راه های درمان زخم شدن نوك سينه در شيردهي

راه های درمان زخم شدن نوك سينه در شيردهي

دوران شیردهی دقایقی است که هر لحظه اش با تجلی عشق بین مادر و نوزاد پیوند خورده است. این دوران شگفت انگیز گاهی با دردها و مشکلاتی همراه می شود که از جمله آنها می توان به زخم و ترک نوک پستان اشاره کرد. اگر به دنبال درمان زخم شدن نوك سينه در شيردهي هستید تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

زخم نوک سینه در شیردهی

شیردهی علی رغم تمامِ لذت ها و عشقی که در آن نهفته است، کار ساده ای نیست. خصوصاً برای کسانی که به تازگی طعم شیرین مادر شدن را چشیده اند، یک چالش جدید را پیش رویشان قرار می دهد.

نوک پستان آسیب دیده و به شدت دردناک، در نتیجه گرفتن نادرست پستان بوجود می‌آید. به گفته پزشکان، وقتی نوزاد در حال مکیدن است، نباید دردی خارجی وجود داشته باشد. اگر احساس درد می‌کنید، او را از پستان جدا کنید، وضعیت نوزاد را تغییر دهید و دوباره از سر بگیرید. اگر نوک پستان‌هایتان ترک خورده است، آنرا به پزشک یا متخصص زنان و زایمان اعلام کنید و درباره‌ی درمان با او مشورت کنید. پدهای پستان را کنار بگذارید، زیرا محیط مرطوبی را به وجود می‌آورند. اگر دچار عفونت باکتریایی هستید، باید آن را درمان کنید.

 

زخم نوک سینه در شیردهی چگونه درمان می شود؟

اما اگر دچار نوک پستان ترک خورده هستید، نحوه گرفتن و مکیدن فرزندتان را تصحیح کنید تا مشکل دوباره رخ ندهد. بعلاوه یک راه درمان زخم شدن نوك سينه در شيردهي استفاده از پماد های ترمیم کننده است. پمادهای مربوط به شقاق ها و زخم های پستانی را می توانید از داروخانه ها تهیه کرده و در فواصل بین شیردهی استفاده کنید. متخصصان مشاور در امر شیردهی در مورد این مشکل اینگونه توضیح می دهند که بهترین راه حل برای نوزادانی که توانایی و مهارت کافی برای گرفتن نوک سینه مادر را ندارند، برقراری تماس پوست به پوست است.

لباس های بالاتنه خود را به طور کامل دربیاورید، نوزاد را نیز به جز پوشک کاملاً برهنه کنید، در یک وضعیت نیمه درازکش در یک پوزیشن راحت قرار گرفته و نوزاد را بر روی قفسه سینه خود قرار دهید. برای جلوگیری از سرد شدن بدن نوزاد، یک پتو و یا ملافه سبک و نرم را بر روی هردویتان بیندازید. سعی کنید ابتدا خود آرامش گرفته و انرژی آرامش بخش خود را به نوزاد منتقل کنید. وقتی که نوزاد به طور کامل آرام شد، به دنبال نوک سینه می گردد و تلاش می کند تا آن را به دهان بگیرد. صبر و حوصله داشته باشید و به او زمان بدهید. با کمک فشار دست بر روی سینه به خروج شیر کمک کنید تا نوزاد با خوردن قطرات شیر تشویق شده و بیشتر ترغیب شود. به یاد داشته باشید که صبر و حوصله کلید موفقیت در شیردهی است.

ترک نوک سینه درواقع زخم‌هایی کم و بیش عمیق است و دلیل آن هم وضعیت بد شیردهی یا نازک بودن بیش از حد پوست نوک سینه است. برای درمان و پیشگیری توصیه می‌شود مادر وضعیت شیردهی را اصلاح کند. نوزاد باید تمام قسمت قهوه‌ای نوک پستان یا حجم بیشتر آن را در دهان بگیرد و تنها نوک پستان در دهانش نباشد. درضمن نباید سینه را از دهان نوزاد به زور بیرون کشید. بعد از هر بار شیردهی باید اجازه داد میزانی از چربی شیر روی سینه خشک شود. شستن مرتب سینه قبل و بعد از شیردهی مخصوصاً با مواد شوینده نیز درست نیست و باعث خشکی پوست سینه و ترک آن می‌شود. درصورتی که دچاراین مشکل شدید می‌توانید پماد "ویتامین آ" و یا پماد های ترمیم کننده پوست نوک پستان استفاده کنید. اما گر مشکل حاد بود، حتماً به متخصص مراجعه کنید.

بعلاوه ممکن است زخم نوک پستان ناشی از گاز گرفتن نوزاد باشد. خوشحال باشید، فرشته ی کوچک شما در حال دندان در آوردن است. برای درمان زخم شدن نوك سينه در شيردهي وقتی ناشی از گاز گرفتن نوزاد است باید به این شیوه عمل کنید. در این شرایط هرگز نباید اقدام به کشیدن سینه خود کنید، زیرا او نیز فک خود را سفت تر کرده در نتیجه نوک سینه شما به مرور زخم خواهد شد. برای درآوردن سینه خود از دهان نوزاد به آرامی کمی از هاله و اطراف آن را بر روی بینی نوزاد قرار دهید، او برای تنفس کردن مجبور می شود که دهانش را باز کند و یا این که یک انگشتِ تمیز خود را از گوشه وارد دهان او کنید تا آن را باز کند. بدانید که قصد آسیب زدن به شما را ندارد و فقط لثه هایش می خارد!!

اکنون که درمورد درمان زخم شدن نوك سينه در شيردهي اطلاعات کاملی کسب کرده اید می توانید با برطرف کردن مشکلات موجود، از این دوران لذت بیشتری برید.

 

مطالعه بیشتر:

1- علت سوزش سينه در شيردهي چیست و چگونه قابل درمان است؟

2- علت جوش روي نوک سينه زنان چیست و چگونه قابل پیشگیری است؟

3- روش های درمان و پیشگیری از ترك نوك سينه در شيردهي