molfix-مولفیکس

علت بوی بد دهان چیست و چه عواملی آن را تشدید می کنند؟

علت بوی بد دهان چیست و چه عواملی آن را تشدید می کنند؟

شاید یکی از خجالت آورترین حالات برای مادران این است که دهان آنها مدام بوی بد بدهد. اگر شما نیز این مشکل را دارید، بدانید که تنها نیستید و تغییرات بدن در دوران بارداری سبب بوی بد دهان تعداد بسیار زیادی از مادران می شوند. اما شاید بخواهید بدانید که علت بوی بد دهان چیست؟ و چه عواملی آن را تشدید می کنند؟

 دلیل بوی بد دهان چیست و چه چیزی باعث بوی بد دهان در بارداری می‌شود؟

وقتی می پرسید که علت بوی بد دهان چیست، درحقیقت باید به شما بگوییم که عوامل متعددی در ایجاد بوی بد دهان دخیل هستند:

۱- تغییرات هورمونی:

بوی بد دهان یکی از علائم شایع دوران بارداری است که به دلیل نوسان میزان هورمون‌های مترشحه، مرتبط با رشد جنین بوجود می‌آید.

همچنین تغییرات هورمون‌های استروژن و پروژسترون در دوران بارداری باعث افزایش تولید پلاک در دندان‌های شما می‌شود. پلاک حاوی باکتری است که هنگام تماس با مواد غذایی گوگرد تولید می‌کند. افزایش مقدار پلاک ممکن است سبب تورم و التهاب لثه شود که بعدها می‌تواند در بافت لثه عفونت ایجاد کند.

۲- کم آبی بدن:

عدم آبرسانی مناسب بدن یکی دیگر از علل اصلی بوی بد دهان در دوران بارداری است. بدن شما برای حمایت از جنین در حال رشد نیاز به آب بیشتری دارد. کمبود آب کافی منجر به خشکی دهان می‌شود. در دوران بارداری شما باید آب بیشتری بنوشید تا بزاق دهان باکتری‌های تولید کننده بو و باقیمانده‌های غذا را بشوید. باکتری نمی‌تواند در محیط پر از اکسیژن زنده بماند و چون بزاق مملو از اکسیژن است به کنترل بوی بد دهان کمک می‌کند.

۳- تهوع صبحگاهی:

بیش از ۵۰ درصد مادران باردار در طی هفته‌های ششم تا دوازدهم بارداری دچار تهوع صبحگاهی می‌شوند. این شامل استفراغ و حالت تهوع می‌شود که می‌تواند یکی از دلایل قابل توجه بوی بد دهان باشد. بوی بد ناشی از غذاهای هضم نشده و اسید معده از طریق دهان و تنفس به مشام می‌رسد. توصیه می‌شود که دندان‌هایتان را بشویید و دهان خود را بعد از استفراغ تمیز کنید تا باکتری‌ها و بوی بد از بین بروند.

۴- کمبود کلسیم:

بدن برای نیازهای خود و نیز برای حفظ جنین نیازمند کلسیم اضافی در طول بارداری است. اگر به مقدار کافی کلسیم دریافت نکنید، ممکن است بدن شما کلسیم مورد نیازش را از دندان‌ها و استخوان‌ها بگیرد که منجر به خرابی دندان‌ها می‌شود و بنابراین باعث تولید بوی بد دهان می‌گردد.

۵- تغییر سبک زندگی:

ویارتغییر کردن سبک و شیوه زندگی که در طول بارداری اتفاق می‌افتد می‌تواند بوی بد دهان را ایجاد کند. خوردن بیش از حد معمول، خوردن میان وعده‌ها و ویارهای نیمه شب ممکن است سبب بوجود آمدن پلاک دندان شود. شما باید بهداشت شخصی را رعایت کنید و عادات بد غذایی را ترک کنید.

۶- غذا:

مواد غذایی مثل پیاز و سیر خام بعد از هضم وارد گردش خون می‌شوند. این مواد حاوی ترکیبات با بوی قوی هستند، که از طریق ریه‌ها تنفس را بد بو می‌کنند. قهوه نیز در دوران بارداری می‌تواند بر بوی دهان تاثیر بگذارد.

۷- بیماری‌ها:

در دوران بارداری، بسیاری از بیماری‌ها می‌توانند احتمال بوی بد دهان را افزایش دهند. اگر مبتلا به بیماری‌هایی از جمله دیابت، مشکلات گوارشی، عفونت گلو، مشکلات کلیه، سینوزیت و مشکلات ریوی هستید، می‌توانید مستعد بوی بد دهان باشید.

۸- علت بوی بد دهان چیست؟ گوارش کند:

در دوران بارداری ممکن است عملکرد دستگاه گوارش شما به طرز قابل توجهی کند شود. گاز تولید شده در معده از طریق آروغ زدن خارج می‌شود، که این منجر به تنفس بد بو می‌شود.

 علائم تنفس بد بو در حین بارداری

ممکن است از بد بو بودن تنفس خود آگاه نباشید. این امر خیلی معمول و عادی است. در اینجا ما برخی از علائم شایع بد بویی دهان را برای کمک به شما در تشخیص اینکه آیا شما دارای تنفس بد بو هستید، نام می‌بریم:

  • مزه تلخ دهان
  • دهان خشک
  • لایه ضخیم روی زبان
  • ناراحتی گلو
  • تشکیل پلاک دندانی

 حال که می دانید علت بوی بد دهان چیست، احتمالا به دنبال راهکارهایی برای رفع آن می گردید. روش های زیر می تواند کمک کننده باشد:

  • دهان خود را با آب لیموی تازه بشویید.
  • آب کافی دریافت کنید.
  • با جوش شیرین و نمک مسواک بزنید.
  • غذاهای حاوی کلسیم مصرف کنید.

منبع: momjunction

 

بیشتر بدانید:

1- برای رفع بوی بد دهان چیکار کنیم و علت بوی بد دهان چیست؟

2- بوی بد واژن، بدن و دهان در بارداری

3- حساسیت حس بویایی در دوران بارداری

4- مشکلات سلامتی در بارداری

استدیو عکس فیلیک