molfix-مولفیکس

علت بوی بد دهان کودکان چیست و برای رفع آن چه می توان کرد؟

علت بوی بد دهان کودکان چیست و برای رفع آن چه می توان کرد؟

ممکن است زمانی که کودک دلبند شما از خواب بیدار شده و شما او را در آغوش گرفته و می بوسید، متوجه شوید که دهانش بوی بدی می دهد و یا دربیشتر ساعات شبانه روز همچنان این بوی بد از دهان دلبندتان استشمام می شود. احتمالا می پرسید که علت بوی بد دهان کودکان چیست و برای رفع آن چه کاری می توان انجام داد. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا همه چیز را برایتان درمورد بوی بد دهان کودکان شرح دهیم.

آیا بوی بد دهان کودکان در اول صبح طبیعی است؟

بوی دهان در هنگام بیدار شدن از خواب طبیعی است. بعد از خوردن، آشامیدن و تمیز کردن از بین می‌رود. سایر دلایل بوی بد دهان شامل عفونت‌ها، بینی مسدود شده، سینوزیت، ریفلاکس معده، بهداشت ضعیف دندان، سیگار کشیدن و بی اشتهایی عصبی است که نیاز به بررسی و درمان دارد. البته لازم به ذکر است که بهداشت مناسب دندان بهترین روش برای جلوگیری از بوی بد دهان است.

بوی بد دهان کودکان

بیشتر کودکان هنگام بیدار شدن از خواب دهان بد بو دارند. این حالت معمولاً بعد از خوردن و نوشیدن و تمیز کردن دندان‌ها از بین می‌رود. این نوع بوی بد دهان نگران کننده نیست‌‌. از دیگر دلایل بوی بد دهان در کودکان و نوجوانان می‌توان به عفونت دهان یا گلو، بیماری‌های لثه (التهاب لثه)، پوسیدگی دندان یا آبسه اشاره کرد.

در نوجوانان ممکن است دلایل بوی بد دهان شامل رژیم‌های غذایی (به عنوان مثال، رژیم غذایی پر پروتئین)، بیماری‌هایی مانند آنورکسیا عصبی، بهداشت ضعیف دندان (به ویژه اگر کودک یا نوجوان شما دارای بست یا سایر دستگاه‌های ارتودنسی) باشد یا سیگار بکشد. مشکلات پزشکی به ندرت ممکن است باعث بوی بد دهان در کودکان شود. این مشکلات شامل بیماری‌هایی مانند بیماری ریه، دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ است. مشکلات کلیوی یا کبد نیز ممکن است باعث بوی بد دهان شوند، اما این نیز نادر است. اگر شما سابقه خانوادگی در مورد این مشکلات دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. به بوی بد دهان هالیتوسیس گفته می‌شود.

آیا برای بوی بد دهان کودکان باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر فرزند شما دارای علائم زیر باشد باید به پزشک مراجعه کنید:

• در مورد بوی بد دهان فرزند خود نگران هستید.

• بوی بد دهان کودک صبح‌ها شدیدتر است.

• بوی بد دهان پس از درمان‌های زیر بهبود نیافته باشد.

اگر کودک شما دچار پوسیدگی دندان، دندان‌های حساس یا تغییر رنگ دندان شده است، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید.

درمان بوی بد دهان کودکان

بهداشت خوب دهان و دندان بهترین روش برای جلوگیری از بوی بد دهان است. دوبار در روز باید دندان و زبان کودک مسواک زده شود، همچنین هر روز باید از نخ دندان استفاده شود. علاوه بر این می‌توانید از دهانشویه ضد باکتریایی برای کودک تان استفاده کنید.

اطمینان حاصل کنید که کودک شما آب کافی بنوشد و مصرف نوشیدنی‌های شیرین و کافئین‌ دار مانند انواع نوشابه‌ها و قهوه را کاهش دهد.

اگر یک مشکل پزشکی باعث بوی بد دهان کودکان شده است، پزشک در مورد سایر روش‌های درمانی با شما صحبت خواهد کرد. به عنوان مثال، اگر فرزند شما به عفونت مبتلا باشد، ممکن است به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشد.

بیشتر بدانید:

1- علت بوی بد دهان چیست و چه عواملی آن را تشدید می کنند؟

2- برای رفع بوی بد دهان چیکار کنیم و علت بوی بد دهان چیست؟

3- 9 قدم تا پیشگیری از بدخلقی کودکان در حین مسواک زدن!

4- عفونت لوزه در کودکان و علائم و راه های پیشگیری و درمان چیست؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های علت بوی بد دهان کودکان چیست و برای رفع آن چه می توان کرد؟

آیا بوی بد دهان کودک در اول صبح طبیعی است؟

بله. بوی دهان در هنگام بیدار شدن از خواب طبیعی است. بعد از خوردن، آشامیدن و تمیز کردن از بین می‌رود.

شایعترین علل بوی بد دهان در نوجوانان چیست؟

در نوجوانان ممکن است دلایل بوی بد دهان شامل رژیم‌های غذایی (به عنوان مثال، رژیم غذایی پر پروتئین)، بیماری‌هایی مانند آنورکسیا عصبی، بهداشت ضعیف دندان (به ویژه اگر کودک یا نوجوان شما دارای بست یا سایر دستگاه‌های ارتودنسی) باشد یا سیگار بکشد.

کدام بیماری ها می توانند سبب بوی بد دهان در کودکان شوند؟

ین مشکلات شامل بیماری‌هایی مانند بیماری ریه، دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ است. مشکلات کلیوی یا کبد نیز ممکن است باعث بوی بد دهان شوند، اما این نیز نادر است. اگر شما سابقه خانوادگی در مورد این مشکلات دارید، به پزشک خود اطلاع دهید

برای رفع بوی بد دهان کودکان چه کنیم؟

بهداشت خوب دهان و دندان بهترین روش برای جلوگیری از بوی بد دهان است. دوبار در روز باید دندان و زبان کودک مسواک زده شود، همچنین هر روز باید از نخ دندان استفاده شود. علاوه بر این می‌توانید از دهانشویه ضد باکتریایی برای کودک تان استفاده کنید.

منبع: raisingchildren.net.au