است تامپون در داخل بدن من رها شود؟

نه. علاوه بر این‌که گردن رحم بسیار کوچک است، دیواره‌های واژن نیز تامپون را در جای خود نگه می‌دارد. تامپون تا وقتی آن را بیرون نکشیده‌اید در جای خود باقی می‌ماند.

3- آیا می‌توانم در طول شب هم از تامپون استفاده کنم؟

بله حتما. تامپون را می‌توانید تا ۸ ساعت استفاده کنید، چه روز باشد چه شب. اما یادتان باشد حتما تامپون را هر ۴ تا ۸ ساعت عوض کنید و از پایین‌ترین قابلیت جذب مورد نیاز استفاده کنید. تا خطر سندروم شوک سمی را کاهش بدهید.

4- آیا برای شنا و ورزش می‌توانم از تامپون استفاده کنم؟

بله هر کاری بخواهید می‌توانید با آن انجام بدهید: شنا، حمام، ورزش و غیره. در مورد تامپون هیچ‌گونه سر خوردن یا تکان خوردنی مانند پد وجود ندارد. به همین دلیل برای بانوان فعال مانند شما عالی است.

5- اولین بار که سعی کردن از تامپون استفاده کنم خیلی آزاردهنده بود. وقتی سعی کردن آن را بیرون بکشم درد زیادی داشت. آیا من نمی‌توانم از تامپون استفاده کنم؟

نه این طور نیست. گاهی اوقان تامپون درست وارد نمی‌شود (معمولا به اندازه کافی فرو نرفته‌اند) و احساس عجیبی به آدم دست می‌دهد. در واقع این‌که هنگام بیرون کشیدن درد احساس می‌کنید به این خاطر است که تامپون طوری طراحی شده که در داخل بدن باز شود. وقتی تامپون خشک را که تنها مدت کوتاهی در بدن شما بوده بیرون می‌کشید می‌تواند آزاردهنده باشد. بار بعدی، به تامپون اجازه بدهید مقداری از خون عات ماهانه را جذب کند. به این ترتیب خشک نخواهد بود و روی دیواره حساس واژن شما کشیده نمی‌شود.

6- در اینترنت خواندم که انواع مواد شیمیایی سمی در تامپون وجود دارد. آیا این درست است؟

همه ما می‌دانیم که اطلاعات غلط چطور می‌تواند در اینترنت منتشر شود. اما سازمان‌های دولتی مانند مرکز سلامت کانادا برای تولید تامپون‌ها مقررات سختی دارند تا اطمینان یابند عاری از هرگونه مواد مضر هستند.

7- آیا می‌توانم تامپون را در توالت بیندازم؟

نباید تامپون را در توالت انداخت. با این‌که تامپون‌ها تخریب‌پذیر هستند اما به سیستم فاضلاب آسیب می‌رساند. تامپون وقتی وارد آب می‌شود شکسته نمی‌شود، طوری طراحی شده‌اند که دقیقا برعکس باشند. تامپون بلافاصله توالت را بند نمی‌آورد، اما انداختن مکرر آن‌ها باعث می‌شود به مرور زمان این اتفاق بیفتد. بهترین راه برای دور انداختن تامپون مصرف شده این است که در دستمال توالت بپیچید و در سطل بیندازید.

8- آیا تامپون با زندگی فعالانه من تداخل ایجاد می‌کند؟

خیر. با تامپون‌ها شما می‌تواند زندگی عادی خود را در هر روز از ماه ادامه بدهید. تامپون‌ها طوری طراحی شده‌اند که حتی با افزایش فعالیت‌های شما نیز مشکلی ایجاد نکنند. تامپون‌ها می‌توانند در مواقعی فایده‌ای داشته باشند که پد ندارد، مانند شنا کردن.

9- چطور قابلیت جذب مناسب را پیدا کنم؟

اگر خونریزی شما سبک است از جذب عادی استفاده کنید. اگر متوسط تا شدید است از جذب سوپر استفاده کنید. میزان خونریزی شما می‌تواند در یک دوره متفاوت باشد، بنابراین ممکن است هنگام عوض کردن تامپون لازم باشد قابلیت جذب آن را تغییر بدهید. همیشه برای کنترل خونریزی از پایین‌ترین قابلیت جذب ممکن استفاده کنید. 

 

مطالعه بیشتر:

1- 5 روش خانگی برای کاهش درد پریود یا عادت ماهانه

2- آزمون برای تشخیص طبیعی بودن قاعدگی یا عادت ماهانه

3- کاهش درد عادت ماهانه بانوان با مصرف ویاگرا!

4- انتخاب بهترین نوار بهداشتی برای خونریزی پس از زایمان

 

استدیو عکس فیلیک