باز شدن زبان کودک چه زمانی است و برای باز شدن زبان چه کنیم؟

باز شدن زبان کودک چه زمانی است و برای باز شدن زبان چه کنیم؟

باز شدن زبان کودک اصطلاحی برای اولین کلماتی است که بچه ها به زبان می آورند، یک نقطه عطف بسیار مهم است، به خصوص هنگامی که منتظر شنیدن اولین کلمه های "مامان" یا "بابا" واقعی هستید. پس بهتر است در مورد زمانی که نوزادان شروع به صحبت می کنند و نکته های بیشتر در زمینه باز شدن زبان کودک، بیشتر بدانید.

باز شدن زبان کودک

اولین کلمات فرزند شما احتمالاً بعد از چند ماه تولید آوا و اصوات و آزمایش کلامی، از آهسته و با زمزمه ادا کردن تا سر و صدا کردن و ایجاد ترکیبی آهنگین از حروف صدادار و حروف صامت، اتفاق می افتد. اما از نزدیک گوش کنید و بالاخره روزی آن را خواهید شنید: اولین کلمه "واقعی". تا 8 ماهگی، فرزند شما احتمالاً شروع به تولید صداهای "ما-ما" و "با-با" می کند، بدون اینکه لزوماً بداند معنای این صداها چیست. اما هنگامی که این اصوات به کلمات دارای معنی تبدیل می شوند، این یک نقطه عطف در روند رشد و تکامل است که مانند جادو به نظر می رسد.

باز شدن زبان بچه چه زمانی خواهد بود؟

نوزادان در هر سنی بین 9 تا 14 ماهگی، شروع به صحبت می کنند، یعنی تلاش خود را برای بیان کلمات با معنی آغاز می کنند. بعضی از نوزادان کاملاً طبیعی، حتی تا 18 ماهگی هم یک کلمه قابل تشخیص را به زبان نمی آورند، در حالی که برخی دیگر از نوزادان خیلی زود تا حدود 7 ماهگی، با بیان کلمات یا اصطلاحات کلمه ای "با-با" برای کلمه های بابا، بای بای یا به به ؛"دا-دا" برای کلمه های داداش یا ددر، شروع به برقراری ارتباط می کنند. به نظر می رسد گفتن "با-با" برای نوزادان کمی ساده تر از "ما-ما" است، پس مامان های عزیز تعجب نکنید، اگر بابا موضوع افتخاری اولین کلمه "واقعی" فرزند شما باشد.

بچه ها چگونه صحبت کردن را شروع می کنند؟

به دست آوردن مهارت زبانی با زبان بیان و درک یا درک کلمات تکی و معانی آن ها آغاز می شود. از بدو تولد، نوزادان از نزدیک به کلمات و صداهای اطراف خود گوش می دهند و شروع به مرتب کردن معانی آن ها می کنند. در حدود 6 ماهگی، فرزند شما به احتمال زیاد کلمات تکی و منحصر به فرد مانند نام خودش و نام افراد دیگر و اشیاء آشنا را درک خواهد کرد. با گذشت چند ماه از درک اینکه در میان انبوه و در هم آمیختگی صداهایی که او هر روز می شنود، کلمات منفردی وجود دارند، فرزند شما تجربه کردن ساخت صداهای مورد نظر و خاص خودش را شروع خواهد کرد. همه این ها، روز به روز او را به گفتن اولین کلمه خود نزدیک می کنند.

برای باز شدن زبان کودک چه کنیم؟

بهترین راه برای کمک به فرزندتان برای گفتن اولین کلماتش، صحبت کردن با او آن هم به میزان زیاد است! فرزند شما مشتاق خواهد بود تا نشانه های کلامی شما را درک و انتخاب کند. راجع به اتفاقات هر روز داستان سرایی کنید و در هنگام لباس پوشاندن به فرزندتان، پختن غذا و یا پیاده روی در خیابان، توصیف کنید که چه کاری انجام می دهید. اسامی اشیاء و افراد را به فرزنذتان بگویید. برای کوچولویتان داستان بخوانید و در عکس هایی که می بیند به اشیاء و نام آن ها اشاره کنید. از او سؤال بپرسید، گفت و گوهای یک طرفه را حفظ کنید و اگر به صحبت شما، پاسخی داد حتما گوش دهید. هنگامی که فرزندتان آواز می خواند و صدا در می آورد، حتما لبخند بزنید، با او ارتباط برقرار کنید و به او نشان دهید که گوش می دهید. او با توجه شما تشویق می شود و هیجان زده دوباره و دوباره تلاش می کند.

بازی هایی برای کمک به باز شدن زبان کودک

راه های بیشتر برای تشویق فرزندتان به صحبت کردن:

• به آرامی و واضح صحبت کنید و روی کلمات مجزا و منفرد تمرکز کنید: دیگر نیازی نیست به زبان غارنوردان متوسل شوید و یا تمام مدت در اطراف فرزندتان مشغول صحبت کردن باشید، بلکه به جای آن، سرعت خود را در هنگام ورق زدن یک کتاب مصور کم کرده و با اشاره به تصاویر موجود در عکس ها، اسم آن ها را به فرزندتان بگویید، زمانی که کاری مانند بازگرداندن کتاب به قفسه را انجام می دهید، به زبانی واضح و ساده توضیح دهید که چه کاری انجام می دهید، این تمرین ها به فرزند شما کمک می کند تا کلمات تکی را درک کرده و روی آن ها تمرکز کند.

• از اسامی به جای ضمیرها استفاده کنید: هر زمان که ممکن باشد، به جای به کار بردن ضمیر و یا کلمات مختصر، نام افرادی را که در مورد آن ها صحبت می کنید بگویید: قطعا درک جملاتی همچون "این قهوه ی مامان است" یا "این اسباب بازی سارا هست" برای بچه ها آسان تر و راحت تر از جملات "این قهوه من است" یا "این اسباب بازی تو هست" خواهد بود.

• آهنگ ها و ریتم های قافیه دار را بخوانید: فرزند شما مهارت های ارزشمند زبانی را به کمک ریتم های ساده و تکرارهای کودکانه از قافیه ها و آهنگ های مهد کودک یاد می گیرد.

• تکرار دوست شما است: تکرار دوست شماست. گفتن چیزها نه یک بار بلکه دو بار، خواندن یک آهنگ برای بارها و بارها، نشان دادن یک گلدان گل یکسان و گفتن نام آن هر بار که از خیابان می گذرید و ... تمام این تکرارها، برخلاف آنچه که برای شما خسته کننده به نظر می رسد، برای فرزند کوچک شما فوق العاده جالب است. این کار به تقویت درک فرزند شما در مورد چگونگی اتصال یک صدای خاص به یک چیز خاص کمک می کند.به عبارت دیگر، به فرزند شما کمک خواهد کرد که کلمات مجزا واقعا چه معنایی دارند.

چه زمانی باید درمورد باز شدن زبان کودک نگران بود؟

وقتی که کوچولوی شما شروع به صحبت کردن می کند، پنجره آنچه که "طبیعی" تلقی می شود به طور گسترده ای باز است. فرزند شما ممکن است تا 7 ماهگی استفاده از اصطلاحات کلمه ای مانند "شی" برای "شیر" یا "آ" برای "آن" را شروع کند. یا اینکه ممکن است فرزند شما حتی تا 18 ماهگی هم شروع به گفتن کلمات یا اصطلاحات کلمه ای نکند. باور کنید یا خیر، شنیدن اولین کلمات بچه ها در هر دو انتهای این گروه های سنی یا در هر زمانی مابین این محدوده سنی به یک اندازه مناسب است. در واقع هر نوزادی با سرعت مختص خودش رشد می کند.

این روند برای فرزندتان در آینده چطور پیش می رود؟

مدت ها قبل از باز شدن زبان کودک، او یاد می گیرد که کلمات را بفهمد، اما درک مفاهیم و راهنمایی ها کمی بیشتر طول می کشد. تقریباً در یک سالگی (در اکثر موارد قبل از آن)، بسیاری از نوزادان نوپا، می توانند از دستورات ساده پیروی کنند، اما فقط درصورتی که این دستورات، در یک زمان و در مورد یک موضوع در یک مرحله صادر شوند. احتمالاً واژگانی که فرزند شما به زبان می آورد، در حدود 18 ماهگی به صورت انفجاری افزایش خواهند یافت و او ممكن است تا سن 2 سالگي کلمات را در يك جمله جمع كند.

مطالعه بیشتر:

1- کمک به زبان باز کردن کودکان

2- چرا نوزادان غان و غون می‌کنند و این کار چه تاثیری دارد؟

3- علت بروز عارضه زبان بسته در نوزادان و روش های درمان آن

4- دیر حرف زدن کودک و علایم هشدار دیر حرف زدن کودک چیست؟

?پرسش و پاسخ های باز شدن زبان کودک

بچه ها معمولا در چند ماهگی زبان باز می کنند؟

شیرخواران در هر سنی بین 9 تا 14 ماهگی، شروع به صحبت می کنند، یعنی تلاش خود را برای بیان کلمات با معنی آغاز می کنند. بعضی از شیرخواران کاملاً طبیعی، حتی تا 18 ماهگی هم یک کلمه قابل تشخیص را به زبان نمی آورند، در حالی که برخی دیگر از شیرخواران خیلی زود تا حدود 7 ماهگی، با بیان کلمات یا اصطلاحات کلمه ای با-با برای کلمه های بابا، بای بای یا به به ؛دا-دا برای کلمه های داداش یا ددر، شروع به برقراری ارتباط می کنند.

بچه ها چگونه صحبت کردن را شروع می کنند؟

به دست آوردن مهارت زبانی با زبان بیان و درک یا درک کلمات تکی و معانی آن ها آغاز می شود. از بدو تولد، نوزادان از نزدیک به کلمات و صداهای اطراف خود گوش می دهند و شروع به مرتب کردن معانی آن ها می کنند. در حدود 6 ماهگی، فرزند شما به احتمال زیاد کلمات تکی و منحصر به فرد مانند نام خودش و نام افراد دیگر و اشیاء آشنا را درک خواهد کرد. با گذشت چند ماه از درک اینکه در میان انبوه و در هم آمیختگی صداهایی که او هر روز می شنود، کلمات منفردی وجود دارند، فرزند شما تجربه کردن ساخت صداهای مورد نظر و خاص خودش را شروع خواهد کرد

برای باز شدن زبان کودک چه کنیم؟

بهترین راه برای کمک به فرزندتان برای گفتن اولین کلماتش، صحبت کردن با او آن هم به میزان زیاد است! فرزند شما مشتاق خواهد بود تا نشانه های کلامی شما را درک و انتخاب کند. راجه به اتفاقات هر روز داستان سرایی کنید و در هنگام لباس پوشاندن به فرزندتان، پختن غذا و یا پیاده روی در خیابان، توصیف کنید که چه کاری انجام می دهید. اسامی اشیاء و افراد را به فرزنذتان بگویید. برای کوچولویتان داستان بخوانید و در عکس هایی که می بیند به اشیاء و نام آن ها اشاره کنید.

چه زمانی باید درمورد باز شدن زبان کودک نگران بود؟

وقتی که کوچولوی شما شروع به صحبت کردن می کند، پنجره آنچه که طبیعی تلقی می شود به طور گسترده ای باز است. فرزند شما ممکن است تا 7 ماهگی استفاده از اصطلاحات کلمه ای مانند شی برای شیر یا آ برای آن را شروع کند. یا اینکه ممکن است فرزند شما حتی تا 18 ماهگی هم شروع به گفتن کلمات یا اصطلاحات کلمه ای نکند. باور کنید یا خیر، شنیدن اولین کلمات بچه ها در هر دو انتهای این گروه های سنی یا در هر زمانی مابین این محدوده سنی به یک اندازه مناسب است. در واقع هر شیرخواری با سرعت مختص خودش رشد می کند.

منبع: whattoexpect