molfix-مولفیکس

دیدن خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی در بارداری توسط زن باردار

دیدن خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی در بارداری توسط زن باردار

احتمالا شنیده اید که اگر زن باردار در هنگام دیدن ماه گرفتگی یا خورشید گرفتگی دست خود را بر روی جایی از شکمش قرار دهد، بر روی بدن جنین لکه هایی ایجاد می شود به همین سبب در اصطلاح عمومی برخی از لکه های پوستی را لک های ماه گرفتگی می نامند. در ادامه این مقاله به شما خواهیم گفت که آیا خورشید گرفتگی و یا ماه گرفتگی در بارداری، برای زن باردار و جنینش عارضه ای در پی دارد یا نه؟

آیا خورشید گرفتگی یا ماه گرفتگی در بارداری ضرر دارد؟

در بسیاری از فرهنگ‌ها از جمله مردم کشور هند ماه گرفتگی یا خورشیدگرفتگی نشانه بدی است و برای بانوی باردار مضر محسوب می‌شود. برخی بر این باور هستند که ماه‌گرفتگی یا خورشیدگرفتگی باعث بدفرمی بدن، شکاف لب یا ماه‌گرفتگی مادرزادی می‌شود یا روی بدن جنین لکه می افتد!با وجود اینکه دلیل علمی برای این اعتقادات وجود ندارد، ولی این باورها به حدی در فرهنگ ما رخنه کرده که هنگام گرفتگی ماه یا خورشید نگران سلامت جنین خود هستیم.

برخی معتقد هستند که اثرات مضر گرفتگی، بانوان بارداری را که هنگام این اتفاق در معرض تابش مستقیم خورشید یا ماه باشند تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل توصیه می‌شود در زمان گرفتگی در منزل بمانید. بنابراین اگر در جای دیگری از دنیا این اتفاق رخ دهد جای نگرانی نخواهد بود.

آیا ماه گرفتگی در بارداری تاثیر دارد؟

خیر اما اگر شما یا یکی از اعضای خانواده نگران اثرات این رخداد طبیعی هستید، ماندن داخل خانه هیچ ضرری ندارد. این اتفاق چند ساعتی بیشتر طول نمی‌کشد و اگر ماندن در خانه برای شما و خانواده احساس آرامش خیال ایجاد می‌کند این کار ارزش دارد. در حالی‌که محافظت در برابر ماه گرفتگی اگر در اواخر شب اتفاق افتد راحت‌ است، اما ممکن است محافظت از خورشیدگرفتگی کمی مشکل‌تر باشد.

اگر هنگام گرفتگی نمی‌توانید در منزل بمانید به آن معنی نیست که کودک با مشکل خاص یا با لکه روی بدن خود متولد می‌شود. اشعه خورشید هنگام گرفتگی بسیار شدیدتر از زمان عادی است و هرگز نباید بدون استفاده از عینک مخصوص به خورشید نگاه کنید زیرا به چشمان شما آسیب می‌رساند. ماه گرفتگی نسبت به خورشیدگرفتگی آسیب چندانی به چشمان شما وارد نخواهد کرد.

باورهای عمومی درمورد خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی در بارداری

علاوه بر ماندن در خانه هنگام گرفتگی،‌ ممکن است بایدها و نبایدهای دیگری نیز در این باره از دوستان و خانواده خود شنیده باشید. این موارد از یک خانواده تا خانواده دیگر متفاوت است. اما رایج‌ترین آنها شامل موارد زیر است:

• هنگام گرفتگی از وسایل تیز و برنده مانند چاقو، قیچی یا سوزن استفاده نکنید.

• هنگام گرفتگی چیزی نخورید.

• هر چه می‌توانید در این مدت استراحت کنید.

• پنجره‌ها را با روزنامه یا پرده کلفت بپوشانید تا هیچ اشعه‌ای وارد خانه نشود.

• تمام غذاهای پخته‌ پیش از گرفتگی را دور بریزید.

• پس از گرفتگی حمام بروید.

باور کمتر رایج این است که بانوی باردار هنگام گرفتگی حتی آب هم ننوشد. مراقب باشید برای مدت طولانی گرسنه یا تشنه نمانید. نخوردن آب برای مدت زمان طولانی بدن را با خطر کمبود آب مواجه می‌کند. به خصوص اگر گرفتگی در تابستان باشد. اگر مدت زمان ۲ تا ۳ ساعت باشد مشکل پیش نمی‌آید ولی اگر این زمان طولانی باشد ممکن است مواردی چون سردرد، خستگی، اسیدی شدن معده یا حتی غش اتفاق افتد. اگر هر یک از این علائم را دارید فورا با پزشک مشورت کنید.

در انتها به شما خاطر نشان می کنیم که تمامی موارد ذکر شده درمورد آسیب هایی که خورشید گرفتگی یا ماه گرفتگی در بارداری می تواند به جنین وارد کند از نظر علمی هیچ پایه و اساسی ندارد و نیازی نیست که خود را نگران کنید.

 بیشتر بدانید:

1- آفتاب گرفتن در بارداری چه تاثیری بر جنین دارد؟

2- خورشید گرفتگی در بارداری مضر است؟ یا خرافات!

3- آیا مصرف کرم های ضدآفتاب در دوران بارداری غیر مجاز است؟

استدیو عکس فیلیک

?پرسش و پاسخ های ماه گرفتگی در بارداری

آیا دیدن ماه گرفتگی در بارداری برای جنین ضرر دارد؟

خیر. دیدن ماه گرفتگی در بارداری ضرری ندارد و سبب بروز هیچ اتفاقی برای جنین شما نخواهد شد.

آیا ماه گرفتگی می تواند سبب ایجاد لکه های پوستی بر روی بدن نوزاد شود؟

خیر. گرچه در اصطلاح عمومی این لکه ها را ماه گرفتگی می نامند اما از نظر علمی هیچ ارتباطی بین این لکه ها و دیدن ماه گرفتگی توسط مادر دور دوران بارداری وجود ندارد.

باردار هستم و در هنگام ماه گرفتگی دستم روی صورتم بود، چیکار کنم؟ آیا بر روی صورت نوزادم لکه ایجاد می شود؟

خیر. این باورهای عمومی از نظر علمی پشتیبانی نمی شود و نیازی به هیچگونه نگرانی نیست.

آیا خوردن و آشامیدن در هنگام ماه گرفتگی یا خورشید گرفتگی به جنین آسیب می زند؟

خیر. این باورهای عمومی از نظر علمی پایه و اساسی ندارد اما اگر بیش از حد نگران هستید می توانید در این مدت کوتاه چند ساعته چیزی نخورید.

منبع: babycenter