از چند ماهگی به نوزاد بادام بدهیم؟ فواید دادن بادام به نوزاد
بادام به دلیل فواید سلامتی بی شمار خود و داشتن فیبر، مواد معدنی و اسیدهای چرب ضروری به عنوان یک ماده مغذی در سرتاسر دنیا شناخته می شود. به علاوه دانه های بادام دارای طعم لذت بخشی هستند که باعث محبوبیت آن ها در میان بزرگسالان و کودکان شده است. با این حال، وقتی نوبت به نوزادان می رسد، مسأله کاملاً متفاوت است زیرا جویدن بادام برای آن ها سخت است. اما به جای محروم کردن فرزند کوچکتان از مزایای تغذیه ای این خوراکی مغذی، روش های دیگری برای دادن بادام به نوزاد نیز وجود دارند که می توانید به کمک آن ها، میزان نیاز روزانه بادام مصرفی را برای فرزند خود تأمین کنید.
دادن بادام به نوزادان را از چند ماهگی شروع کنیم؟
با شروع تغذیه کمکی یعنی از پایان شش ماهگی می توانید دادن بادام به نوزاد را شروع کنید. بهترین راه برای دادن بادام به نوزاد در این زمان تهیه حریره بادام است. نکته بسیار مهم توجه دقیق به علائم آلرژی است. درصورت مشاهده علائم آلرژی تا چند ماه دیگر برای دادن بادام به کودکتان صبر کنید. به یاد داشته باشید که دادن بادام به نوزاد دو ماهه درحقیقت جز شیر مادر یا شیر خشک هیچ غذایی را نباید زیر شش ماه به نوزادتان بدید.
فواید دادن بادام به نوزاد چیست؟
همانطور که می دانید؛ بادام دو نوع دارد شیرین و تلخ. بادام شیرین از محبوبیت بیشتری برخوردار است، خصوصاً زمانی که تمایل دارید آن را به شکل خام مصرف کنید. نوع دوم طعم تلخی ندارد اما به جای استفاده به عنوان میان وعده، بیشتر برای مصارف پخت و پز استفاده می شود. هر دو نوع این بادام ها، مزایای بی شماری برای سلامتی افراد به همراه دارند.
1. عملکرد مغز را تقویت می کند
مواد مغذی موجود در بادام، برای رشد مغز فرزند شما ضروری هستند. ریبوفلاوین و ال کارنیتین موجود در بادام، فعالیت مغز را تحریک می کنند. بادام همچنین سطح هوش را بهبود می بخشد و به شما کمک می کند تا بیماری آلزایمر در سنین پیری دور باشد. پس از آن غافل نشوید.
2. سطح کلسترول و دیابت را تنظیم می کند
اگرچه نیازی نیست که در مورد سطح کلسترول و یا دیابت در نوزادان نگران باشید، اما بد نیست بدانید که مصرف بادام در سنین پایین می تواند در بزرگسالی مفید باشد. بادام به دلیل غنی بودن از ویتامین (E) و داشتن شاخص گلیسمی پایین، در کنترل سطح کلسترول و قند خون بسیار مفید است. با این حال، هنگامی که به فرزند خود بادام می دهید، باید اطمینان حاصل کنید که آجیل ها خام بوده و با نمک یا شکر روکش نشده باشند (شور و یا شیرین نباشند).
3. به هضم غذا کمک می کند
مقدار زیاد فیبر موجود در بادام می تواند از بروز یبوست جلوگیری کرده و با تنظیم حرکات روده به تقویت دستگاه گوارش در نوزادان کمک کند.
4. استخوان ها و دندان ها را تقویت می کند
وجود مقادیر مناسب فسفر در بادام باعث رشد مطلوب استخوان ها و دندان های فرزند شما می شود. خواص دارویی بادام همچنین به جلوگیری از پوکی استخوان در مراحل بعدی زندگی کمک قابل توجهی می کند.
5. ایمنی را بهبود می بخشد
آنتی اکسیدان های موجود در بادام و خاصیت قلیایی عمومی آن ها به بدن کمک می کند تا از شر سموم خلاص شود، بنابراین ایمنی بدن فرزند شما به طور قابل توجهی تقویت می شود.
6. ضد التهاب
وجود برخی اسیدهای چرب ضروری، منجر شده تا بادام خاصیت ضد التهابی بسیار خوبی داشته باشد که این ویژگی سلامتی فرزند شما را تا بزرگسالی تضمین می کند.
7. منبع خوب آنتی اکسیدان ها
بادام منبع غنی آنتی اکسیدان هایی مانند کاتچین، اپی کاتچین و فلاوانول بوده و بنابراین می تواند به مبارزه با سرطان و آسیب اکسیداتیو ایجاد شده توسط رادیکال های آزاد کمک کند. خوردن بادام می تواند به حفظ سلامتی فرزند در طی بزرگ شدن و رشد کردن کمک کند.
ارزش غذایی دادن بادام به نوزاد، بادام برای نوزاد چه فوایدی دارد؟
هر بادام خام حدود هفت کالری دارد و سرشار از پروتئین و فیبرهای غذایی است. آن ها برای پوست، مو و سلامت عمومی بدن مفید هستند.
ماده مغذی |
ارزش غذایی |
نیاسین |
3.385 میلی گرم |
ریبوفلاوین |
1.104 میلی گرم |
ویتامین E |
26 میلی گرم |
کلسیم |
264 میلی گرم |
آهن |
3.72 میلی گرم |
منیزیم |
268 میلی گرم |
فسفر |
484 میلی گرم |
روی |
3.08 میلی گرم |
ویتامین A |
1 واحد بین المللی |
پتاسیم |
705 میلی گرم |
مس |
0.996 میلی گرم |
منگنز |
2.285 میلی گرم |
عوارض جانبی و خطرات دادن بادام به نوزاد
نگران نباشید. اگر هر روز با رعایت اصل اعتدال به فرزند خود بادام بدهید، هیچ خطری ندارد. با این حال، قبل از آغاز این روند، شما باید متوجه شوید که آیا فرزند شما به آجیل حساسیت دارد یا خیر.
سابقه خانوادگی آلرژی به آجیل ها، می تواند فرزند شما را در برابر واکنش ها آسیب پذیر کند، این واکنش های آلرژیک حتی در مواردی می توانند تهدید کننده زندگی باشند.
- فراموش نکنید که جویدن بادام ممکن است برای نوزادان سخت باشد و بنابراین خطر خفگی در هنگام خوردن آن وجود دارد.
- خوردن زیاد از حد بادام، می تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی مانند نفخ شکم شود. زیرا بدن باید مقادیر قابل توجهی فیبر غذایی دریافت شده از بادام را پردازش و هضم نماید.
البته این تنها بادام نیست که می تواند برای فرزند شما حساسیت زا باشد. انواع دیگری از آجیل ها هم می توانند جزو موارد آلرژیک قرار گیرند. اگر کنجکاوید که بدانید فرزند شما، به جز بادام، به کدام نوع آجیل می تواند حساسیت داشته باشد؟ این لیست را مطالعه کنید:
- گردو
- پسته
- گردوی آمریکایی
- فندق
- آجیل برزیلی
- بادام زمینی
- بادام هندی
بنابراین بسیار مهم است که قبل از شروع دادن آجیل ها به فرزند خود، این موارد را به خاطر بسپارید:
نحوه دادن بادام به نوزاد، چگونه بادام را در غذای فرزند خود بگنجانیم
خوردن بادام خام برای نوزادان و کودکان خردسال ممکن است دشوار باشد، اما روش های دیگری وجود دارد که با کمک گرفتن از آن ها، می توانید اطمینان حاصل کنید که فرزند دلبندتان سهمیه روزانه بادام خود را دریافت می کند. می توانید بادام ها را یک شب در آب خیس کرده، پوست آن ها را به طور کامل بگیرید و سپس برای تهیه خوراکی های مورد نظر خود، آن ها را له کنید. حالا می توانید از بادام هایی که آماده کرده اید، در دستورالعمل های مختلف استفاده کنید. در ادامه به برخی از این دستورالعمل ها اشاره شده است:
دستور العمل های سریع دادن بادام به نوزاد
نوزادان باید حداقل تا یک سالگی از شیر مادر تغذیه کنند و یا در نهایت از شیر خشک استفاده کنند. هنگامی که فرزند شما یک ساله شد، می توان از انواع دیگری از شی نیز برای تغذیه او استفاده کرد. شیر گاو و شیر بادام برخی از گزینه هایی هستند که می توانید بعد از یک سالگی، از آن ها به فرزند خود بدهید.
1. شیر بادام خانگی
شیر بادام در مقایسه با شیر گاو پروتئین و کلسیم کمتری دارد. شیر بادام برای نوزادانی توصیه می شود که 1 سال یا بیشتر سن دارند. این شیر به خصوص در مواردی که شیرخوار به لبنیات حساسیت داشته باشد، گزینه بسیار مناسبی است. اگر نوشیدنی شیر بادام آماده و صناعی خریداری می کنید، مطمئن شوید که با کلسیم غنی شده و حاوی مقادیر زیادی قند نباشد. اما قطعا فرم خانگی شیر بادام به فرم کارخانه ای آن ارجحیت دارد. شما به راحتی می توانید شیر بادام را در خانه تهیه کنید تا به این طریق ماده مغذی بادام را در رژیم غذایی فرزند خود بگنجانید:
مواد مورد نیاز برای تهیه شیر بادام خانگی:
- 5 الی 6 عدد بادام خام
- 1 فنجان آب
- خرما برای افزودن طعم شیرینی
- زعفران (اختیاری)
- هل (اختیاری)
طرز تهیه:
بادامها را برای یک شب در آب خیس کنید. صبح پوست آن ها را جدا کرده و با مقداری آب در مخلوط کن مخلوط کنید تا صاف شود. سپس خرما، زعفران و هل را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید. برای تمیز کردن شیر بادام از ذرات جامد باقیمانده، آن را از صافی یا پارچه تمیز رد کنید و سپس شیر تمیز را به داخل بطری منتقل کنید. هر وقت لازم شد می توانید این شیر آماده بادام را به فرزند خود بدهید. توصیه می شود همواره شیر بادام و هر غذا و خوراکی دیگری را به صورت تازه برای فرزند خود تهیه کنید.
2. پوره سیب - بادام مواد مورد نیاز برای تهیه:
- یک عدد سیب به صورت قطعه قطعه شده
- 2 قاشق چای خوری پودر بادام
- در صورت لزوم آب
طرز تهیه:
قطعات سیب را در مقداری آب بپزید تا نرم شوند. پودر بادام را به مخلوط سیب نرم شده اضافه کنید و آن را بجوشانید. اجازه دهید تا مخلوط خنک شده و سپس آن را مخلوط کنید تا یکدست شود.برای کودکان بزرگتر، می توانید چند تکه نرم سیب را درون مخلوط بیاندازید.
3. پنکیک بادام - گندم:
مواد مورد نیاز برای تهیه:
- ½ فنجان آرد گندم کامل
- 2 قاشق چای خوری پودر بادام
- در صورت لزوم آب
- خرما / شکر / شیرینی جات برای شیرین کردن
- روغن حیوانی برای سرخ کردن
طرز تهیه:
آرد، شیرین کننده دلخواه خود و پودر بادام را در یک کاسه مخلوط کرده و به آن آب اضافه کنید تا قوام خمیری حاصل شود. اطمینان حاصل کنید که کاملا یکدست شده و هیچ بخش جامد و گلوله شده ای در خمیرتان وجود ندارد. یک تابه را گرم کنید و مقداری روغن به آن اضافه کنید. حالا مخلوط را درون ماهیتابه بریزید و بگذارید هر دو طرف آن کاملا بپزد. معمولا بهترین زمان برگرداندن آن، وقتی است که روی پنکیک حباب های متعدد ظاهر می شوند. این وعده غذایی را باید گرم سرو کنید.
مانند سایر مغزها، هنگام دادن بادام به نوزاد خود، حواستان به علائم آلرژی باشد. از آنجا که حساسیت به بادام حتی می تواند کشنده هم باشد، دقت در این زمینه بسیار ضروری است. پس از اطمینان از عدم بروز واکنش های جانبی، می توانید با خیالی آسوده این میوه خشک غنی از مواد مغذی را به روش های مختلف در رژیم غذایی فرزند بگنجانید. موفق باشید.
مطالعه بیشتر:
1- چگونه غذای کودک را مقوی و مغذی کنیم؟
2- دستور پخت 5 حریره آسان برای شیرخواران
3- طرز تهیه حریره بادام برای نوزادان رفلاکسی چگونه است؟
4- شروع غذای کمکی در کودکانی که دچار حساسیت غذایی هستند