The chronograph is started when the event is seen and stopped when it is heard. The chronograph seconds hand indicates the distance from the event on the telemetric scale. Telemeter: on account of most replica watches using a telemeter scale, best rolex replica Three different views from three different continents on the finalists in the Chronograph category at this years Grand Prix d . Audemars Piguet Replica Uk omegasphereco uk.

چرا نباید به غذای کودک نمک زد و غذای نوزاد باید چگونه باشد؟

اگر فرزند کوچکی دارید که به سن شروع تغذیه تکمیلی رسیده است، احتمالا شنیده اید که نباید به غذای کودکتان نمک بزنید. برای بسیاری از مادران در مورد استفاده از نمک در رژیم غذایی نوزاد سوالات بسیاری مطرح است. چرا نباید به غذای کودک نمک زد؟ آیا می توان در غذای نوزاد از نمک استفاده کرد یا خیر؟ از چه سنی و به چه مقدار باید نمک را به برنامه غذایی نوزادان اضافه کرد؟

چرا نباید به غذای کودک نمک زد؟

نمک که از دو ماده معدنی کلر و سدیم تشکیل شده است از جمله عناصر بسیار مهم و ضرورری در تغذیه انسان به شمار می رود. ولی با این وجود بنا به گفته سازمان جهانی بهداشت (WHO) میزان مصرف نمک در برخی جوامع بسیار بالا است و این در حالی است که مصرف بی رویه آن با بروز پیامدهای نامطلوبی از قبیل چاقی و فشار خون بالا بر سلامت افراد همراه است.

اگرچه میزان نمک توصیه شده در بزرگسالان بین 2 تا 5 گرم در روز است ولی با این حال بهتر است که تا حد امکان از افزودن نمک به منوی غذایی نوزادان اجتناب کنید. علت این امر آن است که از یک سو غذایی که نوزاد خود را با آن تغذیه می کنید چه شیر و یا اولین پوره هایی که در آغاز تغذیه تکمیلی به او می دهید خود به طور طبیعی حاوی مقادیر اندکی از نمک می باشند و از سویی دیگر کلیه های نوزاد در این سن هنوز به حد کافی رشد نکرده و قادر به دفع نمک اضافه از بدن نوزاد نیستند.

از ایجاد عادات بد غذایی در نوزاد اجتناب کنید

باید از این باور نادرست و رایج که غذا بدون نمک هیچ طعمی ندارد، دست بردارید. پیش از هر چیز باید گفت که نمک تقویت کننده طعم نیست بلکه در واقع با پوشاندن مزه واقعی غذا درک ما را از طعم آن تغییر می دهد. این طعم و کیفیت ذاتی نیست بلکه به واسطه صنایع غذایی دستخوش تغییراتی شده است که به نوعی اعتیاد به طعم شوری را در افراد ایجاد می کند. همچنین بهتر است از مصرف مواد غذایی آماده و فرآوری شده که به منظور بهبود طعم و امکان نگهداری بلند مدت مقادیر فراوانی نمک به آنها افزوده شده است تا حد امکان خودداری کنید.

به این ترتیب چنانچه خود شخصا اقدام به تهیه غذا برای نوزادتان می کنید از افزودن نمک به آن خودداری کنید. اگرچه ممکن است این غذا بدون اضافه کردن نمک از نظر شما بی مزه باشد ولی بی تردید طعم آن مورد علاقه نوزادتان خواهد بود. به عبارتی دقیق تر شما با افزودن نمک به این غذا باعث ایجاد عادات بد و نادرست غذایی در نوزاد خود خواهید شد. به خاطر داشته باشید که آغاز تغذیه تمکیلی تنها به معنای گذر از رژیم غذایی مایع به جامد نیست بلکه ذائقه نوزادتان نیز دقیقا از همین دوران شکل می گیرد!

چه مقدار نمک و از چه سنی باید به غذای نوزاد اضافه کرد؟

حال که می دانید چرا نباید به غذای کودک نمک زد، باید به شما بگوییم نیاز نوزادان به نمک چقدر است. نیاز نوزادان به نمک تا سن یک سالگی تقریبا کمتر از یک گرم در روز است. همانگونه که پیش از این نیز اشاره شد شیر و سایر غذاهای مورد استفاده در برنامه غذایی نوزاد به طور طبیعی حاوی مقادیری از نمک می باشند. (البته غیر از غذاهای آماده و فرآوری شده که حاوی مقادیر ناسالمی از نمک بوده و مطمئنا باید از برنامه غذایی نوزاد حذف شوند)

میزان نمک توصیه شده در نوزادان در سنین 1 تا 3 سالگی در حدود 2 گرم در روز است.

راهکارهایی برای کاهش مصرف نمک در غذای نوزاد

• برخی انواع غذاها مانند پنیر و یا سبزیجات کنسرو شده به طور طبیعی نمکین وشور هستند. بنابراین میزان مصرف آنها را در نوزاد خود محدود کنید!

• چنانچه به هر دلیل امکان تهیه غذای خانگی برای نوزاد خود را نداشته و ناچار به استفاده از غذاهای آماده هستید در هنگام خرید برچسب محصولات غذایی را به دقت بخوانید تا از میزان نمک پنهان در آنها مطلع شوید. دقت کنید که عبارت "نمک" در برخی از برچسب های غذایی با عنوان "سدیم" درج می شود. مطالعه برچسب های غذایی این امکان را به شما خواهد داد که تخمین درستی از نمک دریافتی نوزاد خود داشته باشید.

• چنانچه احساس کردید غذای نوزاد بدون افزودن نمک واقعا بی مزه است می توانید از سایر چاشنی ها و گیاهان معطری نظیر مریم گلی، آویشن، رزماری و پاپریکا به منظور طعم دهی بیشتر به غذای نوزاد استفاده کنید!

• حال که می دانی چرا نباید به غذای کودک نمک زد و از چه سنی باید نمک را به غذای او اضافه کنیم، در نهایت برای اطمینان بیشتر می توانید با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید، او در مورد تغذیه نوزاد توصیه های لازم را به شما خواهد کرد!

 

بیشتر بدانید:

1- نکات مهم در تهیه و نگهداری غذای کمکی نوزاد

2- با 10 راهکار ساده نوزاد را عاشق غذای کمکی کنید

3- مصرف نمک کودکان خود را کنترل کنید

4- شروع غذای کمکی در کودکانی که دچار حساسیت غذایی هستند

?پرسش و پاسخ های چرا نباید به غذای کودک نمک زد؟

تا یک سالگی نوزاد به چقدر نمک نیاز دارد؟

نیاز نوزادان به نمک تا سن یک سالگی تقریبا کمتر از یک گرم در روز است.

نیاز کودکان سه ساله به نمک چقدر است؟

میزان نمک توصیه شده در نوزادان در سنین 1 تا 3 سالگی در حدود 2 گرم در روز است.

چرا نباید به غذای نوزاد نمک بزنیم؟

افزودن نمک به این غذا باعث ایجاد عادات بد و نادرست غذایی در نوزاد خود خواهید شد. به خاطر داشته باشید که آغاز تغذیه تمکیلی تنها به معنای گذر از رژیم غذایی مایع به جامد نیست بلکه ذائقه نوزادتان نیز دقیقا از همین دوران شکل می گیرد!

آیا نمک زدن به غذای نوزاد برای او ضرر دارد؟

بله. کلیه های نوزاد در این سن هنوز به حد کافی رشد نکرده و قادر به دفع نمک اضافه از بدن نوزاد نیستند.