molfix-مولفیکس

ماه پنجم بارداری،علائم شایع ماه پنجم بارداری چیست؟

ماه پنجم بارداری،علائم شایع ماه پنجم بارداری چیست؟

بدن هر مادر باردار در مراحل مختلف بارداری به شکلی متفاوت تغییر می‌کند. با این وجود، احتمالاً تا ماه پنجم بارداری بزرگی شکم شما کاملاً قابل رویت خواهد بود. بنابراین در ماه پنجم بارداری ضمن تطابق با تغییرات جسمی، به شنیدن توصیه‌های ناخواسته مختلف از هر کسی عادت خواهید کرد.

علائم شایع ماه پنجم بارداری

این احتمال وجود دارد که شما هنوز هم آن انرژی سه ماهه دوم را داشته باشید و بسیاری از مادران اظهار می‌دارند که این لذت‌ بخش‌ترین مرحله از بارداری است. اما همچنین ممکن است با علائم آزاردهنده پنج ماهگی مواجه شوید، مانند:

خارش پوست

• ترک‌های پوستی

• رگ‌های واریسی

• رگ‌های عنکبوتی

• مشکلات بینی

• سرگیجه

• گرفتگی عضلات پا

به خاطر داشته باشید که این علائم بارداری طبیعی هستند و ممکن است در طول این ماه فقط برخی از آنها را تجربه کنید.

پنج ماهگی: تغییرات درونی و بیرونی

رشد جنین: در ماه پنجم از بارداری، جنین شما در حال وزن گرفتن است و اکنون دارای مو و ابرو است. او حتی ممکن است شروع به سکسکه کند و شما حرکات تند و ناگهانی او را احساس خواهید کرد. احساس کردن این حرکات نشان دهنده سلامت جنین است. بنابراین اگرچه ممکن است بعضی اوقات این حرکات آزاردهنده باشند (بخصوص شب هنگام که در حال خوابیدن هستید)، اما قطعاً نشانه خوبی هستند.

تغییرات بدن شما: در طول ماه پنجم از بارداری، موارد مثبت زیادی وجود دارد، مانند ادامه لذت بردن از انرژی بالا. بسیاری از بانوان باردار نیز درخشش بارداری را تجربه می‌کنند و پوست آنها براق‌تر می‌شود. شکم شما به رشد خود ادامه می‌دهد (و برخی از علائم بارداری که در بالا به آنها اشاره شد)، را تحریک می‌کند، اما آنقدر بزرگ نیست که نتوانید با سهولت حرکت کنید. با بزرگ شدن شکم، ممکن است شاهد بیرون زدن ناف خود شوید. همچنین ممکن است متوجه برخی تغییرات در بافت و رشد ناخن‌های خود شوید.

تطابق با وضعیت بدن: شما با فراهم کردن فضای امن برای جنین در حال رشد خود کار مهمی انجام می‌دهید، اما این بدان معنی نیست که همیشه با وضعیت جدید بدن خود کاملاً احساس راحتی خواهید کرد. در طول سه ماهه دوم بارداری از خریدن چند دست لباس راحت و شاد مادرانه، چه از فروشگاه‌های محلی و چه از طریق اینترنت لذت ببرید.

مواجه شدن با نظرات دیگران: ممکن است برای شما سخت باشد که وقتی از افراد بیگانه و آشنا در مورد بارداری خود توصیه‌هایی می‌شنوید چگونه پاسخ دهید. یک راهکار خوب این است که از آنها تشکر کنید و به آنها بگویید درباره آنچه که گفته‌اند فکر می‌کنید و همین کافی است. ممکن است قبلاً تصمیم گرفته باشید که خبر مربوط به بارداری خود را به رئیس و همکاران خود اطلاع دهید و برای استفاده از مرخصی زایمان برنامه‌ریزی کرده باشید. در ماه پنجم بارداری بهتر است بررسی کنید که چگونه باید مسئولیت‌های کاری خود را به همکارانتان واگذار کنید که تا سه ماهه سوم بارداری وظایف سنگین و استرس‌زا را به تدریج به اتمام برسانید.

در ماه پنجم بارداری چیکار کنم؟

• در کلاس‌های پیش از زایمان ثبت نام کنید: بسیاری از کلاس‌های پیش از تولد طی یک یا دو ماه آینده شروع می‌شوند، بنابراین ثبت نام کنید تا بتوانید هر چه بیشتر اطلاعات و حمایت کسب کنید. راهنمای کاملی در مورد این کلاس‌ها پیدا کنید تا به شما در شناخت دوره‌های مختلف و چگونگی تدریس آنها کمک کند.

• با جنین خود صحبت کنید: در ماه پنجم بارداری جنین شما یاد می‌گیرد که صدای شما را بشناسد و بهتر از گذشته می‌تواند بشنود. صحبت کردن، آواز خواندن یا خواندن کتاب برای او را به یک عادت روزانه تبدیل کنید.

• ماه پنجم بارداری چه بخوریم: در این ماه رژیم غذایی متعادلی داشته باشید و از پرخوری پرهیز کنید.

• علائم زایمان زودرس را بشناسید: اکنون زمان آن است که مراقب نشانه‌های احتمالی زایمان زودرس باشید. همه علائم و نشانه‌ها را بشناسید. اگر فکر می‌کنید دارای علائم جدی هستید با پزشک خود تماس بگیرید.

• از انرژی این دوره استفاده کنید: افزایش انرژی سه ماهه دوم بارداری فرصت خوبی برای ورزش، مسافرت، آماده سازی خانه برای ورود نوزاد و تمام کردن هرگونه کار ناتمام دیگر است. همچنین برای اطمینان از سلامتی خود و نوزاد، علائم و نکات سه ماهه دوم را کشف کنید.

• به خوبی غذا بخورید: جنین شما در این مرحله به سرعت در حال رشد است و ممکن است شما بیشتر احساس گرسنگی کنید. این یعنی شما نباید از خوردن امتناع کنید، بلکه باید به خوردن انواع غذاهای سالم و مغذی ادامه دهید.

• راحت باشید: راه‌های راحت خوابیدن را انتخاب کنید، کفش‌های راحت‌تری بپوشید (به خصوص اگر دچار تورم پا هستید). در ماه پنجم بارداری لباس‌های بارداری راحت را انتخاب کنید که به بدن در حال رشد شما فضای کافی برای تحرک و تنفس می‌بخشد و سینه بندهای بارداری را بپوشید که از سینه‌های در حال تغییر شکل شما محافظت کند.

 

بیشتر بدانید:

1- رشد جنین در سه ماهه دوم بارداری

2- روزه داری در سه ماهه دوم بارداری میسر است

3- در سه ماهه دوم بارداری چی بخوریم،اهمیت تغذیه در سه ماهه دوم

4- تغییرات بدن مادر در سه ماهه دوم بارداری

منبع: in.pampers 

استدیو عکس فیلیک